| dany1988122 a întrebat:

Ce rost mai avea arca? Ca Barbosul a zis clar ca distruge si Pamantul.

41 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Presupun ca si tu in felul tau ai un respect, sau macar o retinere fata de parinti, vecini, profesori, reprezentanti ai unor institutii. Cel putin formal daca nu mai mult. Si asta in fata unor oameni. Iar cand vine vorba de Dumnezeu, batjocoresti ca un nebun. Tu stii ca nici diavolii nu indraznesc sa faca ce faci tu? Dar acestia, in indarjirea lor, dorind sa-i demonstreze lui Dumnezeu ca exista caderi in nerecunostinta, chiar si mai mari decat ale lor, ii indeamna pe oameni sa faca asta.

| dany1988122 explică (pentru milan9):

Batjocoresc? Ce batjocoresc? Daca Barbosul se simte batjocorit, sa ma pedeapseasca. Stai asa ca nu poate. Diavolii. Cine sunt aia?

Răspuns utilizator avertizat
| Mayhem666 a răspuns:

S-a consumat lemnul degeaba. Omul se pricepe sa faca risipe. Cati copaci oare au fost defrisati pentru asta?

| dany1988122 explică (pentru Mayhem666):

Si cu ce? Cred ca avea drujba, sau macar un ferestrau rolling on the floor Si al ''dracu'' lemn, rezista la apa atata timp rolling on the floor Multi copacii. Si ce fel de unelte avea ca sa faca o arca? Mare mester in construit barci era Noe rolling on the floor

| Mayhem666 a răspuns (pentru dany1988122):

A avut ajutor divin rolling on the floor

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu stiu ce ai citit tu dar niciun barbos n-a zis vreodata ca o sa distruga pamantul

| dany1988122 explică (pentru CostinAlamariu):

Vrei sa vezi?

| dany1988122 explică (pentru CostinAlamariu):

Vrei sa iti repet ca e vorba despre zeul in care crezi?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru dany1988122):

Nu-i adevarat. Nu e zeul in care cred. Zeul in care cred e Dumnezeu, nu "barbos" asa cum zici tu. Ma confuzi cu altcineva probabil

| Sisiwieuc9 a răspuns:

Tu iei mot-a-mot tot ce zice în Biblie? Chiar ești analfabet sau nu mai ai ce întrebări sa pui?

| dany1988122 explică (pentru Sisiwieuc9):

Analfabetii nu stiu sa citeasca si sa scrie. Mot-a-mot? Nu scrie asa in Biblie? Habar nu ai ce e ala analfabet. Treci pe la scoala. Sau vrei sa zici ca Biblia trebuie luata ca o metafora?

Te faci de cacao cand zici caz Biblia trebuie luata ca o metafora, ca doar ziceti ca e cuvantul Barbosului. Deci asa alege Barbosul sa comunice cu oamenii? In metafore?

| dany1988122 explică (pentru dany1988122):

Deci nu trebuie sa iei literal nici faza cu ''Sa nu ucizi''?, de fapt zice ''sa ucizi''? rolling on the floor

Cu ce e mai breaza Biblia fata de Gita? Stai asa ca stiu. Gita probabil ca e mai bine scrisa. rolling on the floor

| Sisiwieuc9 a răspuns (pentru dany1988122):

Pai ma deșteptule, Pământul a fost distrus de nu mai exista chiar el deloc? Ca eu asta înțeleg când aud "distrus". În Biblie, se referea la faptul ca Pământul asa cum era atunci era distrus. Dacă iei mot-a-mot, logic ca te miri de ce nu a explodat. Biblia nu este o carte de matematica, sa fie clar. Pildele erau niște povestiri cu morala, spre exemplu.

Scrii prostii. Pai daca la asta se refera, automat la fel era si cu oamenii ucisi la potop. rolling on the floor Amator. Cum bagi tu din burta. Pai nu e cuvantul Barbosului? Scrie clar ca o sa distruga toata viata de pe Pamant, odata cu Pamantul. Deci la Pamant e metafora, dar la restul nu? Te faci de ras.

Si arata-mi unde scrie ca se refera la ce zici tu, ca daca il intreb pe altul, zice altceva.

Stii ce ma amuza? Ca va bateti intre voi, crestinii. Pe interpretari. Exemplu: Martorii lui Iehova cu ortodocsii. Si cand colo si voi interpretati diferit. Exemplu: daca il intreb pe un ortodox asta, o sa zica ceva, si daca il intreb pe altul, o sa zica altceva. Cica aia sunt sectari si ca nu inteleg cuvantul Barbosului, dar voi il intelegeti rolling on the floor Dar e o problema. Va contraziceti intre voi daca va pun aceeasi intrebare la toti.

Întâmplările sunt clare. Nu a explodat Pământul, e clar ca nu se referea la distrugere în adevăratul sens al cuvântului. A fost distrusa majoritatea vieții de pe Pământ, dar nu Pământul în sine.

Deci e literal ce va convine, dar ce nu va convine, e metafora rolling on the floor

Treci de la un subiect la altul când n-ai argumente?

''Întâmplările sunt clare. Nu a explodat Pământul, e clar ca nu se referea la distrugere în adevăratul sens al cuvântului. A fost distrusa majoritatea vieții de pe Pământ, dar nu Pământul în sine.''. Pe bune? Tocmai ca asta e problema. Asta demostreaza ca Biblia e varza. M-ai spart cu replica asta rolling on the floor

E clar ca Biblia e varza. Nu e nici un adevar in ea. Sa zicem ca e putin adevar prin povestile despre evrei. Ma refer la razboaie si alte chestii

Care alt subiect? Nu e tot despre potop si arca lui Noe? Arata-mi unde am schimbat subiectul.

Lasa interpretarile, ca nu tin. Ce rost mai avea sa zica ca distruge si Pamantul?

Realizezi ca fără Biblie nici nu aflam despre asirieni, nu? Bai omule, ce e asa greu de înțeles? Eu am spus clar ca Biblia se referea la faptul ca Pământul, cu viețuitoarele, oamenii, orașele, copacii sai este distrus. ADICA PAMANTUL ASA CUM IL STIAU NOE SI CEILALTI ERA DISTRUS, DAR ASTA NU INSEMNA CA NU PUTEA SA RENASCA. Cum adică n-ai schimbat subiectul? M-ai luat cu Martorii lui Iehova și cu alte secte. Noi vorbim de altceva, nu de faptul ca exista n secte creștine. În fine, nu am auzit în viata mea de secte care se cearta pe subiectul Potopului. Eu nici nu-ți mai răspund, n-am unde sa ajung cu un troll ca tine.

Omule, Pamantul nu a fost distrus, tocmai asta e contradictia. Si unde scrie ce zici tu? Vreau textul din Biblie

Lasa adaugarea din burta. Noi lucram cu texte din Biblie.

M-ai spart. Pai m-am referit la cearta dintre voi. Asta e schimbare de subiect?

Si am zis ca daca va pun la toti ortodocsii o intrebare, o sa raspundeti diferit. Asta e contextul replicii.

Mai exact. Alt ortodox o sa zica diferit de asta ''Realizezi ca fără Biblie nici nu aflam despre asirieni, nu? Bai omule, ce e asa greu de înțeles? Eu am spus clar ca Biblia se referea la faptul ca Pământul, cu viețuitoarele, oamenii, orașele, copacii sai este distrus. ADICA PAMANTUL ASA CUM IL STIAU NOE SI CEILALTI ERA DISTRUS, DAR ASTA NU INSEMNA CA NU PUTEA SA RENASCA. Cum adică n-ai schimbat subiectul? M-ai luat cu Martorii lui Iehova și cu alte secte. Noi vorbim de altceva, nu de faptul ca exista n secte creștine. În fine, nu am auzit în viata mea de secte care se cearta pe subiectul Potopului. Eu nici nu-ți mai răspund, n-am unde sa ajung cu un troll ca tine.''. Fara faza cu trollul

Si eu pot sa bag din burta unde vedeti voi vreo contradictie in stiinta, dar o sa arat penibil, ca o sa veniti cu textul

Deci Pamantul s-a regenerat? Si unde statea Noe pana atunci? rolling on the floor

Ar fi amuzant sa iau 10 ortodocsi, si sa le pun aceeasi intrebare. Sa vedem daca raspund la fel. Fix aceasta intrebare le-as pune-o.

Atunci, Dumnezeu a zis lui Noe: „Sfârşitul* oricărei făpturi este hotărât înaintea Mea, fiindcă au umplut pământul de silnicie; iată, am** să-i nimicesc împreună cu pământul.
La asta se refera întrebarea ta?
a nimici- A face să nu mai existe, a reduce la nimic (omorând, distrugând, lichidând).
Pot sa te rog sa nu-mi mai umpli notificările cu 5 răspunsuri și sa spui ce vrei într-unul singur?
În fine, vad ca nu pot ajunge la un consens cu tine, asa ca doar te întreb.
Prin ce definești tu distrugerea Pământului?
Ti-am arătat și sensul cuvântului nimici. Când a spus ca va nimici Pământul, se referea la faptul ca îl reduce practic la nimic, dacă distruge practic toate vietățile și ii acoperă solul.

Deci si Pamantul. Pai e obositor de citit daca scriu totul intr-un text. Si nu m-ai cauta interpretari din burta

| CCCman a răspuns:

Auzi bai amblafabetule mai d-ute la scoala si fa carte ca sa inveti si antelegi. Baiu nerod nenorotit si netrebniiccc!