Traditiile sunt bune, la fel ca si cultura unui popor. Dar ele nu trebuie sa desfiinteze Scripturile.
Daca traditiile desfiintate de influenta acelui batran nu sunt in acord cu Biblia, atunci nu trebuie sa iti para rau pentru ele.
Dar daca ele erau bune, atunci poti sta de vorba cu preotul din zona, deoarece el trebuie sa aiba influenta mai mare.
Dar mi-e teama ca traditia se pierde deoarece este influentata cel mai mult de societate, de lipsa interesului fata de lucrurile sfinte.
Daca faci referire la acele elemente de folclor sa stii de fapt ca acestea nici nu sunt aspecte esentiale credintei ci doar simbolice (iar in anumite cazuri nefericite chiar superstitii induse in mod neavenit dinspre popor in sfera simbolisticii crestine). Cei care confunda esentialul credintei (lucrarea harului prin sfintele taine, Liturghia, preotia sacramentala infiintata de Mantuitorul Hristos in Noul Testmant...) cu acte simbolice fac un rau incalificabil!
Actele simbolice pot fara probleme comporta modificari in timp ce Sf. Traditie nu se modifica. Sfanta Traditie contine in principiu literatura teologica a primelor secole- carti ce contin modul de viata crestina din timpul sfintilor si mucenicilor contemporani cu apostolii si episcopii lasati personal de acestia.
"Sf. Traditie nu se modifica"
Hai sa ne uitam putin ca capul BOR, porcul de Daniel, chiar l-ar putea considera cineva propovaduitorul lui Isus, chiar asa nebun cum era Isus?! Trebuie sa fii ori nebun, ori dus cu capul, ori sa ai vreun interes pentru a putea sa faci vreo conexiune intre personajele astea doua.