Dat fiind faptul că ştiinţa a evoluat grozav în ultimele secole şi mai toate fenomenele naturale pot fi explicate cu ajutorul ei, tendinţa de a inventa zei s-ar urmări poate doar în comunităţi involuate, rupte de civilizaţie, private de educaţie modernă şi de calitate.
Oamenii educaţi/informaţi nu cred că şi-ar mai bate capul cu aşa ceva.
Am inventa altul, dar unul mai credibil pentru vremurile astea, care oricum peste un timp ar deveni la fel de hilar ca asta dinainte.
Ideea e ca mai dureaza pana, cel putin majoritatea oamenilor, nu se vor mai lasa pacaliti de astfel de gogorite. Si cat tine chestia asta se vor gasi unii sa profite de naivitatea, credulitatea si labilitatea psihica a altora.
Nu cred ca ar mai aparea din nou, asa cum am vazut ca zic alti useri. Cel mai probabil evolutionismul ar lua foarte multa amploare
Oamenii simt nevoia de a crede in ceva ce le este superior. De a cauta alte orizonturi, de a depasi barierele lumii materiale, de a gasi o explicatie pentru propria existenta. Prin urmare, probabil ca se vor naste alti zei.
Ce s-a întâmplat și înainte. Ar apărea religii noi, în special în zonele slab dezvoltate unde nu au acces la tehnologie.
Cred ca doar atunci omul ar fi obligat sa priveasca in interiorul sau cu adevarat, fara sa fie sclavul propriilor sale preconceptii sau concepte, pentru a afla cu adevarat cine si ce este el. Doar apoi va putea intelege si cine este "Dumnezeu".
Buna intrebare. mult hoas fara inertia vechilor religii. Cred ca mai mulți ateisti și o abstractizare a lui Dumnezeu mai pronunțată. Mai mult deism.
crazyinlove întreabă: