| PorumbRodica1965 a întrebat:

Ce parere aveti? Oameni imperfecti pot sa fie,, ireprosabili"?

Răspuns Câştigător
| Mașka98 a răspuns:

Da, de ex. Iov a fost imperfect, Biblia spune depre el:"În ţara Uţ trăia un om pe nume Iov. Omul acesta era ireproşabil şi drept. El se temea de Dumnezeu şi se abătea de la rău." (Iov 1:1)
Sfatul pe care David i l-a dat fiului său Solomon ne ajută să înţelegem ce trebuie să facem pentru a-i fi plăcuţi lui Dumnezeu. „Tu, fiul meu Solomon, cunoaşte-l pe Dumnezeul tatălui tău şi slujeşte-i cu o inimă întreagă." (1 Cronici 28:9) Ce înseamnă a avea „o inimă întreagă"? O persoană care are o inimă întreagă îl iubeşte pe Dumnezeu şi este hotărâtă să-i îndeplinească voinţa şi să-i respecte cerinţele. Ea nu are o inimă perfectă, însă doreşte din tot sufletul să asculte de Dumnezeu şi să-i slujească. De asemenea, ea acceptă să fie corectată. Întrucât l-au iubit pe Dumnezeu şi au dorit să asculte de el, Biblia spune că, din punctul de vedere al lui Dumnezeu, Iov a fost „ireproşabil", Lot a fost „drept", iar David a făcut „numai ce este drept". Ei i-au fost plăcuţi lui Dumnezeu, deşi au făcut greşeli.

| PorumbRodica1965 explică (pentru Mașka98):

Da, foarte bun raspuns.Ar fi bine sa fie multi invatati in acest fel.Multumesc.

7 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns:

Toti suntem imperfecti, e in natura noastra umana, putem ajunge ireprosabili doar daca ne predam Celui care a luat trup de om si a invins pacatul, aratandu-ne ce inseamna neprihanirea.

| PorumbRodica1965 explică (pentru Nilsson):

Acuma,nu cred ca este prea corecta expresia:,, ne predam" Pentru ca nu ne obliga Dumnezeu sa-i slujim lui si stii ca cei care comi infracțiuni se predau. Dar probabil ca este expresia folosita in cultul Penticostal, ca forma de supunere pentru disciplinare.Dar noi studiem Biblia intr-un mod corect si spunem mica ne dedicăm viata lui Dumnezeu. Si dorim sa înfăptuit vointa Sa călcând cat mai aproape pe urmele Fiului Sau Isus Cristos. EL s-a oferit de buna voie sa înfăptuiască vointa Tatălui Sau, si este un model pentru noi, de Fiu supus fidel ascultător, umil, iubitor.Ioan 3:16.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| HTH a răspuns:

Nu, nu pot, dar se pot stradui. Trebuie inteleasa ideea...

| SufletDivin a răspuns:

Draga Suflet,
Nu exista oameni perfecti.Dar daca vrei sa iti dau un exemplu in opinia mea de oameni perfecti, cred ca primii au fost Adam si Eva, pana au pacatuit si ei cum spun scripturile desigur.

Întrebări similare