Crestinii sarbatoresc coborarea Duhului Sfant peste cei ce Il iubesc pe Domnul si Il primesc ca Domn si Mantuitor personal. Ioan 16:7,, Totuşi vă spun adevărul: vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar, dacă Mă duc, vi-L voi trimite.,, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AbHEIMOYSCA
Se vrea a fi Pogararea Duhului Sfant, insa nu toti crestinii stiu ca "Rusalii"este de fapt o sarbatoare pagana.
Corect este cum zice Scriptura - Ziua Cincizecimii, nu Rusalii!
Am uitat sa-ti spun dar credinta si stiinta si cultura n-o iei de pe TPU
Praznuiesc pogorarea Duhului Sfant peste sfintii ucenici si apostoli.La fel si ziua de nastere a bisericii lui Hristos.
De Rusalii crestinii ortodocsi ii pomenesc pe morti. Merg la biserica, scriu pomelnice si dau de pomana in memoria celor care nu mai sunt printre cei vii.
Sarbatoresc schimbarea apostolilor prin venirea Duhului Sfant. Cei 12 erau oameni simpli, fara multa carte, fara puterea de a convinge oameni sau de a se confrunta cu invatati iudei sau cu filozofii greci. Erau si foarte tineri, necunoscuti si fara autoritate. Acesti 12 oameni nu aveau puterea de a schimba lumea, de a creea o Biserica care sa reziste in timp. Prin venirea Duhului Sfant au primit aceasta putere.
In ziua de Rusalii, crestinii sarbatoresc Pogorârea Sfântului Duh.
P.S.Tu ai 15 ani si nu stii semnificatia acestei sarbatori? Poor you.
Ha ha nu am 15 ani! mai scade
Spun asta, deoarece intr-un timp aveai la profil la "Data nasterii" anul 1998, dar in fine... Multi ani inainte oricat ai avea.
Intr-adevar e o prostie dar gandeste pozitiv, din prostia altora castigi o zi in care sa te relaxezi
Pacat ca ai casa
Http://moldovacrestina.md/doctrina/semnificatia-rusaliilor-duminica-mare
Citeste si vei afla. :D
Ar trebui sa mergi mai des pe la biserica si sa te spovedesti si orce nelamurire ai sa il intrebi pe parintele din parohia respectiva
E atee. N-ai s-o vezi pe la biserica.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: