Poate vrei sa spui preot, popa este un termen peiorativ! Daca ti-as spune "sectant", nu cred ca te-ai simti bine!
Dar poți să-mi spui cum vrei.
Versetele? Demonstrația la ce te-am rugat?
A, stai... nu e Biblic, nu-i așa?
E bine sa nu ascundem ceva intentionat, e ca si cum incercam sa il mintim pe Dumnezeu si asta nu e in regula, nu il putem minti pe Dumnezeu in niciun fel. Nu-ti face probleme, n-ai tu ce sa ii spui preotului din cele pe care el sa nu le fi auzit deja de zeci de ori; orice i-ai spune tu el cu siguranta a tot auzit de n ori la spovedanie.Important e ca spunand pacatele ti se dezleaga si pleci de acolo curat si usor, cu constiinta curata Pentru tine faci asta si o sa vezi ca te va ajuta enorm sinceritatea.Toate cele bune!
Nu. Relatia cu Dumnezeu este una personala. Despre asta este si crestinismul: Domnul Iisus a murit in locul nostru ca sa ne remedieze relatia cu Tatal. Caci fiind pacatosi, nu am fi putut sta in prezenta lui Dumnezeu, care este sfant. Asadar, daca Hristos este intermediarul nostru catre Dumnezeu, nu avem nevoie de un preot care chipurile sa transmita mesajul mai departe. Domnul ne iarta daca ne pocaim, adica daca credem in jertfa Lui ca plata pentru pacatele noastre si le regretam, alegand sa traim pentru El. Este adevarat ca o sa existe pacate si dupa ce ne pocaim, insa acestea vor fi doar exceptii, nu un mod de viata, caci viata credinciosului tinde catre sfintenie, aceasta fiind desavarsita abia cand vom fi in Rai. Sper ca am explicat clar
Daca ne marturisim pacatele El(DUMNEZEU) ÷este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si si sa ne curete de orice nelegiuire.1 Ioan 1.9
Deci daca ne marturisim pacatele lui Dumnezeu e promisiunea Bibliei ca Dumnezeu ni le iarta.
"Marturisiti-va unii altora ( nu toti la unul) pacatele si rugati- va unii pentru altii ca sa fiti vindecat." Iacov 5-14
Epistola lui Iacov e pentru toti credinciosii, pana la dezinncriminarea crestinismului in 313 nu exista distinctia preot mirean, toti erau ucenici si frati. Oricarui alt credoncios ii marturisesti pacatele implinesti porunca din cartea Iacov.Marturisirea pacatelor si oamenilor are asa cum scrie aici rol de vindecare sufleteasca, vezi iertarea lui Dumnezeu si pe fata alui copiil al Sau.
Da, trebuie sa spui preotului absolut toate pacatele, fiindca mintind sau ascunzand adevarul este un alt pacat de care dai dovada si daca spovedania se face in biserica, atunci se dovedeste una mincinoasa si fara folos.
Daca ai de gand sa ascunzi adevarul sau sa minti, mai bine nu te spovedii, ca pe Dumnzeu nu-l poti mintii oricum.
DeProfundis99 întreabă: