| simona_3709 a întrebat:

Ce se intampla cu animalele dupa ce mor?

34 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Intra in putrefactie lichida.

| danay72 a răspuns:

Eclesiastul3:19,20

| Thunderstruck a răspuns:

Pui intrebarea ca si cum s-ar intampla ceva cu oamenii dupa ce mor. Nu, nici oamenilor, nici animalelor nu li se intampla nimic dupa ce mor.

| mODIN a răspuns:

Corpul lor putrezeste, ce sa se intample?

| usuk a răspuns:

Mor si gata, ce altceva sa se intample>devin alte animale[ingrasamant natural>plante>mancare de animale>animale>simplu]

| RAY a răspuns:

Nu vad un raspuns de genu nu stiu, habar n-am toti afirma de parca ar fi murit ei ca animal ca la gradinitia, personal biologic acel animal putrezeste si atat, faza cu sufletul e o inventie creata de om ca sai dea speranta vietii de apoi, ce dovezi sunt ca exista viata de apoi nici una decat basme inventate de om

| milan9 a răspuns:

Doar cine citeşte cu atenţie ECCLESIASTUL 3, 19 va putea distinge adevărul, CONTRASTUL care există între DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual. Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.

ESTE CLAR CĂ ACEST PASAJ, ECCLESIAST 3, 19 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU! Autorul cuvintelor nu este Dumnezeu, ci este un punct de vedere aflat în DIALOG cu Dumnezeu.
Până acum e demonstrat ştiinţific că numai un sectant îndoctrinat nu poate citi şi înţelege un verset în CONTEXTUL AMPLU!

UN alt EXEMPLU DE IDEE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu restul Scripturii avem şi în Eclesiastul 9, 2 care spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar acolo este prezentat doar un PUNCT DE VEDERE UMAN!

Spre exemplu, primele zece versete din capitolul 9 redau PERSPECTIVA PROFANĂ, UMANĂ, coruptă asupra vieţii. Se spune astfel că morţii "niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că TOŢI morţii au dispărut PENTRU TOTDEAUNA?

În finalul cărţii, este contrazisă CONCEPŢIA UMANĂ pentru A TRIUMFA CEA SACRĂ, DIVINĂ: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale..." (Eclesiastul 12, 1-13).
"ŞI CA PULBEREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN PĂMÂNT cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7

| milan9 a răspuns:

Toată "risipa" de energie și spațiu făcută de Dumnezeu este tocmai pentru a acorda încredere omului în puterea Sa nelimitată (care însă nu intervine la secundă la cererea omului, ci după înțelepciunea divină).

Am putea deduce de aici că sufletul biologic (nu rațional ca al omului) al animalelor ar putea să nu fie desființat pur și simplu. Este o variantă, din moment ce Sf. Scriptură nu se oferă să explice soarta animalelor (așa cum explică spre exemplu în mod clar soarta sufletelor oamenilor)!

| milan9 a răspuns:

Doar cine citeşte cu atenţie ECCLESIASTUL 3, 19 va putea distinge adevărul, CONTRASTUL care există între DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual. Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.

ESTE CLAR CĂ ACEST PASAJ, ECCLESIAST 3, 19 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU! Autorul cuvintelor nu este Dumnezeu, ci este un punct de vedere aflat în DIALOG cu Dumnezeu.
Până acum e demonstrat ştiinţific că numai un sectant îndoctrinat nu poate citi şi înţelege un verset în CONTEXTUL AMPLU! sad

| milan9 a răspuns:

UN alt EXEMPLU DE IDEE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu restul Scripturii avem şi în Eclesiastul 9, 2 care spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar acolo este prezentat doar un PUNCT DE VEDERE UMAN!

Spre exemplu, primele zece versete din capitolul 9 redau PERSPECTIVA PROFANĂ, UMANĂ, coruptă asupra vieţii. Se spune astfel că morţii "niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că TOŢI morţii au dispărut PENTRU TOTDEAUNA?

În finalul cărţii, este contrazisă CONCEPŢIA UMANĂ pentru A TRIUMFA CEA SACRĂ, DIVINĂ: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale..." (Eclesiastul 12, 1-13).
"ŞI CA PULBEREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN PĂMÂNT cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7

| milan9 a răspuns:

Nu, Scriptura nu confundă pe oameni cu animalele. Cum pot exista oameni care nu pot face diferenţa? thinking

| milan9 a răspuns:

UN alt exemplu de idee greşită (în DIALOG cu mesajul divin) din Eclesiast, CONTRADICTORIE cu restul Scripturii avem şi în Eclesiastul 9, 2 care spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar acolo este prezentat doar un PUNCT DE VEDERE UMAN!

Spre exemplu, primele zece versete din capitolul 9 redau PERSPECTIVA PROFANĂ, UMANĂ, coruptă asupra vieţii. Se spune astfel că morţii "niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare".

Cine poate crede că TOŢI morţii au dispărut PENTRU TOTDEAUNA? thinking Nu tot ce zboara se mananca, nu?
Nu cred că este cineva care nu ştie proverbul! happy

| milan9 a răspuns:

În finalul cărţii, este contrazisă CONCEPŢIA UMANĂ pentru A TRIUMFA CEA SACRĂ, DIVINĂ happy : "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale..." (Eclesiastul 12, 1-13).

| sublime89 a răspuns:

Ceea ce se intampla si cu oamenii. Putrezim toti.

| ErrorFound a răspuns:

Putrezesc.

| Crucified a răspuns:

Putrezesc.

| drogh a răspuns:

Mor si ajung in Rai. Animalele nu pot fi judecate, sunt doar pentru a tine companie.

| Kalla a răspuns:

Cred ca se duc in rai si fac parte din Gradina Domnului.

O zi buna.

| LordBolton a răspuns:

Putrezesc.

| gingergirl1 a răspuns:

Nimic,ei nu au judecata happy

| Stitch92 a răspuns (pentru gingergirl1):

Si noi suntem tot animale, d-soara. Deci nici noi nu avem judecata, dupa spusele tale.

| gingergirl1 a răspuns (pentru Stitch92):

laughing poate tu, nu ma compara pe mine cu tine daca te crezi un aminal! In biblie scrie clar ca Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea Lui si singura care va primi o judecata! AMINALELE NU AU JUDECATA! Iti spun sigurwinking citeste putin din Biblie, lamureste-te si pe urma imi reprosezi mie ca scriu "aberati"

| Stitch92 a răspuns (pentru gingergirl1):

Am citit "Blibia" cap-coada, tocmai de aceea sunt Ateu. Invata si tu mai multa biologie, dar na...se vede ca nu iti place scoala.

| gingergirl1 a răspuns (pentru Stitch92):

Biologie?! Aa,tu crezi ca omul se trage din maimute?!straight face Mie mila de tine, si de unde sti tu ca nu imi place scoala? In fine hai gata, ramai tu cu teoriile tale, dar sa stii ca sunt gresite, si eu cu ale mele!
Dumnezeu ca iti dea pace si intelepciune!happy

| Mikhtarian a răspuns:

Unii cred ca sunteti retarzi.
I-ati zis 100 ca putrezeste, credeti ca ea nu stia? Se refera la suflet probabil.
Animalele au fost facute pentru a nu fi singuri noi oamenii, unele au rol in natura, altele sunt facute pentru doar anumite lucruri.
In Biblie scrie ca si in Rai vor fi animale, acum.

Răspuns utilizator avertizat
| HDeNiSaR a răspuns:

Dacă te uiţi la Eclesiastul 3:19 se arată că omul are acelaşi sfârşit ca şi animalul! cum moare unul aşa moare şi celalalt!

Biblia arată foarte clar că omul la naştere nu a primit nimic care să-l facă superior de animal atunci când moare!

| sempreinvolo30 a răspuns:

Animalele nu au fost facute sa traiasca vesnic in comparatie cu omul, ci doar pentu hrana, imbracaminte, munca, distractie.

| sempreinvolo30 a răspuns:

Eclesiastul3:19,20 19 Căci sfârşitul fiilor oamenilor este ca sfârşitul animalelor; au acelaşi sfârşit. Cum moare unul, aşa moare şi celălalt; toţi au acelaşi spirit şi omul nu întrece cu nimic animalul, căci totul este deşertăciune. 20 Toţi se duc în acelaşi loc. Toţi au venit din ţărână şi toţi se întorc în ţărână.
La fel cum omul merge in mormant tot la fel si animalele, nu merge nimeni nici in iad si nici in rai

| puscahoreangaion a răspuns:

Ca si oamenii au un rai al lor sau un iad depinde!

| puscahoreangaion a răspuns:

Biologic ele se descompun
d.p.d.v religios cred ca si animalele au un rai al lor!
esti multumit de raspuns

| vali4789 a răspuns:

Intra in judecata animalelelor.

| M600 a răspuns:

Putrezesc.

| MariaCC a răspuns:

Cartea biblica Eclesiast cap. 3, versetele 19, 20 spune "Căci sfârşitul fiilor oamenilor este ca sfârşitul animalelor; au acelaşi sfârşit. Cum moare unul, aşa moare şi celălalt; toţi au acelaşi spirit şi omul nu întrece cu nimic animalul, căci totul este deşertăciune. 20 Toţi se duc în acelaşi loc. Toţi au venit din ţărână şi toţi se întorc în ţărână."

Întrebări similare