Nu stim ce s-a intamplat.
Dar stim cu precizie ca atunci cand s-a intalnit cu Elisabeta (era si aia gravida cu varul lui Iisus, Ioan ) Ioan a miscat in burta la Eisabeta ca l-a simtit pe Iisus in burta la Maria.
Restul probabil ca nu era asa de important.
Telenovela in toata regula, cu priza la prostime.
Nu putem face decât speculații.
A câștigat o experiență de viață care l-a determinat să devină predicator religios, fără să fie membru al clerului. Această experiență nu o putea câștiga dacă rămânea doar să lucreze tâmplărie în atelierul tatălui. Astfel putem presupune că a călătorit mult, dar în zonele locuite de iudei. Ca să facă aceasta, avea nevoie de o meserie, căci nu putea săo facă ca vagabond. Atfel eu presupun că a făcut comerț.
Dacă nu apar în Biblie înseamnă că nu s-a întâmplat ceva important.
Tot ce e important despre Iisus Hristos apare în Biblie.
Pff.
Stiu eu din surse sigure: a calatorit in centrul pamantului spre a fi initiat de reptilieni in tainele astrofizicii. La 28 de ani a revenit la suprafata cu o tehnologie de ultima generatie chiar si pentru perioada asta, a calatorit prin univers ca sa il intalneasca pe lordul si salvatorul nostru C'thulhu pana la 30, a revenit si de aici stii povestea.
Da, știam că lipsesc niște ani din viața lui Iisus. Probabil că lipsesc intenționat anii din Biblie, spun asta pentru că El a fost viu în acel timp. Nu se știe dacă ar fi călătorit așa departe, să fim serioși.
Ce a făcut important se bazează pe toată viața lui, nu putea să îi pice fisa deodată, hai să mă dau mare.
Apoi 4 biografi, scriind separat au relatat cam acelaș text.
Sunt relatări târzii, deci bazate pe mărturii verbale. E totuși ciudat că nu este nici o mărturie despre viața între 12 și 30 de ani. Poate au fost ani de low profile, nu era nimic de povestit, și totuși.
Păi la asta m-am referit și eu, că nu era ceva ce merita povestit.
Despre Isus nu se cunoaste nimic, desi tu spui ca nu se cunosc nu stiu cati ani, adevarul este ca nu la cunoscut nimeni sau macar cineva pe timpul ala sal fi vazut si sa fi scris de el ceva.
Sa vii sa spui ca lipsesc 18 ani din viata lui e gresit, sau poate daca e s-o iei biblic aia da, lipsesc 18 ani de povestiri, asta pentru ca banui era copil si cine sa bage un copil in sama
Dar nici cand a devenit matur, nici atunci nu l-a vazut nimeni, ma refer la altii decat cei credinciosi, astia de fapt au vazut si pe Maria si pe Dzeu pe cine nu vad credinciosii
Domnul Isus nu avea nevoie de învățăturile nimănui. Ca fiu al lui Dumnezeu primea învățăturile direct de la Tatăl prin Duhul lui Dumnezeu. Cunoștea Scripturile pentru ca El a fost cel care i-a inspirat pe profeți sa le scrie. Daca ar fi fost plecat in India nu le-ar fi scăpat acest amănunt fariseilor si ar fi menționat lucrul acesta ca vina pentru a justifica pedeapsa cu moartea, pe lângă celelalte învinuiri.
Cel mai probabil Iisus nu a existat, cel puțin nu Iisus ăsta mistificat de creștini, dar dacă ar fi existat mă îndoiesc că ar fi studiat budismul și hinduism, era evreu în ***, ăștia sunt mai conservatori ca dacopati lui Mike Neamț.
A lucrat tâmplărie, dovadă că oamenii sfinți n-ar trebui să fugă de muncă. Din contră, un caracter bun se formează prin disciplina lucrurilor mărunte de zi cu zi făcute cu credincioșie. (Vezi Marcu 6:3)
La 13 ani s-a apucat de fumat, 17 de fete, la 18 de politica.
Munca nu i-a placut.Dar cui ii place.
Tatal sau se pare ca nu l-a invatat nici macar sa scrie.
Nu i-a zis nimic despre dezinfectanti despre penicilina, despre poluare, despre calendarul iulian gresit, despre miile de secte care vor aparea ca ciupercile dupa ploaie inclusiv catolicii ortodocsii, islam etc.
Nici o proorocie nu se interpretează singura.Din tot ce scrie in Biblie se poate deduce absolut tot ce s-a întâmplat de-a lungul istoriei omenirii numai sa o citești cu dorință de a o înțelege. Dumnezeu a proorocit ca fiara se va încumeta sa schimbe vremile si legea. Așa ca acestea sau împlinit. Ziua nu mai începe la asfințitul soarelui ci la miezul nopții (ora zero). anul nu mai începe in 14 Nisan poruncit de Dumnezeu Evreilor ci la 1 ianuarie, porunca a 4-a a fost modificata, in locul zilei a 7-a zi de Sabat, a fost trecuta ziua 1-a Duminica ca zi de odihna. Ne-a făcut cunoscut ca urâciunea pustiirii se va așeza in locul in care nu i se cuvine si se va da drept Dumnezeu.Si cate altele.Dar cele care nu s-au implitit inca vor urma chiar sub ochii nostri. Vedem ca nelegiuirea a ajuns lege si Legea este desființată iar cei care o respecta sunt considerați retardați mintal.Nu mai continuu, daca dorești sa cunoști mai multe citește Biblia.
Biblia este doar o carte de povesti pentru indoctrinati.