Pariul lui Pascal încurajează oportunismul şi ipocrizia. Ne spune să fim prefăcuţi şi profitori şi oricum ne vinde o minciună. O tâmpenie...menită să amăgească minţi fragede.
Ne dai un citat de nimic si ceri seriozitate? Tu nu te gandesti ca un zeu atotstiutor si-ar da seama ca tu crezi doar din ipocrizie, ca desi ratiunea iti zice ca nu exista zei, dar tu tot crezi deoarece exista o sansa ca acestia sa existe.
Nu trebuia neaparat sa raspunzi la intrebare.Am cerut o opinie, nu sa te bagi tu in seama cu inteligenta ta
Nu ma mir ca esti nascut in 98, se observa din raspunsul tau.Mi-ai cerut o opinie, ti-am dat-o, ce ti se pare ca am zis, nu cumva o opinie? Adu contra-argumente pentru a ma contrazice, nu veni cu expresii de genul "cu inteligenta ta", nu asa se face.
Mai rau de atat nu se putea...
Si imi place cum aveti ideea asta in cap, cum ca nu aveti nimic de pierdut daca credeti in dumnezeu....SERIOS?))
Gandeste'te la timpul pierdut prin biserici; posturi; te abtii de la niste lucruri crezand ca e pacat sa le faci; rugaciuni; inchinat la fiecare biserica(superstitie); banii dati pe icoane, calendare religioase, lumanarietc, urati homosexualii si multe altele care nu'mi vin in minte acum...
„Ar trebui să îți trăiești viața și să încerci să faci lumea un loc mai bun, indiferent de prezența sau lipsa credinței în Dumnezeu. Dacă nu există Dumnezeu, nu ai pierdut nimic și vei fi reamintit cu drag de către cei rămași în urmă. Dacă există un Dumnezeu binevoitor, el te va judeca după faptele tale și nu doar după faptul că ai crezut sau nu în el."
depinde care dumnezeu ca sunt 2700 de dumnezeii si milioane de iaduri deci in care dumnezeu sa cred?
doar in crestinism sunt 3500 de religii o singura biblie care religie il reprezinta pe dumnezeu cu adevarat?
de ce iahve e cel adevarat si nu cel al hindusilor?
:D
Si daca exista alt zeu, Ahura Mazda de exemplu?
http://www.descopera.org/pariul-lui-pascal/ Blasfemia e mai rea decat necredinta :D
Acest Pariu al lui Pascal a fost dezbatut si invocat de foarte multe ori la aceasta categorie si am acelasi raspuns: Este putin ipocrit; a crede in Dumnezeu doar pentru a evita o pedeapsa eterna inseamna urmarirea unui interes...
Mai mult de ce tocmai zeul crestin.
E asa-numitul "pariu al lui Pascal". Functioneaza pentru cei care-si traiesc viata dupa probabilitati, ci nu dupa ratiunea proprie. Nu trebuie sa gandeasca cineva pentru mine, ci trebuie sa actionez in urma a ceea ce gandesc.
"Nu pierzi nimic crezand in el"
...ratiunea, logica, libertatea, mintea...e destul.
anonim_4396 întreabă: