În general se face mare confuzie în privinţa termenului de "pocaintă".
În nici un caz ea nu presupune renunţarea la har, la Biserică. "Pocăinţa" reprezintă hotărârea de a nu mai greşi, urmată de primirea concretă a harului...
"Pocăinţa" înseamnă doar conştientizarea, mărturisirea (taina spovedaniei, sau a "pocăinţei"), părerea de rău pentru săvârşirea păcatelor.
Ca regret pentru păcatele făcute, ca primire a a harului iertării prin spovedanie, însoţeşte întreaga viaţa a omului.
Dar asta nu e tot. Este necesar ca păcatele respective să nu mai fie repetate, altfel pocăinţa (regretarea păcatului, spovedania şi îndreptarea vieţii) nu este dusă până la capăt!
Pocăinţa nu are cum să fie o altă "religie", doar Mântuitorul Hristos a vorbit despre O SINGURĂ BISERICĂ!
....Mentalitatea asta ceaușistă se pare că încă nu a dispărut. Urât din partea părințiilor că nu-ți dă dreptul la liberă exprimare, dar cum încă nu ai 18 ani ești sub păpucul și răspunderea lor, că așa e modelul social(știu, e o idioțenie, dar așa e)
În locul tău nu le spuneam de ceea ce vreau să fac și făceam ceea ce consideram eu că bine pentru mine.Numai tu știi cel mai bine ce e bun sau rău pentru tine.Nimeni altul!
Cu botezul...Sari din lac în puț.Și ce dacă nu aparții unei alte secte religioase minoritare, la fel cum e cea Ortodoxă, Catolică, etc..Nu asta înseamnă să crezi în cristos. Conform ideologiei creștine, că vreți sau nu, indiferent de cum vă numiți sectele, toți cei ce credeți în cristos sunteți creștini.Și sectele religioase minoritare ca Baptișii, Penticostalii, etc., sunt tot creștini ca Ortodocșii, că cred și-l țucă-n... pe cristos(cel inexistent la fel ca dumnezeul ce l-o trimis pe pământ), de asta scriam că e cam..tot una. Ideea cu credința e, nu la ce sectă religioasă faci parte, ci ce cel mai important lucru e ceea în ce crezi.
Nevoia de pocainta si de a adera la o secta apare din cauza exceselor:
https://www.tpu.ro/......rumos-imi/
Nu trebuie sa le spui părinților tot ce faci in legătură cu relația ta cu Dumnezeu. Daca ai un loc de munca si o sotie probabil te vei putea muta separat de părinții tai.
Ai mare grija, Botezul este unul singur. Si Iisus Hristos s-a botezat o singura data, nu de 10 ori cum sustin unele adunari religioase. Eu zic sa mai astepti cu alegerea credintei pana te vei face major si asculta-ti parintii. Orice lucru extrem (fuga de acasa de exemplu) nu este placut inaintea lui Dumnezeu.
Daca ai fost botezat cand erai mic, a te boteza din nou este o blasfemie la adresa Duhului Sfant. Botezul se face o singura data. Ce fac sectarii in piscine e vrajeala.
In sfarsit, pocainta se face in fiecare zi. Si nu trebuie sa strigi in gura mare si sa te certi cu parintii pentru asta. O poti face in intimitatea ta, nu trebuie sa stie tot cartierul ce bun crestin esti tu.
Și eu sunt în situația ta doar că pe mine mama nu m-ar lepăda
( cel puțin acum ).
Mă bucur că vrei să te botezi și să te vrei să te pocăiești, mai rar așa oameni.
Dacă ai discutat cu părinții și le-ai vorbit despre dorința ta de al urma pe Hristos și te-au respins, bucură-te căci Însuși Domnul Iisus a spus că vom fi prigoniți din pricina Lui.
Iisus spune că dacă cineva iubește mai mult pe tată sau pe mamă, nu este vrednic de El. Avraam a ascultat de Domnul și și-a pregătit fiul pentru a fi adus jertfă dar bineînțeles că Domnul nu a îngăduit o astfel de jertfă.
Când Domnul a spus că,, Dacă cineva vine la Mine, și nu urăște pe cei dragi lui,, s-a referit la faptul că dragostea față către Domnul trebuie să fie mult mai mare decât pentru cei apropiați.
Chiar Avraam pare că și-a urât fiul dar dragostea lui către Dumnezeu a fost mai mare. Din acest motiv a spus Domnul acele cuvinte ( Luca 14:26 ).
Cu privire la părinții tăi, trebuie să-i iubești și prin fapte, să arăți un comportament frumos, ca ei să vadă schimbarea făcută de Dumnezeu în tine.
Părinții tăi nu au dreptul de ați impune să te pocăiești sau nu.
Nu înțelege greșit, trebuie să asculți de părinți chiar de ești mare sau mic :
Copiilor, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, pentru că aşa este drept! „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta!" este prima poruncă însoţită de o promisiune, şi anume: „pentru ca să-ţi meargă bine şi să trăieşti mult timp în ţară!" Părinţilor, nu vă provocaţi copiii la mânie, ci creşteţi-i în disciplina şi învăţătura Domnului!
Nu uita, dacă părinții tăi te vor alunga nu-ți pierde credința. Aceasta este dovada că tu ai o adevărată credință, iar Domnul nu te va lăsa singur, El va fi mereu alături de tine, la bine și la greu:
Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.
Pacea Domnului!
Link :
https://www.youtube.com/watch?v=gdjoTEnIGy8
Ce să faci când nu mai reziști în familie?
frato întreabă: