Eu cred ca e un scenariu imposibil.
Nu cred ca daca ai fost credincioasa serioasa, incit sa vrei sa te pastrezi fecioara pana la casatorie, poti fi lipsita de inhibitii si sa faci sex cu orice tip la un moment dat. Nu daca ai fost din convingere personala. Daca din familie, e e inteles, strictetea parintilor pot duce la o eliberare la un moment dat in care fetei sa nu ii mai pese ce zic altii, si sa faca ce vrea, ce simte, dar aceea nu e credinta, nu e convingere personala, e insusurea credintei parintilor. Insa in cazul in care credinta a fost personala, neconstrinsa, apare problema constiintei, care cand devii credincios devine mai acute, se "ascute", realizezi ce gresesti si acolo unde alta data nu vedeai ca gresesti. Ori, in acest caz, oricit de mult te-ai lepada de credinta, caci despre asa ceva vorbim, tot nu poti sa o faci cu oricine si dezinhibat, caci constiinta ramane, sti ca gresesti profund. Credinta nu o poti sterge cum stergi tabla cu buretele. Ea are un impact fenomenal asupra vietii, o afecteaza in mod profund. De aceea nu am auzit de credinciosi care sa fii devenit atei. Daca chiar au devenit, a fost pentru ca a existat intre ei si Dumnezeu o problema, si daca te ascunzi de El si nu Il mai vezi, asta nu inseamna ca El nu exista, ci ca tu ai o problema vizavi de El. Din toti cei care i-am stiut ca fiind credinciosi seriosi care au cazut in pacate, nu a existat niciunul care sa nu regrete acele pacate, care sa nu recunoasca ca nu e pe calea cea buna si sa nu recunoasca ca dincolo de placerea oferita de pacate, viata de credinta e mult mai buna (si aici ma refer la credinta autentica, in care Dumnezeu vine si iti transforma viata, nu la religie, la cautarea omului dupa Dumnezeu prin tot soiul de metode).
Ca traeste sub condamnarea continua a propriei constiinte si ar fi mai fericita daca si-ar cere iertare Mantuitorului Hristos pentru toate pacatele sexuale și nu numai si ar cere ca mintea ei si trupul ei sa fie curatate prin sangele Mantuitorului Hristos si ar crede ca ceea ce promite EL si face, adica chiar o iart complet pentru tot trecutul ei si pe urma ar decide sa revina la alegerea de a face sex doar dupa casatorie.
Nu m-ar deranja alegerile ei.
As fi preferat sa fie atee, dar as accepta-o si cu credinta in D-zeu.
Pai nu te pui cu instinctele, ce a simtit a facut-o sa nu reziste si a trecut pentru niste principii oricum aiurea. Adica ce a simtit a fost mult mai puternic decat ratiunea.
E ca aia de ex cand ai o pofta nebuna de eclere dar ai diabet, zici "nu ma int, mananc si gata orice a ar fi".
Cand dorinta nu e asa sus, iti permiti sa gandesti rational si sa zici "nu cedez, nu mananc".
Asta s-a intamplat.
Nu a cedat pana n-a mai putut sa nu cedeze.
Si...a ramas credincioasa si a pastrat ce a putut pastra, ce nu poate, a incalcat.
Păi e simplu.
Odată ce a înaintat în vârstă nu a devenit atee, dar sexualitatea a depășit credința.
Probabil acum merge mai mult la biserică, ține post mai mult, se roagă mai mult pentru iertarea păcatelor.
Ca să compenseze.
Crezi ca Dumnezeu chiar la ea se uita cu cati si-o trage? Sa fim seriosi. Dumnezeu nu va judeca niciodata sexualitatea nimfomaniaca fiindca tot el a si creat-o.
Nicio părere. Părerea pe care mi-o fac despre un om se bazează pe mult mai multe variabile. Nu doar credință și promiscuitate.
E normal sa treci peste prejudecăți, viata nu e cum ne-o programam, trebuie sa luam decizii și sa facem ce simțim, nu poți aștepta printul pe un cal alb, viata o trăiești asa cum vine. Pe de alta parte nu as recomanda sa fie cu oricine se simte atrasa, ar trebui sa caute dragostea, iubirea reciproca.
" nu a devenit atee, continuă să creadă în Dumnezeu " înseamnă ca încă nu a ajuns sa înțeleagă realitatea.
Religia nu se bazează pe adevăr și atunci păcatul e relativ la o fantezie.
Credința înseamnă neștiință și e exact ceea ce are nevoie omul mincinos de la cel naiv, credul și neștiutor pentru a-l înșela.
Prin știință se ajunge la adevăr, iar prin credință se ajunge la minciuna.
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
O parere foarte proastă și da, normal că-i păcat. Nici nu vreau să știu ce fraier o s-o ia de soție pe aceasta ușuratică
Parerea mea este ca se trastorneaza si altereaza. Bunastarea, virtutea si puterea se gasesc doar langa continenta(cu sensul de post nu reprimare) ci nu langa incontinenta.
Doar cel care are enkrateia este lipsit de alteritate; cel care are akrasia este plin de alteritate si venin ca un alcoolic. In cazul acesta barbatii sunt motiv de smoala pentru tine, trebuie sa te centrezi mai mult pe lucruri spirituale si sa nu te mai manjesti sau atingi de ei.
Ori este sfant(care insemna pur+separat) ori necurat. Binele se gaseste la polul infranarii, stapanirii, continentei, dominarii.
Daca respingi Harul, Carisma, Principiile sau Stiinta Religiei insemna antinomism si strambarea cailor. Fata aceea se mai poate considera reptila cu sange rece, impulsiva, crocodil, etc., ci nu mamifer cu sange cald. Tendintele reptile poate pune stapanire pe ea, de aceea are nevoie de Gratia lui Dumnezeu.
10.Cel ce umbla drept, umbla cu incredere,
dar cel ce-si stramba caile va fi astfel cunoscut.
Pr 6:13, Sir 27:22
Hei!
Personal fără să atac pe nimeni, deși știu că voi fi eu atacat, in opinia mea și nu doar a mea, e că a realizat că are o viață de trăit și e important să facă ce simte și să trăiască cum vrea ci nu cum se vrea ca și cum ar trăi pentru alții
Așa că eu văd asta ca pe ceva constructiv
Ma gandesc ca poate persoana respectiva avea principiile acelea bune, dar nu cred ca avea credinta si trairea in si cu Dumnezeu, ci ea incerca sa se tina de Dumnezeu, sa faca toate alea Domnului, dar hormonii si viata si alegerile ei si inradacinarea asta in viata de zi cu zi, cu hormonii ei, cu depresiile ei, cu uraciunea ei, i-a slabit sufletul, si s-a departat de la Dumnezeu, si isi traieste viata cu placerile ei. Dar poate incearca sa il regaseasca pe Dumnezeu, dar ii e greu ca acum a gustat placerile vietii si e greu sa se departeze de ele ca sa il gaseasca din nou pe Dumnezeu. Ce-i drept e ca Dumnezeu asteapta, si fara sa experimentezi placerile vietii ca apoi sa ajungi la chinuri si suferinta nu prea ai cum sa intelegi viata sau pe Dumnezeu. Ce sa zic, sa continue cu Dumnezeu, ca va sti Dumnezeu cum sa o readuca pe calea cea buna.
E vreun test psihologic, sau ceva?
Răapunsul e simplu, credința ei este moartă. Credința se manifestă prin fapte.
Nu stăm acum să judecăm pe alții, când noi înșine ne chinuim cu păcatul curviei. Până și călugări de peste 70 de ani au căzut în curvie, mulți din ei fiind feciorelninci înainte.
Ar trebui totuși să se mărite mai repede, să-și facă o viață în familie. Pe vremuri, fetele erau măritate de la 12 ani, ca să nu cadă în curvie.
Am vazut aceasta intrebare si chiar daca este ales un castigator as lasa si eu o parere de a mea aici.
Se poate asa ceva, cam asa eram eu in liceu, voiam sa ma pastrez pana in noaptea nuntii, pana cand cineva imi spunea ca fanatismul asta religios nu ma ajuta cu nimic si intr-adevar asa e, fanatismul nu ajuta la nimic si am fost la un moment dat in relatie cu o fata si am trecut la actiune si nu imi pare rau. Oricum ne-am despartit si am fost putin suparat o perioada dar mi-a trecut.
Toata chestia e sa nu te lasi influentat de religie pe tema asta. Cred in Dumnezeu, nu spun ca nu cred, dar nu sunt habotnic, prefer sa ma bucur de viata. Mie imi place sa imi traiesc viata asa cum vreau, fara sa imi impuna mie cineva ce sa fac.
In concluzie iti pot spune ca am avut si eu astfel de principii, dar nu imi pare rau ca am renuntat la aceste principii religioase.