Sunt o martora a lui Iehova. Inteleg ceea ce spune Biblia si vorbesc și cu alții despre acest lucru. Ma ajuta sa inteleg scopul vieții, de ce îmbătrânim și murim, ce se întâmplă cu cei care mor, etc.Imi place foarte mult ce învăț și apoi, ma apropie de Dumnezeu și imi ofera pacea minții, a inimii și mă simt fericita si împlinită.
Cine intelege cu adevarat mesajul religiilor in secunda 2 devine ateu.
Cine nu, da inainte ca oaia.
"Ce religii aveti?"
Eu sunt născut creștin ortodox dar nu consider că am o religie într-adevăr căci nu mă încred în niciuna.
" Va plac invataturile religiilor de care apartineti?"
Nu prea îmi plac unele învățături ortodoxe deși unele sunt ok și morale. Dar cum am zis, dacă nu îți plac mi se pare inutil să te consideri adept al acelei religii.
"Le intelegeti?"
Cred că cât trebuie.
" Le dati si altora din acele invataturi?"
Dacă nu sunt științe exacte prefer să nu. Adică îmi mai exprim opinia legată de anumite lucruri însă în general nu mi se pare necesar să vorbesc despre convingerile mele căci sunt simple convingeri în care nici eu nu prea cred(să zicem că e incertitudine). Oricum dacă aș crede cu adevărat și cu toată puterea în ceva nu cred că ar fi ok să le bag altora asta pe gât și de asemenea ar fi degeaba căci oamenii de obicei rămân axați pe ceea ce cred și cu greu îi poți întoarce din drum. Nu merită efortul și nu e necesar, în plus ar mai fi și o bătaie de cap pentru mine și pentru ei. Consider că convingerile astea nu țin strict de rațiune ci și de ceea ce simțim fiecare, de modul nostru în care gândim și din punctele astea de vedere suntem diferiți.
De ce as face asta? Biblia este o scriere evreiasca pentru evrei. Eu nu sunt evreu, de ce m-ar interesa doctrinele lor? Aceeasi intrebare ti-o pun si tie.
Religiile pagane antice sunt cele "veritabile" care au precedat crestinismul cu mii de ani si care au fost practicate de civilizatiile gentile (ne-evrei) antice, acelea ar trebui sa ne intereseze ca evreii nu erau pagani. De acolo au furat mai toate miturile si caracterele crestinismului.
Ce religii aveti?
nici una
Va plac invataturile religiilor de care apartineti?
ateismul este lipsa unei religi,dogme, doctrine, credinte
Le dati si altora din acele invataturi?
imi place stiinta daca consider ca acel om are o minte deschisa da, dar cu fanatici nu a ce discuta e pierdere de timp, o discutie rationala incepe cu doua minti deschise spre dovezii nu cu una inchisa, fixa si alta deschisa
Macar stii care erau "legile" pagane? Si evident ca nu le consideri veritabile. Daca as fi fost un indoctrinat crestin nici eu nu le-as fi considerat veritabile ca doar de aia religia iti baga in cap ca Zeii sunt malefici si stafia evreiasca este bunatate absoluta. Te inteleg, asa ajung oamenii cand sunt indoctrinati inca de la nastere.
Si tu imi ziceai de istorie dar din cate se pare chiar tu te lasi iluzionata de povestile inventate ale evreilor. Pana si papa a recunoscut ca zeul evreilor nu exista.
Legi in care isi aduceau copii ca jertfa lui Baal sau Moloh pentru al îmbuna nu mi se par bune de urmat sau urgiile facurte in temple.Ca sa nu mai vorbim de cat de sadici erau cu cei care erau dușmănii lor. De exemplu, în Asiria războinicii se mândriau cu capetele celor pe care îi omorau sau cu degetele pe care le tăiau și le purtau la gât. Legile date israelitilor de către Iehova erau net superioare, de la igiena și până la cucerirea teritoriilor.
Asta tot prin biblie ai citit sau cum?
Tu știai că în textele kabalistice antice ale evreilor, Satan încerca să-l oprească pe Avraam să-l omoare pe Isac? De unde ai scos poveștile astea?
De asemenea este o scriere evreiască unde Ilie și Iezebel i-au adus sacrificii lui Yehova în timp ce Baal a refuzat jertfa adepților săi. Deloc surprinzător, Yehova a aruncat un foc divin asupra altarului lui Ilie și i l-a făcut cenușă. Zeul tău biblic era obsedat de sacrificii umane și animale, nu Zeii păgâni.
"De exemplu, în Asiria războinicii se mândriau cu capetele celor pe care îi omorau sau cu degetele pe care le tăiau și le purtau la gât"
Vezi că biblia nu este o dovadă când vine vorba de istorie sau păgânism.
"Legile date israelitilor de către Iehova erau net superioare"
Yehova le zicea evreilor să măcelărească popoare întregi și chiar să se ucidă între ei. Despre ce vorbești?
Judecătorii 11: 29-40
Iefta i-a jurat lui Yehova că dacă îi va da pe copiii lui Amon în mâinile lui, el îi va aduce drept jertfă pe oricine iese din curta sa când se va întoarce victorios acasă și Yehova a fost de acord. Iefta s-a întors victorios și a jertfit-o pe fiică-sa după ce a lăsat-o 2 luni să-și "plângă fecioaria".
Numeri 31: 25-40
După ce Israeliții i-au măcelărit aproape complet și jefuit pe madianiți, Yehova i-a zis lui Moise ca din pradă să i se aducă drept jertfă unul din 500, fie om sau animal. Din 16.000 de oameni, 32 au fost jertfiți lui Yehova.
Exodul 22:29
Yehova cere drept jertfă pe întâiul născut.
2 Samuel 21: 6-14
Împăratul Gabaoniților a cerut 7 bărbați ca să-i aducă jertfă lui Yehova ca să oprească o foamete care durase 3 ani.
Dacă citești contextul în toate versetele vei vedea ca nu a fost jertfit nici un om. Nu exista nici un altar unde erau adusi ca jertfa acesti oameni. Primul caz,fiica lui Iefta a slujit la tabernacol toată viața,nu a murit. În al doilea context era prada de razboi in care erau sclavi și împărțiți la tot poporul,nici un om jertfit pe altar. În al treilea context,întâiul născut din fiecare familie era privilegiat și avea parte de mai multe responsabilitati in cadrul familiei, nu era nici un om jertfit și omorât. Apoi, în al patrulea context, asa cum ai spus si tu gabaoniti au cerut să li se facă dreptate și să fie omorati rude de a lui Saul, dar nu Iehova le-a cerut acest lucru. Apoi, gabaoniti erau un popor care a vrut să fie cu israelitii.Nici unde nu e adusă o jertfa omenească pentru Iehova. De aceea e importanta studierea cu atentie a Bibliei și nu doar scoaterea din context a unor idei.
Eu intenționat ți-am lăsat o secvență mai mare de versete, ca să citești până la capăt.
Iefta și-a rupt hainele de pe el și ăsta este un obicei antic al evreilor care se face în semn de doliu sau jale. Iefta i-a promis lui Yehova un sacrifiu și nu-l mai putea întoarce și cum fiică-sa era singurul său copil, evident că ea a fost aleasă. Scrie acolo foarte clar: "oricine va ieşi pe porţile casei mele înaintea mea, la
întoarcerea mea fericită de la fiii lui Amon, va* fi închinat Domnului şi-l voi** aduce ca ardere de tot."
Doi la mână, în ultimul verset scrie că evreicele se duc 4 zile pe an s-o prăznuiască pe fiica lui Iefta. O prăznuiește că s-a călugărit sau cum?
În al doilea context, scrie foarte clar: "40. şi şaisprezece mii de inşi, din care treizeci şi doi luaţi ca dare Domnului."
Cine a zis ceva de vreun altar? Faptul că au fost omorâți pentru Yehova vorbește de la sine.
"În al treilea context, întâiul născut din fiecare familie era privilegiat"
Asta de unde ai scos-o? Pentru tine a-i aduce primul născut lui Yehova care este un criminal înseamnă a-l privilegia?
"Nici unde nu e adusă o jertfa omenească pentru Iehova"
Ai citit măcar versetele?
" i-a dat în mâinile gabaoniţilor, care i-au spânzurat pe munte, înaintea* Domnului"
Jertfele astea au fost doar ca să-l calmeze pe Yehova, scrie asta și în ultimul verset.
"După aceea, Dumnezeu** a fost potolit faţă de ţară. "
Nu a cerut Yehova jertfele alea dar nici nu le-a refuzat. Este ca și cum cineva ți-ar da flori sau ce-ți place ție, cam greu să refuzi nu?
Ma refer la episodul cu Gabaon.Dar nu avea nici o legatura cu Iehova. Ei intre ei au convenit cum sa procedeze intr-o situatie. Iar restul, daca nu ai inteles, imi pare rau, dar studiază mai atent Biblia, nu numai un verset pe care apoi il tot repeți, fără să citești și restul.Biblia este compusă din 66 de cărți care se completează una pe alta. De aceea, analizeaz-o atent pe toată, dacă chiar vrei sa întelegi.
Eu sunt Crestin Ortodox!
Nu sunt impotriva niciunei religii, m-am informat, in timp! Avem acelasi TEL!
Respectarea unor Reguli, care ne fac convietuirea rodnica si folositoare!
Altora le dau, si eu primesc invataturi doar prn PILDE cum si Mantuitorul Nostru, ne-a dat! Caci oamenii rastalmacesc si nu le poti spune pe 'sleau ' Adevarul!"
Cine intelege e Bine! Cine nu?
Oricum nu ai ce-i face! Caci Dumnezeu ne-a oferit doua posibilitati de alegere! Dreapta si Stanga Decalogului!
Consecintele ne apartin!
Si gata!
Danay72 cum nu avea legatura daca iehova da ordine de astea
Deuteronom 17:12~
"Omul care, din mîndrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, Dumnezeului tau, sau care nu va asculta de judecator, omul acela sa fie pedepsit cu moartea. Sa scoti astfel raul din mijlocul lui Israel"
2 Cronici 15:13~
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.
Omorati vrajitoarele!
Exod 22:18~
"Pe vrajitoare sa n’o lasi sa traiasca."
Omorati femeile care nu sunt virgine in ziua nuntii Deuteronom
22:20-21~
20Dar daca faptul este adevarat, daca fata nu s’a gasit fecioara,
21sa scoata pe fata la usa casei tatalui ei; sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate, si sa moara, pentru ca a savîrsit o miselie în Israel, curvind în casa tatalui ei. Sa curati astfel raul din mijlocul tau.
Persoanele de alta religie sa fie omorate fara mila.
Exodu 22:20~
"20Cine aduce jertfe altor dumnezei decît Domnului singur, sa fie nimicit cu desavîrsire."
Omorati un oras intreg daca ati auzit ca exista necredinciosi in el chiar si animalele lor si distrugeti tot ce va iese in cale
Deuteronom 13 :13-16~
13,,Niste oameni rai au iesit din mijlocul tau, si au amagit pe locuitorii din cetatea lor zicînd:, Haidem si sa slujim altor dumnezei!" -dumnezei pe cari tu nu -i cunosti
14sa faci cercetari, sa cauti si sa întrebi cu deamanuntul. Daca este adevarat, daca lucrul este întemeiat, daca urîciunea aceasta a fost facuta în mijlocul tau,
15atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s’o nimicesti cu desavîrsire împreuna cu tot ce va fi în ea, si sa -i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.
16Sa strîngi toata prada în mijlocul pietei, si sa arzi de tot cu foc cetatea si toata prada ei, înaintea Domnului, Dumnezeului tau: sa ramîna pentru totdeauna un morman de darîmaturi, si nici o data sa nu fie zidita din nou.
Omorati homosexualii:
Levitic 20:13~
"Daca un om se culca cu un om cum se culca cineva cu o femeie, amîndoi au facut un lucru scîrbos; sa fie pedepsiti cu moartea, sîngele lor sa cada asupra lor."
Omorati pe cei care se ocupa cu ghicitul (magie, horoscop, spiritism, etc)
Levitic 20:27~
"Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort, sau se îndeletniceste cu ghicirea, sa fie pedepsiti cu moartea; sa -i ucideti cu pietre: sîngele lor sa cada asupra lor."
Pedeapsa cu moarte pentru cei care isi jignesc sau blesteama parintii
,, Levitic 20:9~
"Daca un om oarecare blastama pe tatal sau sau pe mama sa, sa fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa: sîngele lui sa cada asupra lui".
Pedeapsa cu moarte pentru femeile care isi inseala barbatii.
Levitic 20:10~
Daca un om preacurveste cu o femeie maritata, daca preacurveste cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea preacurvari sa fie pedepsiti cu moartea.
Fetele preotilor care curvesc sa fie arse pe rug.
Levetic 21:9~
"9Daca fata unui preot se necinsteste curvind, necinsteste pe tatal ei: sa fie arsa în foc."
Dumnezeu a omorat 42 de copii pentru ca au jignit un chelios:
2Imparati 2:23-24~
23De acolo s’a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau:,, Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!"
24El s’a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii.
Constantin1963 întreabă: