| Seby90 a întrebat:

Ce se intampla cand murim?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Organele si tesuturile noastre inceteaza sa mai functioneze.

46 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

După sfârşitul vieţii biologice nicidecum nu încetăm să existăm:

- "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ŢĂRÂNĂ din pământ, a făcut pe om şi A SUFLAT ÎN FAŢA LUI SUFLARE DE VIAŢĂ şi s-a făcut omul fiinţă vie." - Geneza 2, 7;
"SUFLAREA DE VIAŢĂ" este aici altceva decât "ŢĂRÂNA" iar SUFLETUL este altceva decât TRUPUL!

Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă".

Pentru ca omul să se facă "fiinţă vie", Dumnezeu a trebuit să-i dea suflet, să sufle – "SUFLARE DE VIAŢĂ"!
CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, iar "ţărâna" în pământ!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

- Geneza 3, 19 se referă doar la natura organică, a vieţii biologice, care îl preocupă pe om atât de mult: "În sudoarea feţei tale îţi vei mânca pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat. Căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce".

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimic special, doar intrăm într-un somn profund în care nu o să ne mai trezim niciodată.

| Seby90 explică (pentru TheMask):

Da. Practic viata este sustinuta de reactii chimice. Care de altfel pot fi dovedite, cat despre sufletul tau, eu ma indoiesc ca exista. Atunci cand mori vei muri datorita faptului ca organele tale inceteaza sa mai functioneze pentru ca s-au uzat. Sau poate ai primit o lovitura fatala.

Nu sunt impotriva parerii tale, doar ca la mine nu se aplica.

Totodata aproape toate raspunsurile sunt eronate.

| Seby90 explică (pentru anonim_4396):

Am ales raspunsul tau castigator pentru ca de fapt este singurul corect, sau cel putin asa raspuns asteptam cand am pus intrebarea. Ea poate fi interpretata, bravo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci ce le mentine in viata?

anonim_4396

Si de ce inceteaza sa functioneze? Asa vor ele?

anonim_4396

Nu iti inteleg intrebarea. Celulele din corpul nostru au si ele o durata de viata, nu pot exista la nesfarsit. Celulele se ''nasc'', isi indeplinesc ''scopul'' dupa aceea imbatranesc si mor.

| mihaibrasov a răspuns:

Nu se termina totul la moarte. Continua existenta, intr-o forma sau alta, dar depinde si ce ai facut in viata.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Eternitate:
Question: "What happens after death?"
http://www.gotquestions.org/what-happens-death.html
Http://divinerevelationonholiness.org/book/chapter6.php
Fiecare suflet apartine lui Iisus Hristos (Yahushua ha Mesiach)
Iată că toate sufletele sunt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot aşa şi sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.
Ezechiel 18:4
Fiecare om moare.
Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,
Evrei 9:27
Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.
Eclesiastul 11:9
Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
Eclesiastul 12:13
Unii merg in rai altii in iad:
Omul alege unde merge, daca iL urmeaza pe Yahushua(Iisus) ajunge in rai evident, daca il urmeaza pe diavol ajunge cu el in iad.
Nu putem sluji la 2 stapani(Matei :24)
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/watch?v=6138KRaiJsQ&

Fiindcă este scris: „Pe viaţa Mea Mă jur, zice Domnul, că orice genunchi se va pleca înaintea Mea şi orice limbă va da slavă lui Dumnezeu."
Romani 14:11

| adapau a răspuns:

Pai,ori ajungem in rai ori in iad.

| hugulet a răspuns:

Cind murim plecam in alta lume si ne traim viata mai departe alaturi de dumnezeu.Corpul nostru se reincarneaza in alt om daca nu stiai si tu ai un corp al altui om care nu mai este in viata

Răspuns utilizator avertizat
| nickolasss a răspuns:

Este partea aceea in care culegi ce ai semanat.adica...cum i-ti asterni asa dormi. tu cum i-ti asterni? un copil cand se naste este fortat sa iasa din pantecele mamei acolo unde i-a fost atat de bine.dar iata ca-i vine vremea sa iasa...si plange si plange..si nu stie ce e aici.asa si moartea e doar o usa spre altceva.acest altceva este vesnic.moartea confirma urmatorul aspect.trupul merge in pamant pentru ca de acolo a fost luat si sufletul cui i l-ai incredintat in aceasta viata.

| Raiiiisa a răspuns:

Intram in Paradis day dreaming

| Seby90 explică (pentru Raiiiisa):

In care paradis? Oricum, esti in locul gresit x(.

Întrebări similare