Moartea clinica nu inseamna moarte adevarata. inseamna doar terminarea functiilor cardio respiratorii. ceea ce e foarte important, deoarece creierul inca e activ. un om poate fi in moarte clinica dar sa fie in viata sustinut de aparate, care sa ii pompeze sangele in corp.
dar cum o bagat duma cu morga, ar fi insemnat moarte biologica, care inseamna terminarea functiilor creierului.
daca intyri in moarte clinica si dupa maxim cateva zeci de minute nu esti ori pus la aparate ori resuscitat este declarata moartea bilogica.
de ce e important acest lucru, daca asta ar fi fost la morga, si inima nu ar fi batut, creierul nu ar fi avut oxigen. ca intelegi de ce e important asta, 4 minute fara oxigen cauzeaza leziuni permanente si omul ajunge o leguma. 13 ore nu ar mai fi avut creier, nu numai ca nu ar fi putut vorbi, dar nu ar fi putut face absolut nimic.
deci e doar bullshit inventat. ceea ce e normal tinant cont ca am gasit doar pe siteuri crestine prostia asta. de ar fi fost real ar fi trebuit sa fie rescrisa medicina, si sunt oameni ce se ocupa de cazuri exceptionale, nu treci cu vedere aun om care chiar a iesit din moarte biologica dupa 13 ore.
daca e doar moarte clinica si era sustinut de aparate, ca sa ii puna sangele in circulatie sa ii pastreze creierul intact, omul inca era in viata, inima e doar o pompa, viata e definita doar ca activitatea cerebrala, de aia oameni care au activitate cerebrala 0 datorita accidentelor, sunt declarati morti chiar daca le bate inima. deci de e doar clinic, omul era in viata, si chiar de ar experimenta ceva, nu ar fi fost nimic mai mult decat un vis sau o proiectie a subconstientului.
tu crezi in ce vrei, poti crede ca a intalnit ingerasi si a jucat table cu ei, nu conteaza, dar exista o explicatie banala, pentru ce a patit, si zic banala pentru ca definitia intre moarte clinica si moarte adevarata este data de zeci de ani, si cam de atunci s-au explicat experientele astea supranaturale.
Tu ai privit macar in ce an a avut acest om aceasta experienta atunci nu pre cred ca erau aparate
Nu, atunci faceau operatii folosind gheare de urs pentru incizii si capete de furnica ca sa faca suturi, sau ate de la haine. medicina moderna nu se cheama asa ca e din anii 2000, ce draq, primul transplant de inima a avut loc in anii 60, adica acu 50 de ani, si a mentine o functie respiratorie e mult mai usor decat a face un transplat de inima. sau na, poate e nemuritor omu, si a suferit experienta prin anii 1700. haideti terminati cu prostiile ca filmele astea cu tarani care o avut ei experiente sunt patetice.
Arata. asa am auzit si eu de marmote vorbitoare.
trebuie sa cred ca asa zici tu? da-mi articol din jurnal medical unde scrie ca om u era mort, inima nu mai batea deloc, si dupa o zi s-a trezit. nu siteuri crestine, vreau sa vad din siteuri de medicna adevarate.
plus ca sunt cazuri documentate din anii 1800 1900 de oameni care erau in coma si aveau functiile vitale asa slabe incat medicii i-au declarat morti, si s-au trezit in sicriu dupa ce au fost inmormantati. dar alea nu sunt minuni, arata doar incompetenta doctorilor aia de a verifica daca inima chiar bate sau nu, de aia nu se mai foloseste mana ca sa declari mort pe cineva, se folosesc aparate. deci nu sunt minuni alea, sunt chestii perfecte explicabile, care se pare ca va ocolesc pe voi, si preferati sa credeti in buru buru sau alte prostii.
Ooo nasol, aici nu merge retorica asta de doi lei, cu invita oamenii sa discute cu chirurgi ca nu ai argumente, stiind ca oameni no s-o faca si tu ai impresia ca ai castigat o discutie.
din pacate eu am terminat medicina, si stiu cum functioneaza un organism, si am avut profesori si la medicala, si la chirurgie, si la morfopatologie care se ocupa de organismul mort, si oamenii aia ne-au predat ani de zile.
prosteala ieftina cum ai bagat tu nu merge la mine, poate poti pacali pe unu care crede ca omul are sentimentele in inima, sau cineva e declarat mort pentru ca nu mai respira cateva minute, da in domeniul asta eu am cunostinte. daca ma luai cu minuni legate de icoane plangand sau alte prostii da, habar nu aveam care e mecanismul adevarat ce le face sa para minuni, dar lasa chestiile medicale.
In primul rand corpul e mecanismul care o sustine, fiind un complex alcatuit din organe vitale, nu poti avea creier fara ficat sau rinichi sau inima. da asta ca mecanism.
vrei sa spui ce e constiinta, ce e moralitatea, unde sunt sentimentele? simplu. in creier. in organu lasta infinitmal de complex, de sublim, care are un potential evolutiv incredibil.
de exemplu, ai putea crede ca noi, oamenii, pe masura ce generatiile devin mai inteligente, creierul se mareste. gresit. in ultimii 30 de mii de ani s-a descoperit ca de fapt a scazut in volum si a pierdut o suprafata egala ca a unei mingi de golf. de ce? pentru ca se rearanjeaza, conexiunile devin mai mici si mai rapide, e ca la procesoare, un procesor cu cat devine mai bun cu atat scade in marime, asa si la creier.
pentru ca noi, daca elimini sangele si carnea, ce ne defineste sunt doar niste conexiuni electrige intre neuroni. da, poate nu e poetic, poate vrei sa ii zici suflet, da cui ii pasa cum vor altii sa ii zica
noi oamenii am facut harta creierului, stim ce zona e responsabila pentru vorbire, pentru mers, chiar pentru sentimente, fiecare sentiment isi are locul bine definit in creier si in catecolaminele pe care acesta le secreta.
m-am uitat la alte raspunsuri de a tale. ai zis ceva de animale, ca omul e atat de diferit fata de animale.
nu, nu suntem isngurii bipezi, nu, u suntem asa de inteligenti fata de animale, nu, nu suntem singurii ce au limbaj. ai putea sa te interesezi de ciori, delfini, elefanti si primate. ai fi uimit cat de asemanatoare sunt aceste animale ca inteligenta cu noi.
suntem doar un animal. intr-adevar mai evoluat intelectual, dar sa lasam mandria care nu e sustinuta de nimic, ca am fost creati de zei, si ca suntem aici sa stapanim ceva sau sa fim smecheri sau ce puii mei mai zic unii.
ne-am nascut, am evoluat, o sa murim. specia umana va disparea, peste o mie de ani sau peste un miliard de ani. ghici ce, universul va merge in continuare, alte specii inteligente ne vor lua locul, si ele larandul lor vor muri si altele le vor inlocui. avem acelasi cilcu de viata cu restul speciilor din univers, care dispar in fiecare zi. singura noastra diferenta fata de ele e ca inca nu a venit ziua cand vom disparea de tot.
Cei care fac propaganda este foarte rau! Pentru ca in Biblie scrie > Prorocii mincinosi vor avea mare pedeapsa<
Dar acest om plinge toata marturia dar sa fie minciuna nai nici gust sa plingi!
Marturia lui Ioan Gabor e cea mai miraculoasa chiar poate din lume.
Ioan Gabor vrea moartea in fata, vrea sa scape de pamintul acesta sa se duca acolo unde a fost!
Ce sa mai zic? Minunat.De nedescris.
Sa vezi cum incercau doctorii ateisti sa explice.Ei nu puteau sa explice ca acei oameni puteau vedea rudele plangand si rugandu-se,o femeie a auzit ce a soptit o persoana altei persoane, alta persoana a stiut numele alteia pur si simplu, fara a il auzi, trecerea prin pereti, etc.
O zi buna si pace in suflet sa ai.
tpuforyou întreabă:
AudAlbNegru întreabă:
DeProfundis99 întreabă: