| Rux2000 a întrebat:

Ce se întâmplă cu noi dupa ce murim? Unde ne ducem? Putem vedea ce se întâmplă pe pământ? O sa fim fantome care terorizează lumea? De ce exista fantome, adica toti oameni dupa ce mor devin fantome ca acela care le vedem in videoclipuri. Cui ii este teamă de existență fantomelor su de ce?

Răspuns Câştigător
| danut a răspuns:

Dupa moarte toti merg in pamant si sunt hrana pentru viermi. Nimeni nu mai vede nimic pana la REANVIERE, unii pentru Viata Vesnica iar altii pentru Moarte Vesnica. NU exista fantome, ceeea ce apare sub forme de fantome sunt DRACI care iau forma unor fiinte umane pentru ai deruta si amagii pe naivii care cred in asa ceva.

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Intreaba alt crestin isi va oferi alta versiune de ce intampla dupa ce mori,eu spun ca trebuie si sa gandim rational inainte de toate,adica pe baza realitati, realitatea ne ajuta sa intelegem natura, cand murim creierul moare desi moare constinta o data cu ea si noi pe veci, faza cu fantome este imaginatie umana sau fenomene naturale care pot cauza halucinați, iar faza cu invierea a doua oara sunt basme

| anonimg a răspuns:

Despre existența vieții și a morții ne vorbește Biblia.
Omul a a fost făcut din țărână și din suflarea de viață de la Dumnezeu.
La moarte aceste două elemente se vor separa: țărâna se întoarce în pământ, iar suflarea de viață înapoi la Dumnezeu care a dat-o.
Moartea este doar un somn. Este o stare de inexistență (deci fara spirite, duhuri, fantome, strigoi și nimic de felul acesta).
După moartea aceasta Dumnezeu va învia pe toți oamenii: unii pentru viață veșnică, iar alții pentru judecată și inclusiv moarte veșnică. Această a doua moarte (adică cea veșnică), Biblia vorbește despre ea ca fiind iadul. Adică părerea de rău a celor ce puteau să fie și ei înviați pentru viața veșnică dar nu au vrut.
Biblia spune clar: "Iazul de foc este moartea a doua." (Apocalipsa. 20:14) Adică trecerea în neființă pentru totdeauna. Dar Dumnezeu ne-a oferit speranță ca să avem viață veșnică. Și prin măsura de credință care ne-a oferit-o fiecăruia, El dorește să ne încredem în El și să ne dezvoltăm credința în El pentru binele nostru.
Domnul Isus a spus: "Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai." (Ioan.11:25)
Și în altă parte: "Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are viata vesnica." (Ioan.6:47)
El de aceea a murit: în locul nostru, pentru ca să nu ajungem la moarte veșnică, ci la viața veșnică.
Dar sunt mulți oameni care nu vor să aibă parte de viața veșnică. Dumnezeu nu-i i-a cu sila; dar Duhul Său cel Sfânt se luptă cu ei ca să nu piardă viața veșnică. La fel cum și vrajmasul omului și al lui Dumnezeu se luptă și el pentru ca să piară împreună cu el câți mai mulți oameni.
Acest vrăjmaș care este diavolul sau Satana, caută să înșele câți mai mulți oameni. El știe că odată ce omul are parte de prima moarte cazul fiecărui om este deja hotărât; și că odată ce omul a murit neîmpăcat cu Dumnezeu, el nu va mai avea parte de posibilitatea împăcării, și va avea parte de moartea a doua.
Satana înșeală pe mulți oameni. După cum nu toți peștii se prind cu aceeași momeală -ci fiecare pește are momeala lui-, tot așa și cel rău are înșelătoriile lui pentru fiecare categorie de oameni.
Pe unii îi face să creadă că el nu există și că este o mitologie tot ce se vorbește despre el și Dumnezeu; alții care cred în existența lui Dumnezeu și al celui rău sunt înșelați de învățătura aceasta: că chiar dacă omul a murit în dușmănie față de Dumnezeu, după ce moare el mai poate fi salvat.
Satana este cel care îi face pe oameni să crească în necunoștință de Dumnezeu, să creadă că Dumnezeu este autoritar și că cerințele Legii Sale sunt dure, aspre și nimeni nu le poate ține. Sunt multe, extrem de multe înșelătorii. Dar oricât de multe ar fi acestea, Biblia le dă pe față. Biblia demască adevăratul caracter al celui rău. Fără ea, nimeni nu poate să nu fie înșelat. Părerile și credințele oamenilor sunt înșelătorii. Biblia și numai Biblia ne oferă siguranță.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Exact, nu stim ce se intampla dupa ce murim. Putem, totusi, din punct de vedere logic sa afirmam ca nu se intampla absolut nimic dupa ce mori. (adica fara sa incalcam vreo lege a fizicii, vreo lege a anatomiei; dar da, incalcam "legile" religioase, pentru ele nu sunt legi)
Pana sa te nasti, ai fost moarta miliarde de ani si n-ai simtit nimic.
Iar fantomele nu exista. Existenta lor incalca legi bine stabilite.
Spui ca le vezi in videoclipuri. Asta chiar crezi ca inseamna ca sunt reale?
Uite un citat celebru: "Este pe internet, deci trebuie sa fie adevarat." Acest mare citat a fost spus de insusi Albert Einstein, inventatorul becului pe la 1640.

| Mircea08 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Becul a fost inventat in 1879 de catre Thomas Alva Edison. Eu nu stiu daca este asa, nu am trait in acea vreme, dar pe internet am gasit ca asa ar fi

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Mircea08):

Prin citatul ala faceam aluzia ca nu orice gasesti pe internet e si corect. Ca citatul ala, de altfel.
Pe vremea lui Einstein nu exista internet, deci n-avea cum sa spuna asta. Cum ai spus si tu, nu el a inventat becul. Si nici nu a trait pe la 1640, ci pe la 1900.

| Mircea08 a răspuns:

Degeaba ne intrebi pe noi. Nu cred ca este niciunul dintre noi care sa fi murit si sa stie cum e. Nimeni nu stie ce sunt fantomele

Răspuns utilizator avertizat
| gabriielaaa a răspuns:

Ei din punct de vedere bliblic in iad sau rai. Anatomic ne desopunem si devenim țărână. Altii spun de reîncarnare, eu nu cred in fatome.

| Rux2000 explică:

Mulțumesc tuturora pentru raspunsurile oferite.

| eamrle a răspuns:

Îți pui întrebarea aceasta fiindcă există creierul, cel care este conștient că exiști(vezi, memorizezi, înțelegi, simți, etc.), punem de exemplu un calculator, dacă e stricat el nu mai funcționează, așa că nici creierul nu mai este capabil să-și facă treaba, doar el lucrează pe baza materiei, de unde poți să vezi ce se întâmplă pe pământ pe cînd ochii tăi sunt incapabili să vadă și creierul tău să memorizeze? după moarte, creierul o sa se transforme în materie moartă ca și restul corpului.Ai văzut vreo fantomă în realitate?