anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre persoanele care isi doresc sa ajunga la stadiul de sfinti si fac tot posibilul sa atinga aceasta stare? De cele mai multe ori ei sunt ridiculizati, prigoniti; dar cu toate acestea nu inceteaza sa lupte. Vor ajunge vreodata sfinti?

15 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Voi faceți o mare confuzie între "a fi sfânt" și "a fi sfințit".
Un om niciodată nu poate ajunge sfânt prin forțele proprii, numai Dumnezeu e de 3 ori Sfânt!
Oamenii sunt păcătoși, slabi, neputincioși.
însă omul poate fi sfințit prin Sângele Lui Isus Hristos, numai de Isus Hristos.
Iar voia lui Dumnezeu pentru fiecare om este sfințirea, nu doar pentru anumiți oameni.
Dacă nu ești sfințit de El nici nu ai cum să ajungi în Cer!

| Esperança a răspuns:

Ai înțeles greșit ceea ce am zis eu!

| anonim_4396 explică (pentru Esperança):

Eu vreau sa spun ca poti ajunge sfant doar cu ajutorul Duhului Sfant.

Răspuns utilizator avertizat
| OOOLEOOO a răspuns:

Cea ce numesti tu prin ''sfint'' eu il numesc iluminat.

Orce se rasplateste pentru efortul dat,
Insa dorinta...nu este o solutie.

| doctorandus a răspuns:

Sfant ajungi cand te sanctifica o biserica. Asa ca, da, se poate ajunge sfant. Max Weber comenta ca ala care a stat o viata in varful unui stalp ca sa devina sfant a procedat rational, in conformitate cu valorile religioase care ii motivau comportamentul.

| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Depinde numai si numai de eforturile lor.acestea sunt probe, faptul ca sunt huliti si respinsi.pe ei nu trebuie sa ii intereseze sau sa dea vrevreun semn ca i-ar deranja ce cred ceilalti despre ei.privesc in sus fiindca doar Dumnezeu conteaza

| sabin89 a răspuns:

In primul rand, nu stiu ce intelegi tu prin "stadiul de sfinti". Exista, sau a existat vreodata pe pamant vreun "sfant"? Poti sa dai exemple?

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

A fi sfant inseamna a trai fara sa pacatuiesti. Sunt destui.

| sabin89 a răspuns:

Pai, parca Biblia spune ca nu este om fara pacat.

| danay72 a răspuns:

Sfinti in adevaratul sens al cuvantului, nu poate fi nimeni pentru ca suntem imperfecti, dar pot sa depuna eforturi pentru ca sa aplice principile biblice si sa persevereze pana la sfarsit.Romani5:12.Matei24:13

| 4b a răspuns:

Atata timp cat alergi spre tinta pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, nu-ti mai arde de mocirla acestei lumiwinking
Lupta continua, iar victoria iti este asigurata...trebuie doar sa stii din ce tabara faci partebig grin
Sanatate...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu zic ca mai degraba castiga viata, nu o rateaza.

Răspuns utilizator avertizat
| georgeceltoma a răspuns:

Comform bibliei nu exista sa traiesti fara sa pacatuiesti! Nu exista un om pe glob care sa nu pofteasca aproapelui sau macar cu gandul.Un pacat mare este sa mori apoi popa sa ceara alor tai bani ca sa iti ofere o groapa sau slujba sau lumanare. Iar sfintii trebuie alesi de dumnezeu nu de oameni. Sf gheorge, Sf Petru etc alesi de oameni de asemenea tot ce tine legat de religie