Hmmm, buna intrebare, ei bine, depinde ce fel de om intalnesti, daca esti ateu, sunt persoane,, credincioase" care sunt mult mai rele decat ai crede si practic nu ai prea avea ce sa inveti de la ele, dar, daca ai norocul sa intalnesti un credincios adevarat, gen o persoana buna, sunt sigur ca ai putea sa inveti ceva foarte important, adica, sa inveti sa crezi in imposibil, in minuni, sa inveti sa visezi in adevaratul sens al cuvantului, dar nu la bani sau la alte lucruri care pot fi posibile pe cai normale, chestii fantastice, etc, sa lupti fara sa iti dai seama de ce faci asta, sa te gandesti ca si atunci cand esti singur cineva e de partea ta, sau se gandeste la tine, logic asta ar fi Dumnezeu, cel care ramane mereu alaturi de noi si cel care incearca sa ne duca pe un drum bun, sper ca te-am ajutat
Bun răspuns.
Ma bucur ca te-am ajutat
Ce preferi din basme Albă ca Zăpada? SAU Power Rangers:Forţa mistică.
Naivitatea e una din însuşirile omului de geniu- chiar serios?
Ai fumat? Ca alta logica a raspunsurilor tale nu vad
Nu fumez. Tu fumezi de mult timp DE UNDE AI BANII? Sau eşti alcoolic? in fine in tote rasupsurile tale 65000. n-au logică sa fim sinceri, doar nişte păreri de nimic?
Acceptă gluma, nu fi naiv? suntserios.
Nici macar nu e o gluma, e doar un raspuns aiurea. Daca tot trolezi, troleaza cu putina minte.
Da mai mare troll aici pe TPU decât tine nu e nimemi! Logic esti trolul anului 2018 felicitări foarte serios ' STII DE GLUMĂ!
Nu iti inteleg glumele, sunt fara sens.
BINE. LĂSĂM PUTIN GLUMA!
uite asta e dacă sunt ateu nu sut prost ce basme? Bine...tu ce esti ateu?
eu ca ateu doar neg existenţa nimic altceva?
Ar putea invata putine lucruri dar folositoare,insa,depinde de la ce ''credincios'',eu personal nu prea folosesc cuvantul ''credincios'',fiindca nici macar noi nu stim ce e aia credinta,''credinta'' asta se simte,nu se dovedeste fizic.
Pentru mine intrebarea ar fi invers,ce ar putea invata un credincios de la un ateu,fiindca dupa cum observi,majoritatea ''credinciosilor'' nu prea asculta de cineva care este diferit de ei,ba chiar devin agresivi in unele cazuri daca se intampla sa auda alte idei diferite de ale lor.
Din ce am observat,majoritatea ateilor sunt axati strict pe partea stiintifica,pe orice domeniu,ei nu stau sa se gandeasca la prostii imaginare,ei pur si simplu cauta solutii in asa fel sa rezolve probleme reale si asta e un lucru foarte folositor,practic isi dedica timpul facand ceva util.Ei bine nu cred ca orice credincios ar putea asimila acele informatii si cel mai probabil te-ar face nebun daca ai incerca sa-i spui ''ozn-uri'' stiintifice.
Da, recunosc, poate ca nu sunt in masura sa vorbesc despre lucrurile astea, nu sunt vreo inteligenta, dar eu doar explic ceea ce am constatat cu timpul.
Că viața e o binecuvântare. Că moartea e un lucru rău. (Spre deosebire de evoluționism unde moartea e un lucru necesar și bun. Fără moarte teoria evoluției n-ar funcționa. Cu cât se moare mai des cu atât mecanismul e mai rapid spre a produce noi forme, mai evoluate.)
Că viața are valoare, că omul are valoare infinită (dovedită de Jertfa infinită care s-a plătit pentru răscumpărarea omului). (Spre deosebire de credința că viața a apărut la întâmplare deci nu e în sine mare lucru.)
Că suntem responsabili pentru propriile fapte, care vor fi judecate în ziua de apoi. (Spre deosebire de credința că ne facem singuri legea și ne judecăm singuri.)
Că succesul nu e să dai din coate, să fii primul călcând peste alții, ci să fii un slujitor plin de dragoste pentru cei ce au nevoie de tine, chiar dacă trebuie să lași din ce e „al tău" în folosul altora. (Sau alternativa: câștigă cel mai bine adaptat, de multe ori cel mai puternic.)
Că există valori veșnice, că există bine și rău, că le putem cunoaște și ne putem raporta la ele în mod clar. (Sau alternativa: totul e relativ.)
Că viața are un scop. Acesta nu trebuie inventat, ci descoperit.
Că poți și trebuie să-ți iubești vrăjmașii.
Că toți oamenii sunt frați și au același Tată. Când unul suferă, ceilalți îl ajută. (Exemplu: duminică la biserică am adunat toată comunitatea un dar financiar benevol pentru o familie care trece printr-o situație dificilă legată de sănătatea unui membru al ei.)
Ospitalitatea. Când aparții unei comunități mondiale, poți în orice țară să fii primit de oameni credincioși fără să te temi că îți fură cineva ceva și te simți ca acasă. La rândul tău, primești musafiri deosebiți de câte ori ai ocazia. Am crescut într-o astfel de familie și cred că mi-a ajutat.
Mai poți învăța că lucrurile ce țin de suflet au o valoare deosebită. Într-o lume materialistă, e frumos să faci parte dintr-o familie care își ia timp să cânte, să citească, să povestească pe subiecte ce țin de spiritualitate.
Mai poți învăța că oamenii sunt creați să fie liberi. Că nu ai voie să forțezi conștiința cuiva.
Poți spera că vei obține viața veșnică. Și că într-o zi întregul Univers poate deveni obiect de studiu, științele pe care nu ai apucat să le înveți acum o să ai timp atunci.
Poți să fii sigur că Cuiva îi pasă de tine în fiecare secundă. Și că Acel Cineva este Stăpânul întregului Univers. Nu ești singur niciodată.
Viata doar pentru voi e o binecuvantare, pentru restul, cei mai multi dintre noi este un blestem fiindca din cauza ei vom ajunge sa suferim vesnic in iad. Isus.
"Viata ...pentru restul, cei mai multi dintre noi este un blestem"
ehe, și ce-i de făcut să nu înduri asemenea blestem?
Conform invataturii crestine n-ai cum sa faci nimic daca nu esti unul din cei putini alesi din cei putini chemati.
Premise greșite:
"invataturii crestine"
"esti unul din cei putini alesi"
"cei putini chemati"
---------------------------------
rezultă concluzie falsă, la fel de gresită
Da mai mare troll aici pe TPU decât tine nu e nimemi! Logic esti trolul anului 2018 felicitări foarte serios ' STII DE GLUMĂ?
Delmo_Catalin_1984 tu esti pe luna octombrieTrolling alert si mai vrei si puncte, si tote parerile tale, adică aiurerile tale scrise de mintea ta bolnavă de schizofrenic mintal, vaccinează-te la timp
sper că te-am ajutat.
Se da un premiu pentru luna octombrie!
O, my! As vrea sa multumesc parintilor mei, si profesorilor. Acest premiu nu ar fi fost posibil fara... bla bla bla.
Parerile mele sunt argumentate stiintific. In plus, educatia mea, cursurile si pregatirea intensa in anumite domenii, fac parerile mele relevante in cercuri academice.
Asadar, daca matale poti sa explici public aceste invective, eu m-as oferi sa-ti raspund bucuros. Sau ai dori sa fii dat in judecata pentru calomnie? Ai varsta legala de 18 ani sau ajungi la minori?
Sunt vaccinat, multumesc mult de sugestie. Si promovez vaccinarea!
Numai bine iti doresc si sper sa nu-ti mai vad exprimarea ortografica oripilanta pe monitor!
Parerile tale 144 toate sun aiureli sunt argumentate stiintific- poate doar in mintea ta bolnavă, vezi realitatea, dacă mai poţi?