Recompensa și pedeapsa imaginară e destul de eficientă în cazul celor care nu gândesc. Satana împreună cu Bărbosul alcătuiesc un cuplu Bau-Bau util pentru prostirea și înșelarea naivilor creduli și neștiutori.
Niciunul. Doar suferă ca toti ceilalti îngeri și oameni care ajung acolo. E doar un condamnat printre condamnați
Serios? Sufera? Ma, te contrazici cu crestinismul tu E cam prost Satanba asta, ca face voia Barbosului, desi o sa il trimita si pe el in iad, sau e in Iad? Amatorisme. Ia sa intrebi tu vreun popa si sa vezi ce zice
Nu mă contrazic deloc. Satana va fi trimis în iad unde va suferi. El nu face voia nimănui în afara de voia sa. Faptul că Dumnezeu știe să-i transforme faptele rele în consecinte bune e cu totul altceva
Serios? Sa luam faza cu Iov, vrei?
Si faza cu duhul rau trimis peste Saul de catre Barbos. Duh rau de la Barbos. Duhul Sfant l-a trimis pe Jesus ca sa il ispiteasca Satana, Jesus facea blat cu dracii in dauna porcilor care pasteau, etc. Si parca ziceati ca nu se face nimic fara voia Barbosului, nu?
Satana n-a facut ce voia Dumnezeu ci ce i-a îngăduit să facă. Așa cum un parinte îi îngăduie copilului său să meargă în club deși el n-ar vrea ca a lui odrasla sa mearga intr-un astfel de loc
Ce e asta? Iti bati joc de logica mea? Deci pe sistemul tau daca copilul tau face ceva rau, iti pui dusmanul sa il bata? Sau sa il ispiteasca. Ce replica te copil ai
Ba a facut-o. Nu mai baga scuze din burta. Nu imi vine sa cred ca va aparati cartea de povesti chiar daca vedeti ca e varza
Ce logica e asta? Daca il lasa in club, automat vrea si parintele Daca nu voia, nu il lasa
Hai sa iti desenez: Satana a venit la palatul Barbosului in rai, desi era alungat in iad, si i-a zid Barbosul lui Satana despre Iov cat e de supus, si Satana i-a zis ca e ascultator pentru ca are de toate, si asa a inceput pariul, de parca Barbosul nu era atotstiutor. Nu imi vine sa cred ca sute de milioane de oameni cred in prostia asta de Biblie. Ar fi amuzant daca miliarde de oameni ar crede in Harry Potter. Biblia e ca ''Harry Potter', dar mult mai prost scrisa. Nu exista comparatie.
Nu-i adevarat. Dacă îl lasă îl lasă din respect pentru libertatea lui de a alege, nu din cauză ca ar vrea sa faca asta
Da versetul.
Ca sa ce. Ce sa faca cu ea?