Tu nu ai decât sa te rogi pentru pace, restul trăim în realitatea în care exista războaie și avem nevoi de protectie
Nu mi se pare ciudat,totusi cred ca aceasta parere tine si de pasiunea mea pentru vehicule,fie ele masini,tancuri sau avioane.
De ce?
Pentru ca Romania nu e o tara care vreodata ar incerca sa cucereasca alte teritorii,cel putin asa pare sau e pe moment. Noi ne-am folosi armata doar pentru a ne apara (desi recunosc ca noi imprumutam forta de lupta Americanilor sau alte state aliate,si nu gasesc asta prea ok,totusi nu am avea incotro deoarece fara aliati, Romania ar fi prada sigura in caz de razboi mondial).
"De ce nu traiesc oamenii toti uniti in pace?"
Asta m-am intrebat si eu, dar cred ca acest vis nu mai e posibil de mult, inca din perioada inceperii diviziunilor populatiilor. E foarte greu sau imposibil sa faci oameni sa traiasca pe principiul asta, desi eu spre exemplu as fi de acord.
Era bine pana ti-ai dat in petic la faza cu credinta. Cu credinta(indiferent in cine o fi) sau fara, omul are motive sa faca/fie rau.
Ura, legea junglei a aparut prima data in momentul in care Cain si Abel, doi cetateni ai unui univers infinit au recurs la crima. Cain la omorat pe Abel nu pentru ca nu aveau loc, nu pentru ca nu avea ce manca, ci din invidie.
Dar acum, cand suntem atatia...