Fie vorba intre noi "Care este religia adevarata?" e o intrebare gresita.
Din punct de vedere obiectiv nu exista o religie adevarata, asa ca, din acest punct de vedere intrebarea trebuia formulata asa: "Exista o religie adevarata?"
Din punct de vedere subiectiv religia adevarata este religia pe care o consideri tu adevarata, asa ca sunt mai multe. Din acest punct de vedere intrebarea trebuia formulata: "Care sunt religiile adevarate?"
Inferno.te rog frumos sa ma lasi sa-mi formulez intrebarile asa cum doresc eu!
În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit şi în care a confirmat preotia creştină!
- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una Singură:
-,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
Nu sunt un om credincios si daca as fi cu siguranta n-as putea fi religios. Prea multa mizerie umana in biserici si in modul in care multi prelati isi desfasoara activitatea - avarism, pedofilie, marsavii, alcoolism si lista poate continua.
Asa ca am o impresie extrem de proasta despre religie. Si din punct de vedere dogmatic toate sunt extrem de viciate.
Credinta e altceva, parerea mea e ca oricine e liber sa creada intr-o divinitate oricare ar fi ea atat timp cat nu incearca sa impuna cu sau fara forta altora acea credinta.
Nu cred ca exista o religie adevarata, din punctul meu de vedere acest lucru e logic datorat multitudinii de religii existente si in trecut si in prezent, foarte multe din ele fiind radical diferite unele de altele.
Nouatigaraelectronica nu sunt de acord cu raspunsul tau.Nu este vina copilului ca s-a nascut mason. Poate alege sa se roage la Dumnezeu daca vrea.Din cate stiu prima religie a fost cea ortodoxa.Cel mai bine e sa fii crestin-ortodox dupa cum spune si Undercover22, nu constituie sacrificii sau chestii de astea.Cel mai important e sa te rogi la Dumnezeu caci exista.
Salut. Eu sunt crestin ortodox ca si restul romanilor sau macar aproximativ. Deci pentru fiecare, religia adevarata este cea cu care s-a nascut.
Pai nu este neaparat o religie adevarata Dumnezeu ti-a lasat libertatea de a alege tocmai de aceea trebuie sa iti alegi singur de partea cui sa fi dupa parerea mea religia adevarata este cea crestin-ortodaxa deoarece nu constituie in sacrifici speciale sau mai stiu eu ce asa cum cer alte religii deci alegerea e a ta
Religia adevarata este ortodoxa, dar unii sunt de alta religie iar unii sunt chiar masonici