Pe mine nu m-a mintit nimeni.
Eu spun doar ce cre eu, chestii gândite de mine, nu bălării auzite de la părinţi/rude/persoane mai în vârstă.
N-ai dreptate, nicaieri in Biblie nu gasesti acest paragraf-"crede si nu cerceta" iar cat despre Avraam, Dumenzeu a avut un test pentru el iar Avraam a mers dupa premisa "Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Domnului binecuvantat!", dovedind astfel o dragoste nespuna pentru Dumenzeu, iar daca citesti mai departe vezi ca EL n-a ingaduit ca Isac(cu care avea un plan) sa fie omorat, asa ca eu nu vad pe aici nici un crede si nu cerceta pe aici, sub nici o forma.ce sa cerceteze, ca Dumnezeu Insasi ii vorbea lui Avraam!
Nu am spus ca ar exista acest pasaj in biblie dar cam asa functioneaza cresinismul dupa parerea mea. Exemplu: de paste cand te duci sa iei lumina, nu ai voie sa vezi cum brusc se aprinde candela, nu ai voie sa vezi minunea, stai afara si astepti sa iasa popa.
Trebuie sa crezi ca ce ti tu in mana e lumina divina si nu popa care a aprins o lumanare cu bricheta, pentru ca nu ai voie sa vezi cu ochi tai, deci sa cercetezi.
Http://www.jurnalul.ro/......610020.htm
Si din cate stiu eu in primele minute nici macar nu arde :)
Iar crestinismul nu functioneaza dupa acest principiu, parerea mea, ca sa crezi in Dumnezeu cu adevarat trebuie mai intai sa-L simti :)
SimonaNicoleta20 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: