| intermision1 a întrebat:

Ce pareri aveti despre Osho, cartile care au fost scrise sub semnatura lui, citate, discursuri, bune rele. etc etc

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am citit cam tot ce a aparut pe la noi.
Mi se pare ok si mi-a influentat modul de a vedea asa zisa realitate.
Acum oricine poate citi, ideea este cat intelege fiecare si cat poate sa aplice in viata de zi cu zi.
Omul a fost clar un iluminat.

17 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

E un scriitor "genial", de aceeaşi valoare cu Paolo Coelho, Dan Puric sau blogul lui Chirilă. laughing

Numai ăştia au darul de a spune/scrie nişte chestii atât de evidente pe un ton atât de solemn încât ai impresia că au spus ceva nou şi de valoare. Truisme plus nonsensuri egal rahat!

| intermision1 explică (pentru Gizăz):

Ai citit ceva de el?

| Gizăz a răspuns (pentru intermision1):

Da. Am prostul obicei de a citi chiar şi ce nu-mi place. Pentru că e important să vezi cum funcţionează mentalul colectiv.

| intermision1 explică (pentru Gizăz):

Si din prisma ta asa vezi lucrurile sa inteleg.

| Gizăz a răspuns (pentru intermision1):

Da. Uite un exemplu:

"Omul poartă în inte­ri­o­rul lui un mare tezaur, însă el mai poartă în sine şi întreaga moş­te­nire ani­mală. Aceasta trebuie­buie înde­păr­tată, pen­tru a per­mite como­ri­lor să se îna­lţe în câm­pul conş­ti­inţei, pen­tru a fi împăr­tă­şite cu cei­la­lţi. În rea­li­tate, aceasta este carac­te­ris­tică bogă­ţiei: cu cât o împa­rţi mai mult cu alţii, cu atât îţi apa­rţine mai mult."

Pe bune? E o chestie arhiştiută, la care poţi ajunge singur cu un dram de introspecţie. Chiar e nevoie să-ţi spună cineva asta?! Principalul scop al cititului e să te dezvolţi ca individ, nu să afli chestii pe care deja le ştii, dar formulate astfel încât să pară Wow! Ăştia-s autori de gospodine.

| intermision1 explică (pentru Gizăz):

Tu ai citit carti de el sau doar citate?

| Gizăz a răspuns (pentru intermision1):

Cărţi. De fapt, O carte. Dar mi-e mai uşor să-ţi dau un citat. Doar nu vrei să stau să copiez din cărţi. laughing Ştiu. Nu poţi înţelege cum cuiva nu îi place. Te-aşteptai la recenzii pozitive, sunt convins. De la mine nu vei vedea aşa ceva. laughing

| intermision1 explică (pentru Gizăz):

Ce carte ai citit?

| Gizăz a răspuns (pentru intermision1):

The book of secrets parcă. Dar asta acum ceva timp. Cred că-s vreo cinci ani.

| intermision1 explică (pentru Gizăz):

Am inteles

| doctorandus a răspuns:

Da, prima carte a lui care o citesti pare geniala, a cincea inteligenta iar a zecea e plictisitoare. Sunt alte bancuri, alte pilde, dar aceleasi idei obosite pe care le-a expus in prima carte pe care ai citit-o.

| RAY a răspuns:

Bun,m-a impresionat multte discurcuri de a lui

| AvalohAlyn a răspuns:

Bun autor cu bune carti si vorbe de duh la fel de bune.

| AlexanderAdrian a răspuns:

As fi vrut sa zic si eu ceva despre acesti mari profitori de gospodine plictisite, dar n-as putea sa o spun mai bine decat a facut-o Gizaz.

Comparativ, zau prefer sa-l citesc pe Chirila. Si daca imi dai Alba ca zapada, o sa pun pe foc niste cohelio si osho si citesc alba ca zapada in fata sobei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au fost citite mai mult decat biblia? nu stiu ci sa zic, eu sant cu marele confucius.

| Zamolxe777 a răspuns:

E o moda cu Osho asta. Apare un citat pueril despre ceva "spiritual"- Osho a zis-o.Va faceti zei din niste oameni care fura ideile altora si devin celebri pentru asta!

| moldova7 a răspuns:

Recomand cartile lui Osho in Engleza dar chiar si pe acelea au inceput sa le altereze in ultima vreme. Inregistrarile mp3 le-au alterat, video-urile pe care le vand in prezent Osho International Foundation (care a devenit corupta dupa ce Osho a murit) sunt tot taiate sa nu se vada ca discipolii radeau si ca il numeau pe Osho "Bhagwan", sau "Iubitule Osho". Vor sa-l transforme intr-un filozof de 2 bani si sa-i schimbe mesajul.
Cartile publicate pe la edituri in Romania nu le recomand, in primul rand pentru ca sunt compilatii (au luat si au pus la un loc ce afirmatii au vrut ei, din discursuri video diferite. De aceea putem vedea in alte raspunsuri ca oamenii au perceput ca e vorba de o 'shaorma'. Este insa o perceptie de suprafata, munca lui Osho este unica si colosala, absolut brilianta si diferita de orice altceva - dar pentru asta trebuie sa practici si sa reusesti sa gusti meditatia)
De aceea recomand FILMELE lui complete, care nu se gasesc usor, dar daca faci efort poti sa dai de un film colo, un film dincolo. Osho e cel mai tare (dar asta pot vedea doar cei care stiu sa aprofundeze). Nu e doar un iluminat, e un iluminat care e capabil sa se si exprime pentru o categorie larga de oameni si care a oferit metode si chei pentru toate tipurile de oameni.
In plus e singurul (atentie... SINGURUL) care chiar a lucrat pentru deprogramarea si dezindoctrinarea omului. Restul maestrilor incearca cumva sa ne invete constientizarea fara sa ne dezindoctrineze, dar e imposibil asa ceva.
Cine vrea poate sa caute pe vimeo.com "rajneesh"; si cine cauta chiar intens poate gasi chiar multe (multe, adica chiar si filmele complete, pentru cine stie sa sape. DA, ALEA 2-3 mii de filme complete de 2-3 ore fiecarewinkingwinkingwinking ), dincolo de propaganda si prostiile superficiale scrise de cei care nu au aprofundat.
Si sa nu uit... Recomand ca Osho sa fie gustat direct, nu prin interpusi, nu va duceti la ASA ZISELE workshopuri "osho", "meditatii dinamice" si alte rahaturi decat dupa ce ati reusit sa meditati singuri (dar nici atunci, pentru ca 99.9% din ele sunt tinute de papagali fara nici o intelegere sau experienta reala; fac pe gurusii si isi dau aere, sunt niste prefacuti, mai bine nu va pierdeti timpul cu ei)

Pt cei care il iubesc pe Osho: hai sa nu mai scoatem citate de-ale lui din context. Mai bine recomandam filmul cu discursul complet, pentru ca in afara contextului citatul isi pierde semnificatia si implicatiile. Aveti grija ca au aparut si citate false in numele lui, vedeti ca e un soft Oshobooks - Complete Works cu majoritatea discursurilor transcrise (dar tot sunt cateva zeci de discursuri in engleza care n-au fost transcrise nici pana in ziua de azi. De alea din Hindi ce sa mai zicem happy Abia s-a tradus in engleza volumul 1 al seriei despre Bhagavad Gita )