E ultimul eretic nenorocit. Da discursuri in care sustine ca e iconoclast apoi pupa icoane sa-si faca campanie electorala. Ridica in slavi patrimoniul ortodox apoi da discursuri de promovare la penticostali. Zice ca doar traditia crestina conteaza si el are simboluri pagane in casa.
I-a reușit performanta de a fi in același timp creștin habotnic si creștin New Age. De fapt eram si eu asa la un moment dat: fundamentalist bazat pe Sola Scriptura si ocultist.
Mai mult de atat, intr o conferinta sustinuta la Universitatea de Vest din Timisoara in urma cu 7 ani, spune ca "exista niste mecaniste create de societate si in special de biserica pentru ca tu sa nu stii cine esti", omul este clar impotriva lui Hristos, desi citeaza din Scriptura pentru a crea imaginea de lider politic crestin, spre inselarea turmei nepastorite corespunzator care doreste sa se supuna unui lup cu blana de oaie.
Omul este un fel de magnet de superstitii,misticism, credinta la fel ca majoritatea romanilor, am vazut si eu ca se rade de omul asta dar se uita ca multi cred in ce crede acest om, mass media platita de psd, pnl rad de romani care lau votat dar uita ca psd, pnl nu a promovat vreodata stiinta in randul romanilor
https://www.scientia.ro/......iinta.html
42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, iar 20% cred că Pământul are nevoie de o lună pentru înconjura Soarele. 30% cred că primii oameni au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii. 63% cred în viaţa de apoi.
• Dacă bem apă după o persoană infectată cu HIV este foarte probabil să ne îmbolnăvim şi noi. 60% au răspuns greşit.
• Persoanele bolnave de diabet zaharat trebuie să mănânce multe dulciuri. 93% au răspuns greşit.
• Gripa porcină nu se transmite de la om la om. 69% au răspuns greşit.
• Cât de ştiinţifică este homeopatia? Peste 40% cred că homeopatia are baze ştiinţifică, iar numai 4% cred că nu are.
• Cât de ştiinţific este horoscopul? 22% cred că foarte ştiinţific, în timp ce 24% cred că nu este ştiinţific, ceilalţi având opinii mai nesigure.
• În ce măsură credeţi că unele numere sunt norocoase pentru oameni? 14% cred într-o măsură foarte mare, 27% într-o măsură mare, 27% într-o măsură mică, iar 25% deloc.
• Zodia ne influenţează firea şi personalitatea? 17% dintre români cred că foarte mult, 24% cred că mult, 30% puţin şi 24% deloc. Îmbucurător, nu?
• Este bine să ţinem cont de zicala conform căreia culoarea roşie ne fereşte de deochi? 13% consideră că e foarte bine, 39% cred că e bine.
• Este bine să ţinem cont de zicala conform căreia dacă te mănâncă palma stângă vei primi bani? 14% cred că este foarte bine, 31% cred că e bine să ţinem cont de zicala menţionată.
• Credeţi în Dumnezeu? 95%, cred că în Dumnezeu..., 52% cred în Iad, 73% cred în Rai, 84% cred în păcat, 63% cred în viaţa de apoi, 88% cred în puterea rugăciunii.
• 59% dintre români cred că ne bazăm prea mult pe ştiinţă şi prea puţin pe credinţă.
• 77% dintre români cred în existenţa miracolelor.
• 56% dintre români cred că oamenii pot fi posedaţi de diavol.
• 55% dintre români cred că ştiinţa greşeşte când contrazice scrierile sfinte.
• 62% dintre români cred că, datorită cunoştinţelor lor, oamenii de ştiinţă au o putere care îi face periculoşi.
Nivelul practicii religioase în România este unul foarte ridicat, procentul celor care se roagă zilnic fiind de 54% din populaţie, fiind pe primul loc în Europa. Surclasăm ţări precum Cipru, Bulgaria sau Polonia. Cu toate acestea, nu putem afirma că România este tocmai ţara oamenilor evlavioşi şi smeriţi, dimpotrivă.
Concluzia cea mai importantă a studiului, conform autorilor acestuia, este că societatea românească actuală dispune de:
- unul dintre cele mai mari deficite de cunoaştere ştiinţifică a publicului în context european: doar 1 din 7 români dispune de o cultură ştiinţifică consolidată şi activă;
- unul dintre cele mai înalte niveluri din Europa ale credinţelor şi practicilor religioase, şi un nivel ridicat de credinţă în vizibilitatea intervenţiilor supranaturale – precum miracolele sau oamenii posedaţi de diavol;
- unul dintre cele mai înalte niveluri din Europa ale încrederii în para- şi pseudo-ştiinţe, precum horoscopul, precum şi o acceptare ridicată a superstiţiilor;
- un nivel ridicat al atitudinilor pozitive faţă de ştiinţă şi faţă de dezvoltările ei (circa 1 din 2 români declară sprijin puternic şi pragmatic cercetărilor ştiinţifice); totuşi, aceste atitudini sunt prea puţin bazate pe cunoaştere şi pe adeziunea în cunoştinţă de cauză la metodele, valorile şi realizările ştiinţei.
Nimeni nu știe, nici măcar el. Uneori e creștin, alteori satanist când îl consideră pe Iisus cel mai periculos. Se schimbă după cum bate vântul, nu poți ști ce va susține mâine. De altfel, soția lui susține niște tâmpenii mistice, cu energii care îți intră de jos sau de sus în funcție de genul tău, chestii care nu au nicio treabă cu creștinismul.Aiureli de genul le crede și soțul ei prin multe declarații pe care le mai face.
Este crestin ortodox botezat, acum ca s-a mai dus și la penticostali asta e alta poveste
Ma intreb in ce calitate predica el, dar penticostalii lui? Ca am citit ca ar fi inginer agronom. Cine l-a trimis pe el sa predice? Nu este preot si nu exista vreo hotarare a BOR prin care CG e trimis la propovaduire. In Biblie scrie in epistolele Sf. Ap. Pavel: "Cum vor propovadui, de nu vor fi trimisi? (Romani 10:15)
Impostorul si strutocamila asta ortodoxo-penticostala, care bate toba mistico-nationalista cauta sa insele! Nu trebuie urmat si nu trebuie votat!
Omul este ortodox, parintii ortodocsi, bunicul lui a fost preot ortodox strabunicul la fel.
A fost odata invitat la o adunare de penticostali sa tina un discurs, poza aia a circulat in mediul online este chiar si pe Wiki, si de atunci prostimea care nu stie sa verifice informatiile crede ca este penticostal.
Hmm... nu. E creștin New Age, nu e ortodox (e heterodox).
Georgescu are acelasi program politic cu o parte a clerului, dar nu are aceeasi teologie.
Lasconi nu e o credincioasa fanatica, dar macar nu e o eretica.
Lasconi prin politica partidului pe care si o asuma se impotriveste invataturii de credinta. Din pacate, avem doi candidati la prezidentiale pretind crestini. Iar daca in cazul dnei Lasconi, putem vorbi despre necunostinta, ignoranta si alunecare, in cazul dlui Georgescu nu incape indoiala ca este o asumare a unei false identitati, in mod constient, cu scopul de a castiga electorat.
recedaniel3 întreabă: