Sarpele Biblic are acelasi rol ca Prometeu la greci. Sa ajute umanitatea sa evolueze si sa se trezeasca spiritual. Sarpele era candva un simbol al vietii si femeia (Zeita) era preaslavita pana sa apara religia crestina si sa-i demonizeze.
Liberul arbitru nu exista din punct de vedere stiintific?
Cum sa nu existe? Daca Creatorul i-a dat omului pirunca sa nu manance din acel pom, e eviident ca avea optiunea sa asculte sau sa nu asculte de aceea podunca. El si-a folozit liberul arbitru prost si nu a ascultat.
Cu tot respectul stimata doamna dar e totul scris e imposibil liberul arbitru, cum puteti crede ca se poate asa ceva?! Si Creatia e ambigua:contradictie intre Rai si o Creatie cal calaistica aparent Prea Buna dar inumana rea in fapt vedeti orgiile urgiile naturii:canicula vs ger.Si o Creatie normala completa,deci Stiinta e adevarata selectie naturala legea junglei:Cain si Abel,cristosi isusi iesua vs Dominusi paganei,barna paiul fratelui,sfinti puri,pat paterni., normali de exceptie sau modesti, infractori vs dominatori pedepsitori, deci e haos ambiguu vedeti si Pomul cunoasterii Binelui si Raului Caderea in Pacat..Va multumim pentru intelegere! Deci Stiinta Biohazard e adevarat bio diversitate vedeti n religii n planete stele pacatoase colorate necazatoare vs pietre pedepsitoare cazatoare, haosul ambiguitatea sarpelui biblic:ba ca 6 6 6 ar fi cifra de om ba ca a bestiei a fiarei, vedeti si pe Satan si pe Diavol si pe talhari si pe demoni riposeduta baieti fete rai pacatosi deci se impun rezolvarile adica pacea binele in locul raului a batjocurei.Vedeti si amarati care nu au putut nici macar manca si au murit Prea Buni vs criminali calai in serie, vedeti Stiinta:Big-bang dinozaurii primatele teoria evolutionista mortile la nastere bolile nebunia haotice accidentele haosul din noi deci Dumnezeu e inventie a oamenilor subiectiva nu exista.
"Liberul arbitru nu exista din punct de vedere stiintific matematic"
pornești de la o premisă falsă și evident (o să) ajungi la o concluzie la fel de sucită
Cu tot respectul dar cum puteti crede ca un Creator poate lasa liberul arbitru Creatiei ca sa o ia razna? Poate ca acel Creator e calau a facut ruleta ruseasca ca sa greseasca creatia ca sa o poata pedepsi, altfel nu se poate.Totusi Stiinta e adevarata nu n religii subiective.
Dumnezeu a luat măsuri mai dinainte. El a lăsat liberul arbitru, dar în același timp a luat și măsuri de salvare a oamenilor în caz că ei ar fi căzut în neascultare.
Află dar și să înțelegi că există și alte planete care nu au căzut în păcat.
Chiar dacă planeta aceasta a căzut în păcat, în nenorocire, cine vrea poate să fie salvat. Dacă nu credem pe Dumnezeu pe cuvânt, asta este libertatea noastră. Putem să credem -și vom fi salvați; putem să nu credem, și nu vom avea parte de viața veșnică.
Dumnezeu a hotărât că va pune capăt păcatului existent în lume și în univers. Necredința în Dumnezeu este păcat. Viața aceasta scurtă este doar un timp de probă, așa cum a fost timpul de probă al lui Adam și Eva. Cine îi judecă pe Adam și Eva și nu crede în Dumnezeu, face același lucru ca și cei doi. Totuși, ei vor fi mântuiți pentru că nu au stăruit în necredință.
Hristos a murit și pentru ei și pentru oricine dorește să fie mântuit. Refuzul de a fi mântuit, refuzul de a avea viața veșnică este un păcat de neiertat. Pentru că avem liberul arbitru, dar dacă îl folosim în mod greșit vom suporta consecințele. Este ca și libertatea de a folosi un cuțit. El ne este ne folos în bucătărie; sub forma unui bisturiu el este de folos medicului spre vindecare. Dar tot cu un cuțit putem să facem și fapte rele.
Așa este și cu mântuirea: ori o accepți și asta este o faptă bună folositoare, ori o respingi și asta este o faptă rea care ne va condamna la pieire pentru totdeauna.
Dumnezeu nu are nevoie de roboți. El este dragoste, și dragostea oferă libertate. Dar refuzul dragostei este de condamnat. Omul caută tot felul și metode de sustrageri, de la a face binele, de la a-și folosi liberul arbitru în a face binele. Dar Dumnezeu cunoaște cele mai ascunse gânduri, intenții ale noastre. Putem să ne ducem pe noi înșine în eroare, și alți oameni -să cum a făcut Lucifer; dar nimic nu este ascuns înaintea lui Dumnezeu care El Însuși ne-a creat.
Persistarea în necredință va duce inima noastră în imposibilitatea de a ne (mai) dori mântuirea, de a ne putea folosi liberul arbitru în direcția în care ne poate salva.
Vedem dar că omul nu poate avea pace în suflet cât timp el este în opoziție față de Dumnezeu. Acest lucru trebuie să ne de-a de gândit că nu suntem pe o cale bună. Așadar, să nu ne pierdem timpul cu lucruri nefolositoare care ne țin departe de Dumnezeu.