Lumea exista cand inchid ochii?! I don't really think so...
Omul se asteapta ca odata cu escaparea din colivie sa gaseasca izvorul fericirii, dar deseori viata se dovedeste a fi grea, suferinta e atat de intensa...si da, ma tem de gandurile mele, pentru ca doar ele sunt in stare sa ucida.
Imi trebuie o viata intreaga ca sa-ti vorbesc despre comportamentul unui ''criminal'' si cate motive il stimuleaza, asa ca ma rezum la concluzie: cand te simti neajutorat, nu transpune in realitate fanteziile tale ucigase; viata chiar merita traita (cu cap).
Sinuciderea este unul dintre cele mai mari păcate, pentru care nu mai există întoarcere şi timp al regretării…
Este compromisă mântuirea sufletului.
Un om care traieste frumos, care stie sa traiasca frumos, NU ARE CUM sa se sature de viata, sa afirme ca nu-i mai trebuie...
Dar, păcatul murdareşte sensul pe care noi îl dăm vieţi, iubirii, existentei, pervertindu-le pe toate acestea.
Dacă cineva ajunge vreodată la un sentimentul de non-sens al existenţei, asta nu poate fi decât o falsă impresie, cauzată de modului în care păcatul poate "îmbacsi" modul de gandire, poate izola prin egoism şi orgoliu, sau te poate orbi astfel încat să nu poţi vedea nelimitatele surse de entuziasm oferite de semeni, interactiunile cu universul diversificat al vietii, al omenirii din care n-am ajuns sa cunoastem decat 2-3 persoane...
Sinuciderea este unul dintre cele mai mari păcate, pentru care nu mai există întoarcere şi timp al regretării…
Este compromisă definitiv mântuirea sufletului.
Moartea e la fel si pentru ei, dar nu as folosi cuvintele "liniste si pace". Moartea e nimic. Nimicul nu poate fi in niciun fel.
Nu mai exista cale de intoarcere pentru sinucigasi! 1 Cor. 6:19
Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care l-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?
Cei ce se sinucid ajung in iad pe veci, nici la a 2-a judecata nu mai pot fi iertati, nici prin 40 de pomeniri la Sf.Liturghie! Cand te-ai sinucis automat ti-ai aruncat sufletul in mainile diavolul permanent. Iuda spre exemplu niciodata nu va mai putea fi scos din iad. Dumnezeu este drept cu legile sale, nu este dur, El este dragoste eterna, dar,, Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si El de tine!''
Părerea mea proprie şi personală este că oamenii au drepul de a face ce vor cu corpul lor (chiar şi sinuciderea) şi că mi se pare imoral să impui cea ce să facă şi cea ce nu trebuie să facă, doar că nu ţi se pare ok sau ai citit dintr-o carte că nu e ok.
În cazuri excepţionale, cum ar fi o boală incurabilă, chiar nu mai are rost ca persoana să aştepte în chinuri că într-un final să... moară.