Cere-mi mie 1000 de lei. Iti voi da? Desigur ca nu, chiar de as avea. De ce? Pentru ca nu cred in tine. Nu am incredere pentru ca nu te cunosc. La fel e si la Dumnezeu. Faptele conteaza, dar nu sunt totul, totul e cunoasterea Lui, relatia cu El, sa ajungi acolo incit sa primesti ceea ce ii ceri. Desigur ca pentru asta ai nevoie de fapte, pentru a te arata de incredere, la fel cum si in cazul meu, daca te-as cunoaste, si ai fi demn de incredere, incredere ce mi-ai demonstra-o prin fapte, ti-as da ceea ce imi ceri. Cam asta e treaba cu credinta si cu faptele> Trist e insa faptul ca se pune accent mai mult pe fapte, decat pe incredere, pe cunoastere.
Efeseni 2-8--9
Prin har ați fost mântuiți, prin credință și aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu.Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
1 Ioan 5-11-12
Și mărturisirea este aceasta-Dumnezeu ne-a dat viața veșnică și această viață este în Fiul Său.Cine are pe Fiul are viața, cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viața.
V-am scris aceste lucruri ca să știți, că voi care CREDEȚI în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică.
Trebuie să fii mântuit ca să conteze faptele.
Ania deci 5, 5 miliarde de persoane indiferent ca sunt bune sau rele vor arde vesnic in iad, cata iubire ce sa spun, numai spun ca sunt mii de religii crestine cu doctrine diferite
Isus a spus ca cine crede in el are viata vesnica, deci teoretic da, toti crestinii vor fi mantuiti indiferent de faptele si purtarea lor.
Nu zice Biblia ca fara fapte, credinta este moarta? Lucrurile nu trebuie privite superficial.
Era un episod in The Family Guy in care Osama bin Laden, inainte sa moara, zice repede "praise Jesus as my Lord and Saviour" si ajunge in rai. Lucruri privite superficial.
Eu am spus conform spuselor lui Isus. Nu ma intereseaza interpretarea lui Pavel sau a apostolilor. Chiar Isus a spus ca acest fel de oameni leaga sarcini grele de purtat pe care ei insisi nu le indeplinesc si ca nu trebuie sa asculti de nimeni.
Matei 7:21 Nu oricine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăţia Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu, Care este în ceruri.
Cuvintele lui Isus.
Pai da. Isus avea obiceiul sa se contrazica singur, de aceea nu trebuie luat prea in serios.
E o problema destul de dezbatuta. In Biblie scrie ca mantuirea este doar prin credinta, nu prin fapte. Dar credinta implica fapte.
Credinta fara fapte egal moarte, deci nu e destul sa crezi mai trebuie si sa faci ceva, dar ce ne facem cu cei 5, 5 miliarde de persoane toti vor arde in iadul vesnic? numai vorbesc de crestini nici macar ei nu cred intr o singura doctrina, idee, apropo si eu sunt in lista aia de intrat in iad
A crede în Iisus implică mai mult decât a fi de acord că există și eventual să-i permiți să ia de la tine păcatele.Credința nu e asigurare de incendiu. Biblia spune-Dacă mărturiseștia(adică exteriozezi o dedicare totală nu dacă zici să vezi ce iese)pe Iisus ca Domn(Stăpân)și dacă crezi în inima ta că Tatăl L-a înviat din morți, vei fi mântuit(Romani 10-9).Dacă alegi să trăiești sub autoritatea lui Iisus, faptele și purtarea ta reflectă credința și dedicarea pe care o ai.
După ce ideologie crezi tu asta, că după cea creștină nu prea ai dreptate? Dacă ai inventat tu acum o ideologie, ce te oprește să crezi într-un Dumnezeu care ne oferă tuturor acea răsplată? Poate te gândești la corectitudine, un concept puternic. Însă cât de corectă e lumea asta? Poate are strictul necesar cât să conviețuim. În rest? Ce te face să crezi că dacă nu îți atingi idealismul în lumea asta, îl atingi pe cealaltă, care nici nu știi sau ai dovezi că o să o ai. Fii corect pentru că așa îți spune inima, rațiunea, nu pentru a fi răsplătit, că ăsta e egoism pur. Desigur, nu suntem toți la fel, unii nu au nicio noțiune morală despre aceste lucruri. Însă dacă nu o au ori fac chestii bune doar ca să fie într-o lumină bună(în fața altora sau în fața Dumnezeului lor), ori nu le fac. Suntem diferiți și mi se pare complicat să fim și judecați pentru faptele noastre. Sunt oameni mai răi, mai reci, mai imorali, care au șanse să păcătuiască mai puțin decât unii oameni iubitori, care luptă pentru dreptatea semenilor lor, pentru o lume mai bună, dar care în tentativa lor de a lupta fac numeroase victime. Ce, Hitler nu credea că face un bine umanității? Oamenii ăștia care sunt așa siguri că fac bine, cum pot ei oare să fie judecați, fiind în necunoștință de cauză ori pentru că sunt îndoctrinați ori pentru că nu sunt capabili? Desigur, ideologiile creștine se bat cap în cap cu logica. Gândește-te că sunt triburi ascunse de lume, izolate, care nu au niciun habar de ce e ăla Iehova. Ce vină au ei?
Te rasplateste dupa fapte daca crezi in El. Noi facem prea multe fapte rele ca sa putem sa primim o rasplata pentru ceea ce facem bine. Ajuti niste saraci da, ai facut o fapta buna, dar dupa in urmatoarele zile sigur vei gândi ceva urat, vei spune un cuvant urat, vei face ceva rau. Intelegi? Faptele buna nu ne ajuta daca nu credem in El. In Biblie scrie " dar faceti roade vrednice de pocainta voastra " si nu le faci doar asa ca sa vada lumea ca " uite ce om bun e " nu, trebuie sa le faci din inima.
Ce spui tu acolo nu sunt fapte rele. Mai ales gandurile asupra carora nu ai niciun control.
Am vrut sa spun ca daca ne punem sa facem o compozitie de prajitura sa zicem si punem alimente bune, de cea mai buna calitate dar turnam lapte stricat, am distrus toata compozitia. Nu putem sa mergem in fata Lui si sa ii spunem " uite cate lucruri bune am facut " dar minciuna, furtul, curvitul, gandurile, spusele rele unde le lasam? Vom fii judecati pentru tot ceea ce facem, pentru tot ceea ce gandin si pentru tot ceea ce spunem. Fara credinta in El nu vom intra in imparatia Lui! Faptele bune ne sunt rasplata deloc ce s au increzut in El.
E o prostie sa faci fapte bune doar pentru ca astepti o rasplata.Asa nici macar nu mai pot fii numite fapte bune.Stii,tu te contrazici singur.Nu vrei sa crezi in Dumnezeu, pe motiv ca daca faci fapte bune El oricum te va rasplati.Dar spunand asta, e evident ca tu de fapt iei in considerare posibilitatea ca Dumnezeu sa existe.Practic cauti o solutie care sa satisfaca ambele variante.
Nu e adevărat. Daca ai auzit de el și nu vrei sa crezi in el.Nu te va răsplăti. Dar dacă nu ai auzit de el și faci fapte bune te va rasplati.
DeProfundis99 întreabă: