De-abia astept ca sa se termine odata cu lumea aceasta! De-abia astept viata vesnica -acolo unde nu va mai exista pacatul ce aduce cu sine suferinta, durerea, moartea!
Avem de-a face cu doua mari dorinte ale omului: cea de a mosteni si a detine pamant, si cea de a scapa de toate lucrurile rele si inexplicabile din lumea asta, adica de a cauta perfectiunea.
Aceste versete se refera la ce a vrut Dumnezeu sa faca de la inceput. Dar, Adam pacatuind (Romani 5:12, 18), Dumnezeu a amanat putin scopul lui cu privire la pamant, si l-a lasat pe Satan Diavolul sa controleze planeta o vreme (1 Ioan 5:19; 1 Ioan 3:8). Satan a pus la indoiala modul lui Dumnezeu de a guverna planeta (Exodul 9:16; Ioan 12:31). Asadar, Dumnezeu il va distruge pe Satan (Matei 25:41; Luca 8:31; Revelatia 16:13, 14)
Pe pamant sunt 2 feluri de oameni, cei care ii aduc inchinare singurului Dumnezeu adevarat, si cei care ii slujesc lui Stan, deci daca un om nu ii slujeste lui Iehova D-zeu ii slujeste lui Satan automat.
Chiar daca Satan conduce lumea, asta nu inseamna ca pe pamant sunt si oameni buni care il iubesc pe D-zeu si care ii aduc inchinare.
La urma urmei El a creat totul si este Suveranul de drept al universului.
Daca mai sunt si oameni buni, atunci inseamna ca satan nu conduce pe deplin lumea. Daca ar conduce-o, te-ai astepta sa controleze fiecare om. Si e ciudat ca d-zeu sa renunte asa usor la toata creatia lui, si sa i-o dea lui satan. El ar trebui sa fie suveran, si sa conduca tot. Asta e un comportament cel putin ciudat, de zeu deprimat, si i-as recomanda un psiholog Oricum, mai stii si alte basme din astea? Mai spune-mi cateva, ca-mi place sa vad cam ce bazaconii inventeaza imaginatia umana.
Esti asa sigur? explica-mi de ce nu exista viitorul.
Viitor inseamna actiuni ce se vor intampla. Ceea ce exista, insa este decat o clipa infima de prezent pentru ca actiunile care conteaza se intampla ACUM in aceasta neinsemnata clipa de care toti fugim, proiectandu-ne intr-un alt timp decat cel prezent. Trecutul si viitorul nu exista decat in mintea noastra.
Da, este cu neputinta ca Dumnezeu sa minta(Tit 1:2) ceea ce apromis va infaptui in curand. Insasi semnificatia numelui Sau este,, Dumnezeul care face sa devina ".