=)) Hai ca esti amuzant. Incepi ceva, pierzi, si din raspunsurile tale mai faci o intrebare, ideea e aceeasi: victimizare, judecare, dispret, ura, cersitul milei...
http://i.imgur.com/s5ODKjy.jpg Eu am cenzurat cuvantul o:-)
Asta este in Romania. Inca mai sunt tari in care restrictiile religioase sunt la ordinea zilei.
Asta pentru ca religia doar desparte oamenii si cred ca te referi la religia majoritara care nu e de acord cu sectele. Ei, eu sunt atee, nu e religie, dar e dreptul meu sa cred ce vreau, pot sa fiu agnostica, si tot nu sunt crestina, in Rromania, tara crestin ortodoxa, ateii sunt cei progoniti, de fapt in tarile unde religia majoritara e una din cele 3 religii avraamice, si nu cred ca vezi atei plangandu-se cat se plang teistii, desi ei sunt cei mai mari persecutori.
Pai a zis cineva ca nu ai voie sa crezi in ce vrei? E dreptul tau,opinia ta, credinta ta.dar cand vine vorba de batjocura, bascalie e deja urat. Ceea ce nu ai inteles este ca eu vreau dezbateri, opinii pro si contra, simple discutii.Nu bag religia pe gat nimanui.Cine vrea sa imi citeasca intrebarile si sa raspunda o face, cine nu, nu o face si pleaca linistit.O noapte buna iti doresc.
Eu sunt de parere ca nici ateii, nici crestinii ( indiferent de religie) nu ar trebui persecutati. La urma urmei, fiecare platim pentru greselile noastre.
Dar totusi, nu e corect ca atunci cand zici "religii" te referi la absolut toti crestinii. Crede-ma, nu toate religiile despart oameni. Dimpotriva chiar. Biblia ( cartea dupa care crestinii ar trebui sa se ghideze) ne indeamna doar la iubire si la fapte buna. Acum, daca noi oamenii nu respectam aceste sfaturi, este strict vina noastra, nu a religiei in sine.
Tie ti-a zis cineva? O, dar vai, e urat sa batjocoresti credinta cuiva, cand nu esti tu batjocoritorul, in rest e ok, vai ce frumos e. Cred ca uiti ca voi, crestinii, impartiti lumea in crestini si satanisti, adica orice necrestin, de fapt si intre voi va impartiti intre cultul vostru si altii, tot satanisti. Cine pe cine prigoneste daca tu te consideri crestin (in afara de calugarii din munti nu cred ca e cineva) si eu nu cred ca tine, deci in mintea ta eu sunt satanista?
La cate intrebari ai pe tema asta si in cate faci pe victima desi esti agresor, toata lumea le citeste si vrea sa raspunda.
Noapte buna!
Dupa cum am mai zis, biblia este o carte care ne indeamna la fapte de iubire: "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.". Biblia ne ofera multe sfaturi, pe care daca le-am aplica, cu totii am avea o viata de familie fericita, prietenii adevarate si multe alte binecuvantari.
Referitor la crimele si violenta despre care vorbesti-- contextul in care au fost savarsite este foarte important.
Crestinii nu ii considera pe atei satanisti. De fapt, din cate stiu eu, ateii nu cred nici macar in Diavol.
Noi stim ce presupune a fi ateu. Da, nu suntem de acord cu convingerile voastre, repet, cu convingerile voastre...dar nu avem nimic impotriva voastra. De fapt, intr-un fel sau altul, daca v-am face vreun rau, ar insemna ca de fapt nu suntem crestini adevarati si ca nu respectam proprile noastre convingeri.
Din cauza a catorva oameni, probabil chiar conducatori religiosi, toti crestinii suntem pusi sub eticheta de 'persecutori', dar nu e chiar asa.
Crestinii sufera de "morala selectiva" cand e vorba de imagine si de argumentat de ce religia lor e cea mai cea, dar daca e vorba de acceptat alti oameni, majoritatea stie asta: http://i.imgur.com/zO7GIBX.jpg ia prima parte, iar in biblie, in noul testament, ca vechiul e plin de ura, moarte, bla bla, voi ziceti ca daca sunteti crestini nu mergeti dupa invataturile vechiului testament, scrie: "Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte." Matei cap 12 versetul 30.
E vina religiei. Oamenii au empatie, ar trebui sa fie buni fara zei, fara amenintari, fara promisiuni, gratuit.
Exact, dar spun ca diavolul ne-a convins ca nu exista diavol, deci, dupa "logica" lor, suntem posedati.
Nu sunteti de acord cu convingerile noastre, dar va sunt de folos, majoritatea, si le folositi, ei, nu e frumos.
In fine, ziceam doar ca el, ca si crestin, nu e persecutat de nimeni, decat daca incepe sa vorbesasca in sus si jos de dumnezeu, cum face, asta se intampla si daca spui ce cantaret iti place, sau ce gen de muzica asculti.
Biblia este in totalitate Cuvantul lui d-zeu. Noi, crestinii, respectam atat vechiul cat si noul testament. Doar ca odata cu venirea lui Isus pe pamant, legea mozaica a cazut, iar noi am fost absolviti de ea.
Apreciez ca totusi ai cunostinte despre ce zice biblia!
Si adevarat, oamenii ar trebui sa fie altruisti gratuit, nu datorita unor promisiuni sau a unor amenintari.
Dr cum am mai zis, daca noi oamenii nu respectam indemnurile bibliei, noi suntem de vina, nu religia in sine. Iar crestinii nu ar trebui sa fie toti amestecati la un loc, deoarece au principii diferite, care difera de la o religie la alta.
Ce convingeri folosim? Nu stiu la ce te referi. Din moment ce ateii nu cred in existenta unei divinitati, iar noi crestinii credem in d-zeu, la ce convingeri te referi ca le folosim si noi?
Ai dreptate, dar fiecare asculta ce gen de muzica vrea si fiecare are dreptul a a-si alege artistul preferat, fara a fi persecutat din cauza alegerii. Analog si in cazul nostru.
Dumnezeu ne lasa libertatea de a ne alege noi drumul pe care vrem sa-l urmam in viata. Fiecare are optiunea sa despre modul in care alege sa-si petreaca viata. Dar la Judecata de Apoi toti vom trebui sa dam socoteala pentru ceea ce am facut in timpul vietii. Iar asta este valabil si pentru cei ce aleg sa-i ironizeze pe cei ce cred cu adevarat in Dumnezeu.
Cred ca pentru cineva care crede cu adevarat in Dumnezeu si a citit Fericirile, n-ar trebui sa mai simta ironiile unora legate de acest aspect. Acea persoana se simte cu adevarat fericita deoarece Il percepe pe Dumnezeu alaturi de ea.
Trebuie sa nadajduim in mila lui Dumnezeu!
Pai daca nu cred in dumnezeu, incearca sa afle cum functioneaza lumea. Pentru religiosi boala e urmare fireasca a pacatului, pentru atei e o infectie, un virus sau o bacterie, asa ca se cauta remediul. Daca ar crede toti in dumnezeu si ar crede ce credeti voi, nu ar mai fi medicamente, leacuri, pentru ca e neascultare/sfidare, si de aici tot ce a creat omul folosind stiinta. E ca si cum dumnezeu ar exista, ateii il neaga pentru asa vor, dar la necaz se roaga, si dumnezeu ii ajuta. Mie nu mi-ar conveni daca as fi crestina, asa cum nu imi convine ca cei care spun despre atei si oamenii de stiinta ca sunt posedati, sa se foloseasca de ce creaza ei, chiar daca spun ca dumnezeu le-a dat cunoastere. Pentru ce le-a dat? Ca sa nu-l asculte? Ai pacatuit, iti dau o boala pe 3 ani, vine doctorul si te vindeca intr-o luna.
Pe tema asta am putea vorbi 1000 de ani. Ateii sunt bine documentati, e greu sa scapi de indoctrinare.
Cum am mai zis, nu e corect sa fim toti judecati din cauza unora. In general, noi crestinii nu spunem ca cercetatorii sau medicii sunt posedati, chiar dimpotriva. Le apreciem munca si admiram nivelul la care tehnologia si medicina a avansat. Fiind crestini, apreciem cu atat mai mult creatia lui d-zeu, deoarece ne-a creat atat de frunos si putem evolua de la o zi la alta. ( chiar daca unii parca involuam).
Daca unele persoane, crestini, afirma ceea ce ai spus tu, nu-i frumos. Dar nu-i frumos nici sa cadem toti odata cu ei.
Iar referitor la bolile primite, nu cred ca sunt primite de la d-zeu. Asta nu il caracterizeaza pe el, insa este cineva pe care il caracterizeaza. Nu-l mai pomenesc ca sti la cine ma refer
Apreciez la voi ca nu aveti doctrine, la fel ca multi crestini. Nici d-zeu nu incurajeaza doctrinele.
Buna intrebare. Niciodata nu m-am gandit la ea, insa totusi m-am gandit la iubirea mea pentru altii.
Dar avand grija de mine, de sanatatea mea si de viata mea... acestea sunt dovezi ca ma iubesc. altfel nu mi-as pretui viata. Bineinteles, nu am o iubire fanatica de sine. Nici nu trebuie asa.
Multumesc pentru aceasta intrebare, m-ai facut sa mai meditez asupra unor lucruri!
Domnule, Fericirea a IX-a se referă la cei care au suferit pentru ADEVĂR, la apostoli și la primii creștini, denumiți în Sfânta Scriptură - Sfinții lui Dumnezeu.
Cei care au doar impresia că suferă pentru adevăr, promovând o minciună calificată, menită să gâdile urechile altora și se victimizează la prima critică de bun simț care le semnalează faptul că pășesc în afara Trupului Bisericii;
Genul acesta de oameni care suferă de mania persecuției, de multe ori, sunt bolnavi de slavă deșartă și de ipocrizie, motive pentru care își arogă merite pe care nu le au.
Primii Sfinți au fost zdrobiți de pietre, arși, arși și cojiți, bătuți în cuie, atârnați, spintecați, jumuliți, de vii pentru Adevăr și pe bună dreptate, au câștigat cununa.
Simpla înălțare a gândului că, noi care ne lăfăim în fața internetului, am fi asemeni lor, doar pentru că primim niște critici de bun simț sau pentru niște mici insulte și înțepături, mi se pare o nerușinare fără margini, în genul unor duhuri străine de Hristos și de dreapta credință.
Nici măcar cei din închisorile comuniste, care au fost bătuți cu ciocanele peste oase, nu au îndrăznit să facă asemenea comparații.
Sa nu uitam ca crestinismul a persecutat cel mai mult, dar asta pentru tine nu prea conteaza ci sa va fie voua bine sa fiti respecati si apreciati.
Unii oameni au murit pentru 20 lei, altii pentru ca avea un corp frumos. Intrebare : Are moartea acestora o semnificatie mai putin importanta decat acelora care au murit pentru Hristos?
Uite-o iarasi pe Mădă0611, atotstiutoarea cea plictisita, inventand disperata inca o "predica" care nici pentru ea insasi nu are vreo semnificatie clară.
Pt religiosi, boala este ce?
Nu pot sa te numesc primitiva de vreme ce dispui de informatii din secolul xx, totusi esti in urma cu 30 de ani, iar algoritmii tai de expunere si convingare sunt depasiti, sunt din perioada interbelica. Acelasi motto: Sa fie galagie!
Pt oameni de stiinta, institute de medicina si alte mii de publicatii in domeniu: CANCERUL este a doua cauza a motalitatii in lume si va devenii prima ( http://www.scientia.ro/......-lume.html ).
Si asta, cu toate ca, inca din 1980 Dr Hammer a pus bazele unui tratament al cancerului bazat pe DIALOG si pe clarificarea unor CONFLICTE. Din 6000 de pacienti diagnosticati cu cancer cu metastaza si care au lasat tratamentul medical clasic si au venit la Dr Hammer, dupa 8 ani de la vindecare, peste 5000 erau inca in viata bine, merci, sanatosi.
http://www.youtube.com/watch?v=ms_n8pfXlJY
Ai face bine sa vizionezi, si dupa aceea sa te dai cu parerea, ca vorbesti ca si o speriata si nu mai stie omul daca tu esti cu adevarat speriata sau te prefaci pur si simplu ca sa prinda mai usot teoriile tale invechite si inapoiate.
Fostul medic Hamer este un infractor psihopat iesit de la bulau care a ingropat multi naivi doritori de tratamente alternative.
http://www.ariplex.com/......en_Weg.jpg
A facut puscarie-n doua tari pentru practicarea ilegala a medicinii.
Daca esti Ghita Contra vei avea un loc in rai... campionii la barfa si la cearta ajung in rai. N-ai vazut ce carcotas e Isus in cadrul evangheliilor? Cu toti se lua in gura: cu preotii, cu politicienii, cu bogatanii, etc.
Si Domnul Isus a fost hulit si prigonit, macar ca era Fiul lui Dumnezeu.Este scris ca lumea nu ne iubeste, pentru ca nu l-a iubit nici pe El.
Ma analizez prin prisma faptelor mele si deduc ca nu sant credincios deloc, fiindca fac numai pacate.nu fapte rele altora,dar din punct de vedere religios traiesc in pacat. avand nadejde in iertarea data de Dumnezeu in numele mantuitorului,ma doare cand cineva jigneste si ia in deradere o jertfa atat de mare facuta pentru noi oamenii, si o asociez cu rautatea deci si cu prostia.iar daca sant luat in ras, e ceva ce stiu dinainte, si incerc sa-i evit pe respectivii. oricum pricina o va judeca, cel caruia i s-a dat puterea aceasta in cer si pe pamant.in rest pentru noi e doar rautate si pierdere de vreme.
Fai o confuzie. Nu cred ca poti da vreun exemplu in care biserica ortodoxe sa fi facut vreo pigoana impotriva cuiva. (nu Crestii in general, pentru ca sunt multe confesiuni si fiecare are alt mod de abordare, nu putem vorbi de o actiune unitara). Din nou sa nu vorbi nici de cazuri izolate in care exponenti sigulari au avut reactii deviate.
Da intr-o discutie de aceasta natura isi vor sustine cu argumente pozitia in fata celuilalt orice confesiune ar avea acesta. A spune adevarul nu este insa o prigoana. se limiteaza la atat, nu se trece la actiuni de prigoniri.
p.s. satanisti sunt doar cei care voit se inchina lui Satan, tu fiind atee nu crezi in Dumnezu deci nici in Satan
Ai o tendinta de a duce lucrurile la extrem, nu cred ca vei gasi 1% din cei care nu sunt atei si care sa spuna ca o boala este totdeuna din vina pacatelor, pote fi o boala din pacat dar la fel de bine datorita unui virus.
ideea e asa stiinta a evoluat si medicina sunt cazuri in care medicul spune eu fac ce pot restul face Dumnezeu pentru ca eu omeneste nu pot mai mult. si aici cunosc personal cazul unui copilas nascut la 5 luni si jumatate, 500g care a supravietuit, doctorul a spus clar eu nu am facut nimic, dupa legile fizice si stiinta mea nu ar fi putut supravietui. Si atunci cum de s-a intamplat?
nu spun crestii asa ceva ca oamenii de stiinta sunt posedati, si nu crede tu ca oamenii de stiinta sunt toti atei ca nu e asa
Uite-l iar pe NGheorghe, nenea Gheorghe, cel cu "raspunsuri complicate". =))
Nenea, nu e inventia mea si nu sunt disperata, eu n-am nimic de demonstrat, pur si simplu intorc sageata spre cel care o indreapta spre mine, pac pac, simplu.
Oamenii de stiinta "ie" ceva, religiosii "ie" altceva, nenea cu raspunsuri complicate :))
https://www.facebook.com/....../photo.php da click pe see more
Cancerul se poate vindeca prin autosugestie, asa cum multe boli se pot vindeca.
Doar invatand lumea ca ateu inseamna posedat, deja il prigonesti pe cel in cauza, mai ales ca Rromania e o tara crestina, si preotii crestini asta fac, iar daca ei sunt păstorii, oile merg incotro li se spune.
Boala e din vina pacatelor, altfel dumnezeu nu ar permite sa te imbolnavesti, nu? Cum ziceam tot la intrebare asta, cred , oamenii se pot vindeca prin autosugestie, astfel si un copil mic se vindeca doar la auzirea vocii mamei.
Oamenii de stiinta teisti ar trebui sa nu fie numiti oameni de stiinta, din moment ce credinta le intuneca ratiunea. Stiinta inseamna cunoastere, credinta inseamna presupunere, lasatul in voia "presupunerii". Cum poti sa te lasi pe mana cuiva care te lasa pe mana altcuiva, inexistent? (intrebare retorica)
Somnul ratiunii naste zei.