| Robyi a întrebat:

Ce promite Biblia cu privire la viitor?

In Psalmul 37:29 se spune: "Cei drepti vor mosteni pamantul si vor locui pentru totdeauna pe el."

In Revelatia 21:4 se spune: "El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigat, nici durere nu vor mai fi..."

Ce parere aveti, avand in vedere exemplele subliniate mai sus?

23 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

De-abia astept ca sa se termine odata cu lumea aceasta! De-abia astept viata vesnica -acolo unde nu va mai exista pacatul ce aduce cu sine suferinta, durerea, moartea!

| sublime89 a răspuns:

Avem de-a face cu doua mari dorinte ale omului: cea de a mosteni si a detine pamant, si cea de a scapa de toate lucrurile rele si inexplicabile din lumea asta, adica de a cauta perfectiunea.

| Robyi explică (pentru sublime89):

Aceste versete se refera la ce a vrut Dumnezeu sa faca de la inceput. Dar, Adam pacatuind (Romani 5:12, 18), Dumnezeu a amanat putin scopul lui cu privire la pamant, si l-a lasat pe Satan Diavolul sa controleze planeta o vreme (1 Ioan 5:19; 1 Ioan 3:8). Satan a pus la indoiala modul lui Dumnezeu de a guverna planeta (Exodul 9:16; Ioan 12:31). Asadar, Dumnezeu il va distruge pe Satan (Matei 25:41; Luca 8:31; Revelatia 16:13, 14)

| sublime89 a răspuns (pentru Robyi):

Inseamna ca lui d-zeu ii place sa se joace cu lumea, si cu soarta oamenilor.

| AndreiM77 a răspuns (pentru sublime89):

Toatal gresit.
La lasat pe Satan sa conduca planeta deoarece ca oamenii sa vada ce fel de conducator este, de vreme ce Adam si Eva au pacatuit.

| sublime89 a răspuns (pentru AndreiM77):

Si d-zeu ce face intre timp? S-a dus la o pauza de tigara? laughing

| Mădă0611 a răspuns (pentru AndreiM77):

Pai Adam si Eva au pacatuit deoarece ca dumnezeu nu le-a dat minte.

| AndreiM77 a răspuns (pentru Mădă0611):

Tu ai minte?

Poate te-ai dus tu, dupa cum vad.
In tot acest timp nu a stat de geaba, El i-a indrumat pe supusii sai de pe pamant sa ii ajute si pe altii ca sa fie salvati.

Pai daca satan conduce lumea, cum a putut d-zeu sa se bage peste el si sa-i indrume pe "supusii" lui? Cand se uita satan in alta parte, se mai furiseaza si d-zeu, sau cum? laughing

Pe pamant sunt 2 feluri de oameni, cei care ii aduc inchinare singurului Dumnezeu adevarat, si cei care ii slujesc lui Stan, deci daca un om nu ii slujeste lui Iehova D-zeu ii slujeste lui Satan automat.
Chiar daca Satan conduce lumea, asta nu inseamna ca pe pamant sunt si oameni buni care il iubesc pe D-zeu si care ii aduc inchinare.
La urma urmei El a creat totul si este Suveranul de drept al universului.

Daca mai sunt si oameni buni, atunci inseamna ca satan nu conduce pe deplin lumea. Daca ar conduce-o, te-ai astepta sa controleze fiecare om. Si e ciudat ca d-zeu sa renunte asa usor la toata creatia lui, si sa i-o dea lui satan. El ar trebui sa fie suveran, si sa conduca tot. Asta e un comportament cel putin ciudat, de zeu deprimat, si i-as recomanda un psiholog laughing Oricum, mai stii si alte basme din astea? Mai spune-mi cateva, ca-mi place sa vad cam ce bazaconii inventeaza imaginatia umana.

Daca spui ca imaginatia umana inventeaza bazaconii inseamna ca si tot ce spui tu sunt numai bazaconii. Hmmmmm, continua.

| Mădă0611 a răspuns (pentru AndreiM77):

Bineinteles. devil

Eu nu-mi bazez ateismul pe imaginatie, ci pe stiinta. Exista o mare diferenta intre cele doua.

Pentru asta se ocupa Satan Diavolul.

Dumnezeu, iubind atat de mult oamenii, i-a lasat sa realizeze singuri ca Satan este un conducator mincinos si corupt.

| sublime89 a răspuns (pentru Robyi):

Deci din prea multa iubire, ne-a lasat pe mana diavolului, adica a raului absolut. Foarte "inteligenta" decizie.

La fel si eu imi bazez credinta pe dovezi concrete si adavarate.

| suffarstar a răspuns:

Ce naiv esti, viitorul nu exista.

| geoka23 a răspuns (pentru suffarstar):

Esti asa sigur? explica-mi de ce nu exista viitorul.

| suffarstar a răspuns (pentru geoka23):

Viitor inseamna actiuni ce se vor intampla. Ceea ce exista, insa este decat o clipa infima de prezent pentru ca actiunile care conteaza se intampla ACUM in aceasta neinsemnata clipa de care toti fugim, proiectandu-ne intr-un alt timp decat cel prezent. Trecutul si viitorul nu exista decat in mintea noastra.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da, este cu neputinta ca Dumnezeu sa minta(Tit 1:2) ceea ce apromis va infaptui in curand. Insasi semnificatia numelui Sau este,, Dumnezeul care face sa devina ".