Buna intrebarea. Daca ei ar avea o lege ar avea si principii; caci principiul este ca un stalp, iar legea ca o temelie. Deci pe ce sa asezi stalpul daca nu ai nici o temelie(adica lege)?
Ca "fac bine celui ce-mi face bine" si "fac rau celui ce-mi face rau", asta face toata lumea. Dar sa faci bine celui ce-ti face rau, este un principiu divin. Si acesta nu-l poate avea decat un crestin; caci unul care-L tagaduieste pe Dumnezeu nu poate sa faca faptele lui Dumnezeu.
... ca nu considera ca-s suficiente dovezi pentru Dumnezeu?
Acum depinde de unde discuti, dar ateii sunt cam la fel de variati cat si credinciosii.
Eu accept utilitarianismul, materialismul filosofic, rationalismul, consider ca hedonismul e relativ gresit, "stiintifismul", ca "unversul e relativ mecanicistic" (asta poate fi considerata o consecinta a materialismului filosofic).
In principiu: sunt onest cu mine si caut sa fiu pe cat bun si sa prezint o relatie reciproca cu cei ce nu-s din grupul meu.
Uff, iar intrebari din astea...
La ce te referi mai exact? Principii morale, sau ce?
Umanismul, ca si conduita de viata.
Rationalism in ceea ce priveste stabilirea adevarului si dobandirea cunosterii.
Secularism in ceea ce priveste guvernarea ( biserica nu are trebui sa se amestece in politica )
Nu cred ca sunt atei care sa adere la niste principii universal valabile.
Iti spun eu, crestinii injura mai mult decat ateii. Crestinii sunt mai needucati decat ateii. Si, ateii sunt mai destepti decat crestinii, te asigur.
Eu unu stiu deja destule despre religie, asta e motivul pentru care sunt ateu.
RAY întreabă: