Îmi pare rău de acești oameni,dar să știi că sunt creștini care îi ajută,sunt creștini care merg în misiune în țările lor și construiesc spitale, școli, le dau de mâncare, medicamente, haine.
Sunt biserici în România în care se adună bani pentru ei.
De ce nu arăți și acele videoclipuri și vezi doar părțile negre?
Dumnezeu la început a creat pământul și omul perfect. Dar din cauza neascultării a apărut păcatul și tot odată cu el și problemele din lume (boli,suferințe).
Chiar Dumnezeu a ajuns să regrete că a creat omul.
Numai Dumnezeu știe de ce permite ca unii oameni să sufere mai mult, alții mai puțin.
Cert este că în momentul în care viața se termină în trup,omul cum își va așterne așa va trăi etern.
De asta Dumnezeu îndeamnă pe orice om, indiferent de suferințele sale, de problemele prin care trece să se pocăiască, ca la vremea când i se va cere sufletul, să ajungă să fie alături de Creator fără a suferi cum a fost să sufere pe pământ.
Viața este scurtă, azi ne naștem și mâine murim.
Aşa,şi ce legătură are asta? Şi eu de multe ori arunc mâncarea. Dacă aş fi mâncat-o, cum îi ajuta asta pe cei flămânzi?
1 ioan 5 :19 >> intreaga lume zace in puterea celui rau >>
nu d-zeu este responsabil pentru suferinta din lume. Si noi putem fi siguri ca in curand el va pune capat acestei suferinte.
in plus, sa ne amintim de Iov : el si-a pierdut toata averea, i-au murit cei 10 copii si a suferit de lepra, o boala cumplita. Insa chiar si asa, el nu si-a pierdut credinta in d-zeu. Iar in cele din urma, stim ca s-a vindecat, a acumulat mult mai multa avere decat avea si a fost binecuvantat cu alti 10 copii. El i-a fost fidel lui d-zeu pana la capat in pofida suferintelor
Lasa citatele si raspunde la intrebare, sau nu esti in stare?
Sunt mai mult decat convinsa ca si ei ti-ar spune ca d-zeu exista. Asta bineinteles, daca nu se inchina la zei; in cazul acesta ti-ar spune ca exista zei.
si eu cunosc oameni care au diferite probleme de sanatate : nu vad, nu aud, sunt invalizi, au cancer... dar cu toate astea stii ce fac ei foarte des? se roaga la d-zeu. Se roaga chiar mai mult decat cei care suntem sanatosi. Crede-ma. Si daca vrei sa te convingi, iesi afara din casa, urca-te in tren si fa o plimbare prin tara sau chiar prin orasul tau. o sa vezi ca asa este
Aia mor de FOAME draga, in fiecare zi cu miile, nici nu stiu de Dumnezeu si de alte porcarii de acest gen, sint doar niste copii; cu ce au gresit ei sa duca o viata asa de scurta si oribila? Tu ce crezi ca vorbim de oameni care pot face ceva cu viata lor si nu vor? Esti patetica, nici macar gram de compasiune nu ai!
Ok, cred ca discutia asta se sfarseste aici. Mie imi place sa port o conversatie frumoasa cu oamenii chiar daca avem principii si idei diferite, dar vad ca in cazul asta se lasa cu jigniri... trist ca in ziua de azi nu se mai poate purta o discutie normala
Foarte bine, ca nici macar nu stii sa porti o conversatie obiectiv si la subiect!
Daca asta e parerea ta, o respect
Daca ti-a lipsit obiectivitatea si compasiunea fata de subiect, ma bucur ca cel putin nu-ti lipseste bunul simt; imi cer scuze daca te-am jignit!
Tin sa mentionez ca nu imi lipseste compasiunea deloc... daca m-ai cunoaste, crede-ma ca ai fi de aceeasi parere. spun doar ca nu d-zeu este vinovat, nu spun ca acei micuti merita ceea ce li se intampla.
si sa stii ca apreciez faptul ca ti-ai cerut scuze... asta spune multe!
Auzi tu ca cica @filosoficus nu stie sa poarte o conversatie frumoasa... spune mai bine ca nu ai gasit alt motiv cu care sa iesi din conversatia asta in care nu mai stiai ce argumente sa mai aduci. tipic crestinilor..cred ei ca le stiu pe toate ..si cu citatele alea din biblie ..mai lasa'ne ca suntem satui de citate scrise in cateva mii de ani de niste nebuni mintal
Stii de fapt pentru ce m-am enervat? Pentru ca a-i inceput cu citate din Biblie, ceea ce e foarte enervant intr-o discutie sincera si obiectiva iar cireasa de pe tort a fost atunci cind, ironic, a-i spus ca " in cazul in care nu se inchina la zei ", pe cind saracii copii nici nu cunosc lumea inconjuratoare.
Eu eram dispusa sa continui discutia... pentru ca din punctul meu de vedere asta ar trebui sa fie o discutie si un schimb de idei, nu o cearta! Si daca el a pus o intrebare, de ce sa nu raspund? aici este vorba de pareriile personala, iar daca aia era parerea mea, atunci care e problema? tu iti spui parerea ta, eu imi spun parerea mea, iar el isi spune parerea lui. Nu inteleg de ce trebuie sa ne certam, ca oricum nu schimbam noi cursul vietii pe site-ul asta. Dar oricum, poti sa crezi ce vrei ca nu ma deranjeaza. Macar el a fost cu bun simt si si-a cerut scuze, lucru care trebuie apreciat in ziua de azi
Bineinteles, nu ma refeream la cei mici. Sunt destul de constienta incat sa imi dau seama ca ei nu cunosc lumea inconjuratoare.
si dupa cum ziceam... incercam doar sa scot in evidenta faptul ca nu d-zeu este vinovat. cum ii ziceam si lui @infams, fiecare are parerea lui, iar site-ul asta este pentru a ne-o exprima. Bineinteles, intr-un mod politicos.
Spunandu-mi parerea nu cred ca am facut niciun rau nimanui, doar ca fiecare interpreteaza cum vrea
Pai tocmai asta e Jasser, ca Dumnezeu nu exista pentru toti; cu ce vina s-au nascut copiii aia?
Bai idiotilor de cate ori sa raspund la intrebarea asta. Dracu face ca virgula copiii sa moara ce dracu nu intelegi boule ca te omor.Vai ma-ti enervat cu intrebarea asta.DA, exista Dumnezeu! Problem!?
Pai bai cocalar de mahala, Dumnezeu nu are o putere mai mare decit Michiduta ala care a intrat acum in tine? Sau e si el un intolerant parsiv si fara inima?!
Vai... deci jur ca uneori asa ma distrez la raspunsurile voastre. Imi place cum va alintati voi intre voi.
intr-un fel va multumesc ma azi m-ati facut sa zambesc, de fapt chiar sa rad! sincer, fara ironie
Citeodata fiecare trebuie tratat pe masura tratatiei pe care el ti-o acorda; chiar daca uneori mai gresim! Ma bucur ca indirect, te-am facut sa zimbesti!
Da, ai dreptate!
"boule ca te omor " huoooooo boala ce esti ..crestin infect pus pe fapte ..si de unde esti tu asa de sigura ca exista dzeu de iti vine sa ii dai cu capu de pereti pe aia care zic contrariul? sau esti si tu la fel ca 99% dintre crestinii spalati pe creier? mai esti si fata pe deasupra si vorbesti exact ca pl mea ca altfel nu pot sa zic...BV tie acum du'te la biserica si da niste ture poate te mai ajuta dzeu sa te mai calmezi
"Daca Dumnezeul vostru este cel Adevarat, de ce ne lasati sa murim de foame, de sete, boala cand voi traiti in lux si tot va plangeti ca nu aveti destul si cand El va zice sa va iubiti aproapele ca pe voi insiva."
Probabil ca asta ar zice, dar haindeti sa nu mai dam vina pe Dumnezeu pentru toate si sa luam si noi atitudine..altfel, ciocu mic.
(doar pentru referendum s-au spart peste 20mil de euro - bani aruncati aiurea)
anonim_4396 întreabă: