Ajungem la ce observase Nietzsche: obsesia crestinismului pentru adevarul obiectiv a distrus fundamentul intelectual al crestinismului.
Dusmanii credintei traditionaliste sunt microscopul si telescopul. Dusmanii credintei fundamentaliste sunt istoria si arheologia.
N-am zis că e o religie și m-am ferit intenționat să zic că e o religie așă că nu-mi pune cuvinte în gură. Am zis că e un sistem de credințe (cel puțin) deoarece cred fără justificare empirică în paradigma lor.
"Cine are dreptate atunci?"
Putem să cădem de acord că majoritatea ateilor si majoritatea oamenilor religioși nu au justificare filozofică pentru pozitia lor? Putem măcar să fim de acord cu asta? Și până la urmă e normal să fie așa, deoarece majoritatea oamenilor sunt ignoranți și needucați mai ales în ceea ce privește filozofia.
"Crezi ca te-ai iluminat si te-ai relizat dpdv al conditiei umane daca ai capatat repulsie fata de religie si fata de conceptele metafizice"
Prof. univ. dr. Ilie Parvu, membru al Academiei Romane, este ateu materialist si-ti poate da lectii de metafizica si daca-l scoli noaptea din somn. Prof. univ. dr. Bart Ehrman este ateu materialist si-ti poate da lectii de istoria crestinismului si a Bibliei si daca-l scoli noaptea din somn.
Vezi ce am raspuns mai sus despre Parvu si Ehrman. Astia cunosc mai multa metafizica si mai multa Biblie decat toti oamenii pe care-i cunosti tu personal.
Daca sunt atei, atunci nu cunosc biblia cum trebuie! Asta e treaba preotilor/calugarilor/celor alesi, nu a oricui!
Te inseli amarnic. Bart Ehrman este platit din banii statului sa predea Biblia la o importanta universitate americana.
Sa-ti spun un secret: Ehrman face parte dintre oamenii care decid ce face si ce nu face parte din Noul Testament. Dupa munca acestor oameni traduc bisericile crestine Noul Testament.
Ehrman a scris un manual de introducere in studiul Noului Testament care este folosit pe larg in universitatile americane. Studentii din SUA invata de la Ehrman ce contine Noul Testament si cine a scris Noul Testament.
Iar la Facultatea de studii religioase a Universitatii din Amsterdam (universitate aflata pe locul 55 la nivel mondial) studentii invata de la Ehrman ce este crestinismul (dupa manual scris tot de el).
Ateismul este o pozitionare ilogica in privinta raspunsului la intrebarea care e cauza un versului? Nu ai de unde sa stii sigur ca nu exista un Creator, da zici ca esti convins ca nu exista dpar penttu ca asa iti place tie.
Ateismu e LIPSA unei religii, ateii nu au nimic in common decat faptul ca NU cred in dumnezeii/dumnezeu.
SharpEagle a fost suspendat nelimitat. Asa de bun crestin a fost ca l-au suspendat administratorii pentru abuzuri. Cum zice la Evanghelie: dupa fructele lor ii veti cunoaste, culeg oamenii struguri din maracini si smochine din spini?