| PorumbRodica1965 a întrebat:

Ce poti face pentru a progresa din punct de vedere spiritual? Ce fel de relatie poti avea cu Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| AndreiM77 a răspuns:

Avansati din punct de vedere spiritual?
Ca sa stii, spiritualitatea este mai mult o calitate, ca sa spun asa, si ea se cultiva, citind si studiind Biblia, aplicand la persoana noastra cele citite si in viata de zi cu zi, daca ascultam de sfaturile sale vom asculta si indemnul lui Isus dat in Matei 28:19, 20 > Sa vorbim despre adevarul dat in Biblie, si sa vestim Regatul lui Iehova.
Doar daca facem acest lucru vom creste spirtual, si Iehova, Dumnezeul nostru. o sa ne binecuvanteze.

17 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Indiferent cum abordezi problema tot o relatie inchipuita ramane.

| costis a răspuns:

Sa cauti in cuvintele ramase de la Hristos, si, prin Duhul Sfant, de la sfinti.

| danut a răspuns:

Relatia dintre Tata si fiu.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Depinde in ce calitate intrebi, daca esti sectanta nu e nici o relatie, daca esti crestin ortodox practicant relatia poate fi de fiu - tata, prieten, penitent- judecator, etc

| CinevaNou a răspuns:

Sa ne facem cont pe jw.org

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar daca Dumnezeu iti arata ca exista(in viata ta si in general) DOAR atunci putem vorbi de o RELATIE cu Dumnezeu.

Daca Dumnezeu iti arata in primul rand ca exista, apoi ca te iubeste apoi poti si tu sa ii arati RESPECT si respectiv iubire(daca asta simpti...) pana cand El nu iti demonstreaza cele 2 lucruri insa existenta Lui este pusa la indoiala(pe buna dreptate).

Eu daca as crede in Dumnezeu, daca nu m-as indoi de faptul ca e posibil sa nu existe(atat in viata mea cat si in General...) as dori sa am o relatie de prietenie cu El -una cantarita pe o balanta...
https://www.google.ro/......ps?/search
http://www.youtube.com/watch?v=jQY_QL_wvQU
(melodia nu este in niciun caz una religioasa dar MESAJUL ei spune totul)
dar cum am spus credinata e ruinata, nu eu trebuie sa facceva ci Dumnezeu DACA exista desigur...

| PorumbRodica1965 explică (pentru anonim_4396):

Poti sa consideri, ocazia prin care esti abordat de-o persoana ce-ti propune un studiu biblic gratuit, ca Dumnezeu te cauta, cauta inima ta. El poate doar sa cunoasca totalitatea simtamintelor tale. si prin intermediul unui mesager, iti depune o marturie informala. Iata, este interesat de tine, important este pentru tine, cum privesti invitatia si marturia prin care Dumnezeu aduce la cunostinta omului ca in curand va inlatura de pe pamant, rautatea, boala, saracia, suferinta si moartea. Guvernarea umana ineficienta va fi inlaturata, prin Guvernul lui Dumnezeu care-l cerem prin rugaciunea model :,, Tatal nostru " (pentru cine o stie si intelege semnificatia ei )Dar ca sa devii supusul noii guvernarii trebuie sa-l cunosti pe Dumnezeu care este o persoana spirituala reala, si ca sa poti face acest lucru este necesar sa studiezi Biblia aprofundat, cu cei calificati in acest sens, deoarece cunostinta iti da posibilitatea sa intri intr-o relatie de prietenie cu Dunezeu si sa gasesti care este scopul sau cu privire la om si la pamant. Poti sa cunosti cine este Isus si ce rol are in organizatia lui Dumnezeu.(Ioan 3:16; Ioan 17:3)

| anonim_4396 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Eu nu am nevoie de oameni, oameni am vazut destui cu diferite modalitati de gandire, fixatii, religii, credinte ETC...eu am nevoie de o MINUNE nu de oameni.

Da, dar Dumnezeu a ales oamenii pacatosi, suntem toti, asta mostenire o avem de la Adam si Eva, insa Dumnezeu ne-a rascumparat, prin,, jertfa lui Isus (Ioan 3:16; Ioan17:3 ). Dumnezeu nu ne cere noua parerea, in actiunile sale, El este cel care hotaraste ce este bine si ce este rau. Cine doreste sa se supuna cu umilinta, pentru a ajunge la cunostinta adevarului, cauta lucrul acesta. Dumnezeu a hotarat ca oamenii sa locuiasca planeta pamant, pentru eternitate, El ne va duce la perfectiune. Doar el are dreptul sa judece, iar peste pamant l-a pus judecator pe Isus. Acuma depinde de ceea ce crezi ca vrei tu > Daca vrei sa te apropii de Dumnezeu, este necesar sa te apropii de poporul sau, astfel poti sa-l rogi pe un Martor al lui Iehova sa studieze Biblia cu tine, folosind cartea,, Ce ne invata in realitate Biblia".Cu cat vet invata mai multe din Cuvantul lui Dumnezeu, cu atat vei avea o viata mai linistita. Citeste Psalmul 1:1-3; 73:27, 28.

Este asa cum zici tu, oamenii sunt diferiti, fiecare cu metehnele lui, insa sunt oameni care s-au lasat invatati de Dumnezeu, si in urma invataturii biblice, si-au schimbat modul de viata, au luat scrierea de pe hartia tiparita si au pus-o in inima lor, si i-au dat voie lui Dumnezeu sa faca parte din viata lor, si cauta azi sa traiasca in armonie cu ceea ce invata pentru a infaptui vointa lui Dumnezeu.este adevarat, ca sunt destui care invata si nu se lasa modelati, si degeaba invata, pentru ca inima lor nu este sincera.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar sa îl iubesti si atat, de restul se ocupa El.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Autoobservare si eliminarea defectelor.
Relatia cu divinitatea este personala si difera de la caz la caz in functie de cat suntem de avansati din punct de vedere spiritual.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AndreiM77):

Fiecare are religia pe care o merita.
Religia este doar un mijloc.
La fel ca automobilul.
Nu contează prea mult culoarea, modelul, cati bani bagi in ea etc.
Conteaza doar sa te duca in directia corecta si la timp.
Dar unii se afectioneaza prea mult si spun ca a lor este unica, cea mai buna, cea mai rapida bla, bla bla.

| AndreiM77 a răspuns (pentru anonim_4396):

Avansati din punct de vedere spiritual?
Ca sa stii, spiritualitatea este mai mult o calitate, ca sa spun asa, si ea se cultiva, citind si studiind Biblia, aplicand la persoana noastra cele citite si in viata de zi cu zi, daca ascultam de sfaturile sale vom asculta si indemnul lui Isus dat in Matei 28:19, 20 > Sa vorbim despre adevarul dat in Biblie, si sa vestim Regatul lui Iehova.
Doar daca facem acest lucru vom creste spirtual, si Iehova, Dumnezeul nostru. o sa ne binecuvanteze.

| rapp2020 a răspuns:

Ar fi sa citești Biblia, sa mergi la biserica, sa te rogi, sa asculți predici

| PhaseMorphXR a răspuns:

Cultivarea virtutiilor, de orice fel, e probabil cea mai utila munca spirituala.

Răspuns utilizator avertizat
| sirκοραξ a răspuns:

Sa te observi.