Sa astepte sa creasca si atunci va alege ce este bine pentru el. Pana va ceste va avea timp sa adune cunostinte despre ce si cum vrea Dumnezeu.
Sa astepte sa creasca, iar cand nu va mai fi dependent de parinti, va putea face ce vrea.
Nu iti interzice nimeni sa te rogi la Dumnezeu daca tu vrei da asta nu inseamna ca trebuie sa devi fanatic
Să facă ceea ce gândeşte el ca este bine pentru el, NU să se lase gândit de alţii, chiar de acei alţii sunt membrii familiei în care s-a născut, dar trebuie să ia în calcul că părinţii sunt oameni cu experienţă de viaţă superioară lui, şi s-ar putea ca ei să-i facă asta deoarece religia şi biserica cu care el/ea vrea să aibă de aface sunt doar doxe şi docme, ce nu au legătură cu spiritualitatea.Copilul, înnainte de a urma o legătură cu biserica sau religia respectivă este indicat a se documenta temeinic despre acest fapt în prealabil(suntem în 2017 avem acces la informaţie foarte uşor, dar atenţie la selecţia acesteia), asta pentru a nu face o greşală ce-l va urmării toată viaţa.
Daca este vorba ca nu-l lasa sa fie crestin, ar trebui sa-i felicite. Ii face un bine ca nu-l lasa sa fie indoctrinat.
Trebuie sa ascultam de Dumnezeu, mai mult decat de oameni, asa cum spuneau Sfintii Apostoli in Faptele Apostolilor 5, 29.
In orice fapta buna sa-i ascultam si sa-i cinstim pe parinti, asa cum ne cere porunca a 5-a din Decalog, dar cand e vorba sa ne interzica sa credem in Dumnezeu, atunci nu mai ascultam de ei, ci de Dumnezeu, si bineinteles, ne rugam in continuare, inclusiv pentru parinti, si cautam sa avem o legatura cu Biserica, pe cat va fi posibil.
Parintii ar trebui sa isi lase copiii sa aiba legatura cu ce vor ei, pentru ca nu din interziceri inveti ceva, ci din experienta cu acel ceva.
Pur si simplu sa le explice ca lucrul acesta nu il pot decide pentru el, pana la urma e viata copilului respectiv. Inteleg ca este mai greu cu mersul la biserica daca nu il lasa, dar pana la urma este vorba si despre varsta presupun. Incepand cu varsta de 14-15 ani nu cred ca mai au parintii vreun drept sa limiteze libertatea copilului cat timp nu ii afecteaza pe ei sau pe altcineva in vreun fel, fiind un lucru legal si perfect normal sa mergi la biserica, lucru care este decis de fiecare persoana in parte. Iar despre legatura cu religia, nu au cum sa ii interzica in totalitate, te rogi in gand, pentru ca niste informatii de baza cu privire la religie tot trebuie stiute, indiferent daca esti sau nu ortodox. Si legat de religia din scoli, ar putea invata si acolo ceva (dupa caz, bineinteles), pentru ca acolo parintii nu cred ca pot sa ii limiteze la infinit sa mearga la ora de religie. Pentru cei care spun ca este in regula sa-si asculte parintii, spuneti o mare prostie. Fiecare dintre noi, indiferent de varsta, este liber sa isi aleaga daca vrea sau nu sa creada ce se spune la biserica, daca vrea sau nu sa creada ca exista Dumnezeu. Nici parintii nici nimeni altcineva nu are drpetul sa limiteze libera exprimare a copilului si libertatea acestuia, cat timp nu o incalca pe a altora. Parintii sa-si aleaga pentru ei, iar daca un copil este interesat sa vada macar in ce consta religia, trebuie lasat sa o faca, indiferent daca tu, ca si parinte, nu crezi in Dumnezeu. Chiar daca nu ar exista Dumnezeu, nu ai nimic de pierdut, iar ca si parinte nu iti poti asuma lucrul asta, ca ti-ai facut copilul sa o ia pe acelasi "drum" gresit pe care ai luat-o tu. Nu stiu despre ce indoctrinare vorbiti, biserica nu va cere si nu v-a cerut niciodata nimic, biserica nu cere bani, fiecare da cat vrea si daca vrea. Personal nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se ceara bani la biserica, eu unul cred ca de 2-3 ori in viata am dat cate 5 lei, dar in rest nici macar nu dau. Inteleg ca exista anumiti preoti care cer, dar sigur daca mergi la mai multe biserici, pana gasesti una, o sa reusesti intr-un final sa intalnesti pe cineva in care poti avea incredere, cineva care nu iti va cere bani.
"Nu stiu despre ce indoctrinare vorbiti, biserica nu va cere si nu v-a cerut niciodata nimic."
La noi o familie sarmana nu avea bani pentru botez si preotul nu a vrut sa boteze copilul.Pot da nume prenume si orice doresti, deoarece mama mea s-a oferit sa plateasca din pensia ei 500 de lei imputitului de preot.
Traiesti pe alta planeta cu bazaconiile pe care le-ai scris mai sus.
Copiii trebuie sa asculte de parinti pana la 18 ani, dupa aceea pot sa faca ce vor.
Citeste-i si postarile mai vechi ca sa intelegi mai bine situatia.
Vrea sa se calugareasca etc.
Bhai l.ba trista! pune mana pe carte si doar dupa, sa-mi desaprobi comentariile!
Mihai_Valeriu,
Am 22 de ani, am terminat liceul cu 12 clase, acum fac facultatea, deci nu stiu daca se pot face comentarii intre noi doi. Si ca tot spui de carte, vezi ca tocmai mi-ai demonstrat ca nu stai deloc bine la capitolul gramatica, nu stii ca se scrie "dezaprobi", nu "desaprobi"?
Toate voturile pe care ti le-am dat pana in momentul de fata sunt perfect justificate, ceea ce poti sa observi si singur, si daca spui ca nu e asa, esti liber sa iei atitudine si sa contactezi moderatorii.
https://www.tpu.ro/contact