| Superior a întrebat:

Ce parere aveti despre oamenii care afirma ca Dumnezeu nu exista 100%? Eu nici atei nu-i pot numi pe astia,cum ar trebui sa fie numiti? Adica,cel putin o parte din ateii cunoscuti de mine lasa deschisa posibilitatea cu "nu putem sti, eu sunt doar ateu din cauza dovezilor insuficiente".

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Nu ma complic cu individul, mai ales dupa ultima afirmatie, pentru ca e stupid, indiferent de ce ar fuma.
"In oricare din exemple ceva este fie intr-un fel, fie in altul. Nu poate fi nici una, nici alta. Iar tu tocmai asta sustii".

Cum sa-i mai explic stupidului ca ateismul este opusul teismului, paganismul este opus punctual crestinismului, si ca nu poate nimeni sa se considere opus teismului, sau crestinismului daca nu are dracului o minima idee despre teism sau crestinism! big grin
Am mai vazut o stupiditate pe un alt site...
"Ne nastem liber-cugetatori."

Doar ca...la nastere (si o lunga perioada dupa)...NU CUGETAM!
Atat pot astia... rolling on the floor

Omul se naste curios, nereligios, si atat.
(pentru stupizi: "nereligios" NU inseamna ateu bre!)
Din punct de vedere religios, acesta poate sa fie socotit cel mult ignostic sau apatheist...si poate ramane asa (sau nu), din cauze educationale.
Bagi educatie intr-un sens, omul va ajunge adept al unei religii, religia fiind o institutie, avand un cler, etc.
Bagi educatie in sensul opus, individul imbratiseaza una din multiplele forme ale ateismului.
NU introduci nicio forma de educatie in individ, il lasi in padure, si "liber-cugetatorul" lui peste isi dezvolta IMEDIAT CE INCEPE SA CUGETE o forma de venerare a obiectelor/fenomenelor pe care nu le intelege sau de care se teme (chestia asta fiind perfect valabila in orice epoca, deci, si acum, in 2018).
Este acest ultim tip de individ adept al unei religii?
NU.
Este ateu?
Deloc!
Cum apare deci, ateismul?
"Ne nastem atei!"
"Adica, opusi teismului!"
De care, ca exista 'spe feluri?
"ăăăăă..."

...Cretini... big grin

Ca sa raspund si la intrebare:
Nimeni, nu e sigur 100%, cel care pretinde asta...e doar tampit.
Credinciosii, cred, ceilalti, nu stiu, sau nu-i intereseaza.

60 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns:

Daca as spune cum se numesc cei care spun ca 100% nu exista Dumnezeu ar insemna sa folosesc o insulta la adresa lor.
Orice om rational si deschis la minte poate sa accepte ca exista ceva mai presus de intelegerea sa, concluzia e ca ateii nu sunt atat de rationali si deschisi la minte.
Oricum, orice dovada ai prezenta unui ateu el va incerca intotdeauna sa gaseasca o portita de scapare, adevarul e ca ei nu vor sa creada pentru ca stiu ca faptele lor nu sunt pe placul lui Dumnezeu.
Si de parca daca ar crede s-ar rezolva totul si ar fi instantaneu mantuiti, Satan n-are nicio indoiala ca Dumnezeu exista, doar L-a provocat de atatea ori, si totusi certitudinea aceasta nu il ajuta cu nimic.

| Sn4k3 a răspuns:

Oameni inchisi la minte, nu e nici o diferenta intre astia de care zici si fanaticii religiosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Jeguri umane

| Octavian199 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci.Eu sunt jeg ca sunt ateu?

Tu in cine credeai cand te-ai nascut sau ce religie aveai?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Octavian199):

Da

| Octavian199 a răspuns (pentru Nilsson):

Satana nu exista, la fel zeii.

Si in cine credeai? Sau ce religie aveai?

Daca afirmi ca suntem jeguri, sa ne sugi manzul si la femei...

anonim_4396

în zeul Tangri

Vezi sa nu.Erai ateu. Pana te-au indoctrinat parintii.

anonim_4396

Sa mori tu

Nu mor caii cand mor javrele rolling on the floor

| danut a răspuns:

Sunt niste oameni nefericiti si fara speranta, trebuie sa-i compatimim, nu sa-i intristam. Cum se spune pe la romani: vai de mamica lor. Cand nu ai nici un Dumnezeu "arunci" din tine toata mizeria omenirii, priveste mesajele si ai sa "deslusesti" un coleg care sufera de aceasta "boala", cate insulte, cata mizerie, nu iti este sufletul intristat?

| RAY a răspuns:

Ateu gnostic /pozitiv =stie faptul ca Dumnezeu nu exista,si eu stiu ca nu exista acel personaj din biblie, e o inventie, dar legat de un creator care il propune panteisti, deisti =nu avem cunoastere ca nu exista, dar nu trebuie sa credem ca exista asa ceva

| Octavian199 a răspuns (pentru danut):

Eu mereu sunt fericit rolling on the floor

| Octavian199 a răspuns (pentru danut):

Ia uite speranta.Eu sper ca intr-o zi sa ma pot teleporta, citesc ganduri, levitez, etc rolling on the floor

| RAY a răspuns:

Orice om rational si deschis la minte poate sa accepte ca exista ceva mai presus de intelegerea sa, concluzia e ca ateii nu sunt atat de rationali si deschisi la minte.

nici tu nu accepti absolut nimic,decat ceea ce crezi,deci cine e acel inchis la minte? asta cu trebuie nu e o obligatie,nu trebuie sa crezi,trebuie sa cunosti,sa stii,nu sa ai credinta oarba in creatorii

Oricum, orice dovada ai prezenta unui ateu el va incerca intotdeauna sa gaseasca o portita de scapare,

apelul la emoti sau argumente care sunt valabile pentru orice creator nu sunt dovezii

adevarul e ca ei nu vor sa creada pentru ca stiu ca faptele lor nu sunt pe placul lui Dumnezeu.

asa nici tu in zeus,ce argument e si asta,daca asa ar fi tariile religioase ar fi sfinte,dar nu sunt,cele mai violente,sarace sunt cele religioase

Si de parca daca ar crede s-ar rezolva totul si ar fi instantaneu mantuiti

dar de ce trebuie sa vrem ce vrei tu? mantuire imaginara, noi ne iubim viata,vrem sa traim n sa avem scopul vieti pe lumea cealalta

, Satan n-are nicio indoiala ca Dumnezeu exista, doar L-a provocat de atatea ori, si totusi certitudinea aceasta nu il ajuta cu nimic.

pai iisus i spune la satana,rolul tau este sa il slujesti pe stapanul tau, dumnezeu vorbesc impreuna si dumnezeu i sa da voie sa il testeze pe sclavul lui,iar satana se distreaza cu el,dar satana e rau, satana nici nu poate sa gandeasca liber pentru ca totul e deja hotarat,satana ala nici nu se poate indoi ca dumnezeu a hotarat totul ce sa faca,la fel si cu existenta lui,dumnezeu are niste marionete cu care se joaca,nici el numai se poate rasgandi,totul a fost hotarat inainte de creatie,desi el a facut totul, nu e nici un satanel, dumnezeu e regizor, actor, dumnezeu e totul, el spune eu sunt toata creatia, in mine e totul

| RAY a răspuns:

Danut te ai descris pe tine

| danut a răspuns:

Se observa din replicile tale.

| RAY a răspuns:

"cand tu crezi intr-un batran catre traieste pe un nor "
M-am facut sperante desarte crezand ca ai ceva in cap, am fost asa cum spui tu, un naiv. Iertare, nu te mai deranjez, exista o "zona" in care nu vreau sa "intru", discutile cu cei care se ghideaza dupa o grila. Eu m-am oprit.

Pai e cam un handicap si chiar destul de mare sa ai in fata un articol de constitutie si sa nu il intelegi sau sa-i negi existenta.

Restul de 14% sunt catolici si neoprotestanti iar 1% nedefiniti mintal. =))

Stiu si eu, pentru handicapati nu o fi constitutie ci mercuriarul pietii. =))

Ti-am spus ca nu ai depasit prescolara. =))

danut NuStiuCeNumeSaPunSoro
Parerea ta definitorie se indreapta spre un mare zero barat, te contrazici singur.
"Adventiștii precum toți sectanții, s-au reîntors la Creștinismul timpuriu după ce și-au dat seama de caracterul păgân al celor doua mari biserici."
"Creștinismul "traditional" format din cele doua mari biserici, au valori mult mai sănătoase, Valori normale și sănătoase pentru ca sunt preluate direct din paganism "
Pai care sunt "mai crestini" cei care il RESPECTA sau cei care il INCALCA?

Traiesti intr-o tara crestina majoritar sau asa se sustine, ce sa fac la arabi? EDsti dus cu pluta Gicule. =))

Asta numai un CRETIN o poate face.

https://www.tpu.ro/utilizator/ogxv/raspunsuri/5/

doar cateva raspunsuri

| vladorcolac a răspuns:

Simplu, conform bibliei toti au dreptul sa nu creada, plus ca in apocalipsa dupa Ioan zice clar, cei 144, 000 alesi de Dumnezeu ca sa mosteneasca lumea, sunt o mare parte atei, deoarece degeaba crezi si te rogi zilnic daca esti o persoana ce judeca pe altii cand Yeshua adica Iisus, a zis clar: Sa judece doar cei fara de pacat. Iubeste-ti aproapele e o porunca complet ignorata, Sa nu ucizi, insa toti ucid animale, iar porunca nu zice ca poti ucide animale, plus Dumnezeu a zis clar in biblie ca toate plantele sunt pentru consumul omului, deci canabisul la fel, insa crestinii demonizeaza aceasta planta desi Dumnezeu a creat planta. Plus cand un asa zis credincios uraste o persoana, un animal, o planta sau orice altceva il uraste pe Dumnezeu automat, din moment ce Dumnezeu a creat totul comform biblie, inseamna ca il urasti pe Dumnezeu ca a creat ceea ce urasti. Plus, majoritatea ateiilor au fost credinciosi, doar ca au ales sa citeasca toata biblia si sa isi dea seama ca in biblie zice clar: Dumnezeu nu e iubitor, ci un egoist care vrea sa forteze oamenii sa il iubeasca altfel in iad. Deci daca eu ti-as spune ca daca nu ma iubesti si nu te rogi la mine o sa te torturez pe veci, in acest caz ai chema politia, insa cu dumnezeu e ok. Dumnezeu a zis ca violul e ok, atata timp cat violatorul plateste 20 de arginti parintilor. Dumnezeu a considerat ca e ok sa trimita 2 ursi sa macelareasca 42 de copii ca au ras de un chel, a fost ok cu uciderea copiilor in Egipt doar ca sa il faca pe faraon sa isi schimbe gandirea, ca si cum s-ar duce cineva si ar ucide copii din Romania ca sa faca guvernul sa se schimbe in bine. A zis clar ca exista alti zei: Iar eu Domnul lui Avraam voi aduce judecata mea asupra zeilor Egiptului. Trebuie sa ai probleme mintale grave sau sa fi un psihopat sa crezi in dumnezeul din biblie. Plus Iisus a zis clar, TOTI SUNTEM DUMNEZEU. Adica noi insisi suntem zeii nostri. Biblia a fost scrisa de oameni ca sa controleze alti oameni. Iisus a fost un maestru spiritual yoghin care nu a fost rastignit ci a plecat si a murit in India si ingropat in Kashmir India unde oricine ii poate vizita mormantul si citi povestea lui scrisa in piatra de aproape 2000 de ani. Crestinii se roaga la anti-crist conform biblie, insa ei cred ca e Iisus, cand de fapt in icoanele cu Iisus e de fapt Caesar Borgia, fiul lui Rodrigo Borgia for mafiot devenit Papa Alexandru al 6-lea. In biblie zice clar cum arata cu adevarat Iisus: Avea pielea cuprului ars iar parul si barba albe ca zapada. Descrierea anti-cristului e identica cu reprezentarea lui Iisus din icoanele crestinilor. CITITI BIBLIA CRESTINILOR APOI COMENTATI DESPRE ATEI, SAU SI MAI BINE, NU MAI JUDECATI CA NU SUNTE-TI FARA DE PACAT.

| RAY a răspuns:

Scuze de spam, uite cum vede un Nilsson democratia, in opinia lui degeaba au murit 1550 de persoane acum 30 de ani ca na democratia nu e buna,deci revenirea la evul mediu este cea mai buna solutie, de data asta secta lui sa fie in locul biserici catolice
laughing ortodoxi, catolici sa aleaga ce vor viata = trecerea la secta lui sau moartea, stiinta sa fie interzisa ca na mintea trebuie odihnita, atei nici in dictionar sa numai existe cam asta e lumea propusa de sectancti dragi mei ortodoxi, catolici, asta e lumea, aveti grija de voi ca spalarea pe cap e pasiunea lor, amin

"Lasati-o incolo de democratie, uite asa s-a ajuns cu Dragnea la putere, multimile sunt in general usor manipulabile si judeca doar dupa aparente"

| Steregoi a răspuns:

Dovada este un proces de gandire de interpretare a lucrurilor observate. Dovada nu este ceea ce se vede sau este perceput cu organele de simt. Vazand ca un om ia un lucru poate insemna pentru cineva o dovada ca acel om e un oportunist iar pentru altcineva e o dovada ca acel om e un hot. Observand acelasi lucru pentru cineva poate reprezenta o dovada spre ceva in timp ce pentru altcineva poate reprezenta o dovada spre altceva. Cand un ghiocel creste pentru cineva reprezinta o dovada a unei evolutii in timp ce pentru altcineva reprezinta o dovada ca un creator face ca acel ghiocel sa fie crescut pana infloreste.

Răspuns utilizator avertizat
| Darkmagic a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu crezi ca te ostenesti degeaba cu un user care doar rade, nestiind sa faca altceva?

Poate sa-mi arate si mie cineva destept, (deci NU ala care rade!), cum crede el ca: "omul se naste ateu"?
Eventual, daca are ceva de "explicat", sa puna afirmatia intr-o intrebare.
"Explica" el, explic si eu, ...si vedem care e mai tare. big grin

| Octavian199 a răspuns (pentru Darkmagic):

'Insemneza' ca sunt fericit, nu cum zic altii ca ateii sunt tristi si nefericiti.Rasul face bine la sanatate. rolling on the floor

| Octavian199 a răspuns (pentru Darkmagic):

Ateu= nu crede in zei.Deci.Tu crezi in zei de cand te nasti?

| BogdantheDreamer a răspuns:

Ehe. Omul in viata cauta ceva. Si ce cauta el? Acum, mai tarziu sau cel mai des, cand are probleme, cand are pe cineva bolnav, cand este el bolnav, in clipa mortii cand se leaga limba, etc. Atunci il cauta pe Dumnezeu ca ultima solutie. Tot omul in va cauta in viata la un moment dat pe Dumnezeu, sub forma care le-a fost prezentat in viata.