Biblie se scrie cu majuscula.
Presimt ca urmatoarea ta intrebare va fi ce inseamna majuscula.
Nu știu exact versetele dar după ce am citit-o am înțeles clar că NU există fantome ci așa-zisele fantome sunt de fapt demoni care se folosesc de înfățișarea persoanelor decedate pentru a amăgi lumea că spiritele oamenilor continuă să trăiască și după moarte. De aici a luat naștere spiritismul.
Stiam ca la asta te referi. Dar nu mi se pare un motiv bun ca sa nu folosesti diacritice. Ori respecti limba romana, ori nu. O respecti selectiv? Unde îți convine ție? Se numește ipocrizie. Ignorul insă e justificat. Prea multe întrebări ți-am pus la care nu ai putut răspunde. Te înțeleg.
Din exemplul de mai jos, prin faptul că au țipat, eu înțeleg că năluca era considerată ceva rău/necurat/demonic.
Matei 14/ 26
23. Iar dând drumul mulţimilor, S-a suit în munte, ca să Se roage singur. Şi, făcându-se seară, era singur acolo.
24. Iar corabia era acum la multe stadii departe de pământ, fiind învăluită de valuri, căci vântul era împotrivă.
25. Iar la a patra strajă din noapte, a venit la ei Iisus, umblând pe mare.
26. Văzându-L umblând pe mare, ucenicii s-au înspăimântat, zicând că e nălucă şi de frică au strigat.
27. Dar El le-a vorbit îndată, zicându-le: Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!
28. Iar Petru, răspunzând, a zis: Doamne, dacă eşti Tu, porunceşte să vin la Tine pe apă.
29. El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Iisus.
30. Dar văzând vântul, s-a temut şi, începând să se scufunde, a strigat, zicând: Doamne, scapă-mă!
31. Iar Iisus, întinzând îndată mâna, l-a apucat şi a zis: Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?
32. Şi suindu-se ei în corabie, s-a potolit vântul.
33. Iar cei din corabie I s-au închinat, zicând: Cu adevărat Tu eşti Fiul lui Dumnezeu.
34. Şi, trecând dincolo, au venit în pământul Ghenizaretului.
Nu știu cât de corect este răspunsul, dar explică versetul Matei 14/ 26. :
https://www.google.com/......https?/url
Demonilor le place şi să-i sperie pe oameni. Uneori ei se dau drept oameni care au murit. Ei pot să imite chiar şi vocea celor morţi. În felul acesta, demonii îi păcălesc pe mulţi făcându-i să creadă că morţii trăiesc şi că pot vorbi cu cei vii. Da, demonii îi fac pe mulţi oameni să creadă în fantome.
Aşadar, trebuie să fim în permanenţă atenţi pentru ca Satan şi demonii lui să nu ne înşele. Biblia ne avertizează: „Satan încearcă să lase impresia că este un înger bun şi la fel fac şi slujitorii săi" (2 Corinteni 11:14, 15). În realitate însă, demonii sunt răi. Să vedem cum ar putea încerca ei să ne corupă.
De unde învaţă oamenii multe lucruri despre violenţă şi despre relaţii sexuale nepermise, despre spirite şi despre fantome? — Nu vizionând anumite filme şi spectacole la televizor, jucând jocuri video şi jocuri pe calculator, navigând pe Internet şi citind comicsuri? Ce crezi, astfel de lucruri ne apropie de Dumnezeu sau ne apropie de Diavol şi de demonii săi? —
Doi băieți urmăresc o emisiune care prezintă scene de violență, apoi imită ce au văzut
Ce se poate întâmpla dacă vizionăm scene cu violenţă?
Cine crezi că vrea să ascultăm şi să vizionăm lucruri dăunătoare? — Într-adevăr, Satan şi demonii lui. Deci ce trebuie să facem atât tu, cât şi eu? — Trebuie să citim, să ascultăm şi să vizionăm lucruri folositoare, care ne vor ajuta să-i slujim lui Iehova. Te-ai gândit la câteva dintre acestea? —
Ce este bine să facem?
Dacă facem ce este bine, nu avem motive să ne temem de demoni. Isus este mai puternic decât ei, iar demonilor le e teamă de el. Într-o zi demonii l-au întrebat îngroziţi pe Isus: „Ai venit să ne distrugi?" (Marcu 1:24). Nu-i aşa că vom fi fericiţi când Isus îi va distruge pe Satan şi pe demoni? — Până atunci însă putem fi siguri că, dacă stăm aproape de el şi de Tatăl său ceresc, Isus ne va ocroti de demoni.