Majoritateaa acelor fete au probleme psihice si sigur este greu sa traiesti contra "naturi", altfel de cum a last Dumnezeu sa traiasca omul.
La alta rubrica parca erai cu marxism-leninismul sau te-ai pocait in asa de scurt timp?
Dar întrebarea nu e despre mine. Sunt speriată că unele aleg să trăiască așa, nu concep să urmez o astfel de cale.
Dezavuez în totalitate și leninismul.
și ia în calcul că astăzi a fost o zi importantă pentru crezul meu, zi care, din păcate, a devenit începutul sezonului estival
Este ca sexul.
Poti sa citesti si sa auzi de toate.Pana nu experimentezi n-o sa stii nimic.
Cei ce fac astfel de lucruri, nu fac vointa lui Dumnezeu. Iata ce ne invata Biblia.:,, inProverbele18:1; deci,? Cine se izoleaza face c3ia ce vrea el pentru., el, nu pentru Dumnezeu.Isus nu s-a izolat de multimi, de rude, Romani 14:7; Exod 33:16;
Cei merg care la manastire, sau se duc in munti ca pustnici isi doresc sa realizeze ceva. Tu ce vrei sa realizezi? Daca vrei sa ajungi dupa moarte in imparatia lui Dumnezeu, atunci trebuie sa ajungi SA FII crestin adevarat. Asta nu inseamna sa aderi la o religie care spune ca este crestina nici sa te retragi in munti. Asta inseamna sa iei o hotarare, si anume sa cunosti invatatura lui Iisus, singura invatatura a crestinilor (Evanghelia, sau Noul Testament), care nu este altceva decat un mod de viata, si sa traiesti potrivit acestei invataturi. Daca aceasta invatatura o inveti gresit de pe la preoti, sau alti oameni, vei trai gresit si nu vei fi crestin chiar daca crezi ca esti.
Dumnezeu a lasat libertate totala la oameni sa aleaga sa traiasca cum vor - nimeni nu te poate forta sa faci ceva in acest sens
Domnul nu forteaza pe nimeni sa fie calugar. Noi avem diferite slujbe aici pe pamant, dar daca cineva vrea sa fie calugar sau calugarita, este alegerea lui sau a ei. Domnul ne da libertate de alegere, poate mie imi place sa fiu profesor, si pot sluji Domnului invatand copiii aceia despre lucrurile bune si frumoase ale vietii si ii indemn sa se fereasca de rau si de placerile de moment cu consecinte grave (tutun, droguri, prostitutie, alcool), sau in unele zile poate ca slujba mea este sa ajut o persoana caruia i-a cazut punga cu cumparaturi in magazin, poate ca veti spune (ce legatura au toate acestea cu slujirea Lui Dumnezeu?) Au legatura, pentru ca sunt convins ca daca i-ar fi cazut Lui Iisus punga cu cumparaturi, sigur v-ati duce sa IL ajutati. Si Domnul Iisus spune ''cand ati facut unul din aceste lucruri (dai de mancare saracilor, dai bani unui prieten sau om nevoias, cand vizitezi un bolnav, cand ajuti o persoana cu un sfat) celui mai neinsemnat frati ai mei, Mie mi le-ati facut, si cand nu le-ati facut, Mie nu mi le-ati facut''. Domnul sa ne ajute la aceasta, citeste noul testament si intra in legamant cu Domnul Iisus Hristos, religia nu te va duce in cer, nici manastirea ci doar moartea Lui Hristos pe cruce.
trebuie sa fii mantuit, trebuie sa ai numele scris in cartea vietii, iti trebuie Duhul Sfant, si Domnul Iisus spune ca cine nu se naste din nou, si nu e fiul Lui Dumnezeu, nu poate intra in cer, dar mantuirea este prin har, si nu prin fapte.
Tu poti fi fiul/fiica Lui printr-o rugaciune foarte simpla, sau nu neaparat aceasta, nu conteaza in ce fel o spui, conteaza sa iti pui increderea in Hristos printr-o alegere, ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine
https://www.youtube.com/watch?v=fgURfKU0iVg&t=1334s
Nu stiu ce sa spun. Eu personal sunt de parere ca poti fi aproape de Dumnezeu si te poti preocupa de El si fiind inconjurat de lume. Daca niste oamenii ar fi cu adevarat copii Lui, ar putea incerca sa ajute si alti oamenii si nu sa se izoleze. Totusi linistea nu strica niciodata, uneori este chiar necesara. Nu este niciodata greu sa rezisti chiar daca esti singur in pustie. Asta cat timp te preocupi de ceea ce conteaza si nu privesti lucrurile din exterior. Nu am mai auzit pana acum de exorcizarea de la Tanacu :/
Cine stie, oamenii sunt ciudati.
Daca te intereseaza te poti duce la o manastire de maicute o saptamana sa ajuti, sa vezi cum e.
Nu e o viata singuratica la manastire dar nici una de lux, e simpla. Ai din cand in cand vizitatori, muncesti la gradina, la animale, la curtenie in diferite locuri si la bucatarie, te rogi in restul timpului.
Bunica mea gazduia maicute cand veneau in oras si mai stateam de vorba cu ele. Ele au ales, din saracie sau credinta sa fie acolo. Legat de traiul lor si cum era acolo, spuneau ca e simplu tot.
Personal, cred ca in lumea de azi e mai greu sa te dezlegi de lucrurile fizice. Suntem bombardati din toate partile cu "ce e fizic este real" si sa alegi o cale in care trebuie sa crezi in ceva care este mai presus decat fizicul si sa te dedici trup si suflet acesti tel, nu cred ca e usor.
Acolo nu conteaza ca esti frumoasa, ca ai slabit sau ingrasat, ca ti-ai luat papuci noi. Conteaza cat de dedici si sa te dedici muncii si slujirii. Nu stai si lenevesti toata ziua ci muncesti in folosul comunitatii.
La partea cu exorcizarile, cred ca se intampla dar doar ca unii oameni nu isi dau seama ca au o voce, ca pot si ei sa vorbeasca, sa ia masuri, cred in autoritatea care in momentul respectiv habar n-are de exemplu de de tulburari psihice.
Daca te duci pentru Dumnezeu, nu e greu sa rezisti. Daca te duci dintr-o oarecare dezamagire, atunci nu poti rezista.
Exorcizarile sunt reale, si exista oameni intre noi care sunt posedati. Dar exorcizarile nu se fac decat in anumite manastiri si de catre anumiti preoti. Nu te obliga nimeni sa asisti, cu atat mai putin daca esti monahie.
Am încercat viața în sihăstrie, dar m-au dat afără când m-au prins că (ăm) spovedeam o pelerină.
Sihastru: singuratic, ascet, pustnic, solitar
Dacă ai fost sihastru si trăiai afară si departe de oameni atunci cine te-a dat afară?
Confunzi sihăstria cu călugăria!
Dacă nu slujești semenului tău de lângă tine (de care te izolezi) cum poți să crezi că vei sluji (prin aceasta) lui Dumnezeu? Isus n-a făcut așa.
Daca te mananca curiozitatea, esti libera sa incerci experienta sihastriei, la manastire.
GreuMaiEsteSaGasestiUnNumeOriginal întreabă: