anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce religie va fi predominanta in viitor?
In momentul de fata crestinismul este predominant cu 31%, urmat de islam cu 23%. (din populatia lumii).
Dar tariile Crestine : (in special cele europene ca in americi se mentin) sunt in declin demografic, in defavoarea celor islamiste care sunt intr-o continua crestere.

Răspuns Câştigător
| AC4S4 a răspuns:

Dupa cum ai spus si tu, exista religiozitate personala si oficiala.
Din punct de vedere oficial:
Exista studii care spun ca in 2050 Crestinismul va fi pe primul loc, inca (tot cu 31%, Islamul va avea 29%).
https://www.pewforum.org/2015/04/02/religious-projections-2010-2050/
Crestinismul se mentine datorita cresterilor masive din Africa, America de Sud si, de ce nu, Asia.

Din punct de vedere personal:
As spune ca Islamul este deja cam egal cu Crestinismul. Sunt multi care se declara crestini doar traditional, as spune ca o treime din ei. Ei sunt in zona seculara (atei, agnostici, deisti, panteisti), dar se declara crestini. La Islam sunt putini care se declara doar traditional ca fiind musulmani.
In acest sens, as spune ca acum sunt: 20% musulmani, 20% crestini, 27-28% fara religie/atei/seculari. Deci cei mai multi sunt in zona seculara. Cred ca in viitor cei mai multi vor fi tot in zona seculara.

Cred ca e mai relevant sa luam in considerare doar criteriul "personal". Faptul ca o persoana il vede pe Dumnezeu ca o forta, natura, universul il pune clar in zona seculara. Ei se declara, in mod eronat, crestini sau de alta religie.

35 răspunsuri:
| Gwydion a răspuns:

Stiu ca nu e religie, dar ateismul va fi predominanta.

| Aube a răspuns:

Islamul. Nu scrieti voi majoritatea cu mana stanga? Asta inseamna ca va pregatiti sa scrieti in araba, de la dreapta spre stanga.

| TristanTzara a răspuns:

Am așa un semtiment că zoroastrianismul va fi.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

In Biblie Domnul Isus se adresează ucenicilor cu întrebarea daca la venirea Sa a doua oara va găsi credință pe Pamant? Așa ca statisticile nu exprima adevărata realitate.Deduc ca religiile păgâne vor predomina in timp ce adevărații creștini vor fi doar o rămășiță.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Credintele pagane laughing LOL mai exista asa ceva?
Adica hai ca e o moda in nord dar este numai asa ceva "COOL"/traditie nu sa crezi cu adevarat in paganism.