anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce reprezinta pentru voi "Craciunul"? Ce insemnatate are aceasta sarbatoare?

As dori daca se poate, raspunsuri gandite, elaborate!

22 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

La origini, Craciunul este o sarbatoare pagana in care se sarbatoreste Zeul Soare, deci nu are nici o legatura cu Nasterea lui Hristos, in caz ca faci referire la asta happy
Dar din pacate si din nefericire, s-a pus aceasta sarbatoare pe aceasta data... daca mi-ar sta in putere as schimba data cu toate traditiile si obiceiurile ei (brad impodobit, mosii inexistenti (Craciun si Nicolae), mersul cu capra (ritual demonic) etc. sunt prea multe de spus big grin )
Am ajuns la concluzia ca de aceasta sarbatoare, avem multa lumina in jur, dar in sufletul nostru e bezna totala!
Ne-am indepartat prea mult de adevar si nu stiu cat o sa ne mai indure Dumnezeu pentru toate treburile astea, dar mult nu cred sad

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Fără supărare, dar aici nu se fac teme de școală!
Pa, pa.

| fuzzer a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Crezi ca asta e o tema de scoala? Esti prea paranoica femeie, atata timp cat nu esti in stare sa-ti dai cu parerea, comentezi aiurea, facand referire la ceva ce nu exista de fapt. Stiu despre aceasta sarbatoare mai mult decat ai visa tu vreodata, eu doar am vrut sa vad si alte pareri. Hai, pleaca la desenele cu barbie, si lasa lumea in pace! (P.S: Nu-mi pasa ca esti userul anului, pentru mine e egal cu 0!)

| danay72 a răspuns:

E o sarbatoare comerciala pe care Biblia nu spune sa o tinem si observ ca la tv tot mai des se arata ca are origini pagane.

| mODIN a răspuns:

E atunci cand primesc cadouri big grin

| RAY a răspuns:

Ca pentru crestini nasterea lui krishna sincer asa e si pentru mine craciunul

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Exista foarte multe asemanari intre Krishna si Christos, au aceleasi simboluri universale, constante în diferite culturi, care ne indica drama Cristică cosmică (viaţă, patimă şi moarte) ca eveniment cosmic şi universal.
Fara sa-ti dai seama si fara sa stii nimic legat de subiect ai spus un mare adevar, vorba proverbului.

| Mădă0611 a răspuns:

Nervi, de exemplu eu sunt treaza la ora asta pentru ca vecinii mei redusi mintal au venit sa vesteasca "nasterea domnului", daca m-as duce sa-i iau la intrebari, ar face pisu pe ei, ca sunt mai varza decat varza, dar la petrecut si deranjat oamenii sunt buni, deci, e sarbatoarea dobitoacelor, si nu doar simple dobitoace, ci dobitoace nesimtite, jegoase, imputite, scarboase, mare parte din ei, cei care sarbatoresc si umbla cu cers...a colindul fiind muritori de foame; azi am hâşâit niste "ciori", intr-un fel imi place ca e asa, ca in perioada asta isi maresc stomacul si apoi rabda foame mai mult decat ar rabda de obicei. smug

| milan9 a răspuns:

Este sărbătorită Naşterea Domnului.
Denumirea dintotdeauna si lipsita de confuzii a Bisericii este "Naşterea Domnului"! Termenul celălalt, de "Craciun", poate fi folosit mai mult la studiul elementelor ce tin de folclor!

"Naşterea Domnului" celebreaza bucuria venirii în lume a Celui Care ne-a creat, a Celui care avea să-şi ofere şi viaţa pentru a ne deschide posibilitatea mântuirii! Nu e puţin lucru.
Nici sărbătoarea Nasterii Domnului si nici termenul de "Crăciun" NU conţin elemente necreştine, nici măcar semnificaţii. Totul este creştin 100%.

| fuzzer a răspuns (pentru milan9):

Stai putin ca nu inteleg. "celebreaza bucuria venirii în lume a Celui Care ne-a creat,", adica Isus ne-a creat?

| anonim_4396 explică (pentru milan9):

1 - Vrei sa zici ca isus si "tatal" sunt acelasi personaj? Pai nu o ardeati voi cu "fiul" si cu "tatal"? Cel care a creat oamenii in crestinism este "tatal" (adica "ze big dog"). Fiul (adica isus [adica "ze little dog") are un alt rol. Esti sigur ca iti cunosti religia?
2 - "NU conţin elemente necreştine"... eu ti-as sugera sa te mai documentezi.
3 - "care avea să-şi ofere şi viaţa"... e ca si cum eu imi fac un caracter in jocul WoW dupa care ii dau delete. Cam asa este si cu "sacrificatul" respectiv. Pot sa o fac de cate ori vreau, in realitate nu pierd nimic. Cam ce anume a sacrificat un zeu atotorice? Ce viata a oferit el daca a inviat dupa 3 zile? Parca era ca a luat asupra lui toate pacatele. A petrecut ceva timp in iad pentru asta? Sigur ca nu. De ce? Pai e simplu :pentru el, iadul e o exceptie si nu trebuie sa petreaca timp acolo. A murit definitiv? Sigur ca nu. Tot ce a facut el a fost sa stearga noul caracter.

| Genesis2014 a răspuns (pentru milan9):

TOTUL este manipulare 100%!
Aceste sarbatori iudeo-crestine sunt inventii a vechilor popi, care prin aceste,, metode'' fraieresc turma de oițe'' amețite!
Ziua de nastere a lui Yeshua (Iisus) nu este nici pe departe 25 Decembrie!
Aceasta zi de 25, a fost stabilita de acolitii criminalului odios COSTICĂ (constantin cel,, mare'') care au pus bazele aceste institutii politico-religioase, anume iudeo-crestinismul! Repet TOTUL este 100% INȘELĂTORIE!

| milan9 a răspuns:

Denumirea oficiala si lipsita de confuzii a creştinismului este "Naşterea Domnului"!
Denumirea populară "Craciun" poate fi foarte bine evitata. Poate fi folosita mai mult la studiul elementelor ce tin de folclor!

Nu trebuie scăpat din vedere faptul că unele obiceiuri nu au nici o valoare crestină, nu au fost NICIODATĂ ÎNFIATE de Biserică si nu au nici semnificatie creştină. Este cazul obiceiurilor POPULARE, a celor ce tin de FOLCLOR: mersul cu ursul, cu capra, măstile populare, ş.a.

Nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că ele nu au dispărut. Simplu Biserica nu şi-a propus să elimine inchizitorial, cu forţa, elemente ce tin de cultura populara. NU conţin elemente păgâne (venerare de zei sau ceva asemănător), fac parte doar dintr-o cultură inofensivă transmisă în popor.

Tot la fel, în limba engleză denumirile pentru zilele săptămânii sunt nume ale ZEITĂŢILOR SCANDINAVE, iar în latină şi română sunt nume ale zeităţilor din PANTEONUL ROMAN! Şi lunile anului la fel... "Dezamorsate" de pericolul lor păgân, acele denumiri nu au mai reprezentat nici un pericol şi au rămas păstrate în continuare.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Constantin cel Mare nu a avut nici o influenta asupra invataturilor interne pastrate neschimbate de Biserica crestina. Istoria este maxim de transparenta in aceasta privinta. Stenogramele sinoadelor ecumenice pastreaza in detaliu toate amanuntele discutate la acele dezbateri ale episcopilor din intreaga lume crestina.

Referitor la sarbatoarea de astazi, denumirea oficiala si lipsita de confuzii este cea de "Naşterea Domnului".
Dar, nu trebuie scăpat din vedere faptul că unele obiceiuri nu au nici o valoare crestină, nu au fost NICIODATĂ ÎNFIATE de Biserică si nu au nici semnificatie creştină. Este cazul obiceiurilor POPULARE, a celor ce tin de FOLCLOR: mersul cu ursul, cu capra, măstile populare, ş.a.

| Esperança a răspuns (pentru milan9):

Obiceiuri populare zici? Dar poporul ala nu face si el parte din religia "adevarata"? De ce acceptati aceste obiceiuri "populare" care de fapt sunt preluate din paganism, daca sunteti atat de credinciosi? De ce nu respectati Biblia care spune sa o rupem cu paganitatea si sa traim cu cumpatare, dreptate, evlavie! (2 Tit 11-13)
Hai sa fim seriosi, gasesti cate o scuza la fiecare ritual care atrage mania lui Dumnezeu peste noi!

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

In primul rand craciunul inseamna ca sala e inchisa laughing, iar cand sala e inchisa ma inbat grav. e ceva social, nimic religios nu vad aici

| Kalla a răspuns:

E o sarbatoare pagana infatisata in crestina.E totusi ziua cand cei trei regi au ajuns la Iisus care avea deja cateva luni de viata.
Eu sarbatoresc craciunul pentru ca el inseamna sa stai impreuna cu cei dragi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Omenirea o serbeaza de mii de ani si este una dintre cele mai importante sarbatori.
Are mai multe aspecte unul fizic care se vede( solstitiul de iarna) si unul spiritual eternul inceput, nasterea soarelui interior.
A fost sarbatorita in toate religiile importante in toate timpurile.
Crestinismul a trebuit doar sa se conformeze.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adica cum raspunsuri gandite? elaborate? ai de facut vreo tema inteligenta si nu te ajuta capul? imi pare rau dar nu se poate explica.craciunul pentru cine-l sarbatoreste inseamna traire simtire crestineasca.nu gandire si elaborare. astea sant doar vorbe.

| fuzzer a răspuns (pentru anonim_4396):

Bai individule, prin raspunsuri gandite, elaborate, exact asta am vrut sa anticipez, raspunsu tau de proportii mediocre.

| anonim_4396 explică (pentru fuzzer):

L-ai anticipat si l-ai primit.nimic neobisnuit.ai fi uimit sa afli ce e la crestini obisnuit si de neinteles pentru tine.fiindca intelepciunea omeneasca e nebunie in fata Domnului unde cele mici le darama pe cele mari iar cele slabe le rusineaza mult pe cele tari.de aia ieslea a batut palatele si castele lumii atotputernice, lume nevredbica a primi cum se cuvine pe cel mai smerit dintre cei smeriti care a biruit mandria lui lucifer si a injosit-o.deci mai individule? fiindca indivizi santem noi doi, anticiparea ta e egala cu zero daca nu da rod.iar cuvintele mele nu cujet a crede ca au rol de profetie fiindca sant un pacatos.dar este scris; gura pacatosului, adevar graieste.

| DoriKat a răspuns:

Craciunul este parfumul de brad si cozonac si scortisoara, e aroma aceea placuta si senzatia de cald, atunci cand esti langa cei dragi. Pentru mine Craciunul inseamna apropierea fata de cei dragi.
Craciun fericit!