| Superior a întrebat:

Ce se intampla cu oamenii care lupta in razboi? Intra in iad ca au omorat pe cineva? Sau in rai pentru ca si-au sacrificiat viata pentru binele tarii lor (de exemplu,oamenii care au luptat contra lui Hitler,stiu ca armata lui Hitler e in Iad, dar cei care au incercat sa-i opreasca?). Sunt curios...

31 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Conform Bibliei, adevaratii crestini nu participă la razboaie.Isaia2:2-4.Dar daca nu au stiut, Dumnezeu tine cont de acest lucru.

| T0T a răspuns (pentru danay72):

Deci după tine musulmanii pot veni să te omoare că tu poate le oferi și o ceașcă de cafea?

| danay72 a răspuns (pentru T0T):

Dacă toți oamenii ar aplica acest verset, nu ar mai fi războaie. Cat despre terorism, oricum nu se poate controla, dar dacă am răspunde și noi ca ei, care ar mai fi diferența?

Te-am întrebat ceva. Nimeni nu va acționa vreodată la fel. Dacă vine un musulman să zicem la tine în casă și vrea să te omoare și tu ai posibilitatea să îl omori prima, ce faci?

Nu îl omor, dacă pot, îl imobilizez și anunț autoritățile competente.

Din păcate când e vorba de milioane de oameni care merg la război nu se mai poate pune problema de așa ceva.

Exact, de aceea spun ca dacă toți nu ar practica războiul, ar fi pace și armonie indiferent de locul în care am fi pe glob.

E imposibil să îi convertești pe musulmani la valorile reale ale creștinismului cum e imposibil asta în ceea ce privește și unii creștini. În cazuri critice mai e nevoie și să te aperi că altfel devii martir și nu știu cât de mult ți-ar conveni asta. Lumea asta, indiferent de ceea ce crezi, este realitatea, singura observabilă și ceva atât de special încât nimic nu o va putea înlocui, este unică. Desigur poți să te ascunzi în beciul casei și când ieși oricum ăștia te vor găsi. Eu zic că pentru religia ta ar trebui să îi apreciezi pe cei care ți-au apărat valorile altfel era o Europă musulmană și în religia aia te nășteai și tu. Acei oameni au avut un rol crucial.

Soluția pentru mine personal, este intervenția divină. Deoarece altfel vor continua sa moara oameni nevinovați, în razboaie care au la bază lacomia și propriile interese. E nedrept tot ce se întâmplă și de aceea cred ca doar Dumnezeu poate pune capăt acestor probleme, pentru ca pe El nu îl poate corupe nimeni și nu are nici un interes ascuns.

| Dandanache a răspuns (pentru danay72):

Interesant cum Isaia vorbea de crestini, inaintea ca termenul sa existe. Interesant e si cum Israel avea armata si Dumnezeu chiar o ajuta in lupta, asta desi adevaratii crestini nu participa la razboaie.

| VelaJohnny a răspuns (pentru T0T):

„musulmanii pot veni să te omoare că tu poate le oferi și o ceașcă de cafea"

Romani 12:17 „Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău"
20:20, 21 „Ci, „dacă duşmanului tău îi este foame, dă-i să mănânce, dacă-i este sete, dă-i să bea, fiindcă, dacă vei face aşa, vei îngrămădi cărbuni aprinşi pe capul lui". Nu te lăsa învins de rău, ci învinge răul prin bine."

Nu fi ingust la vedere, priveste imaginea in ansamblu. De ce unele secte ale islamului ucid crestini? Deoarece crestinii nu au respectat urmatorul principiu biblic, ci i-au insultat.

Matei 7:12 „Tot ce vreţi să vă facă vouă oamenii faceţi-le şi voi la fel"
Actiunile au consecinte, sunt sigur ca esti de acord cu mine. Daca incalci legi si principii, fie pentru ca nu esti constient de ele, fie ca nu vrei sa le respecti, consecintele vor fi bune sau rele? Stii si tu raspunsul. Fie ca ai citit codul rutier, fie ca nu, dar ai luat carnetul pe țuică și brânză, politistul te-a usturat cu o amenda, cand te-a prins incalcand regulile de circulatie. Asta e costul faptului ca sunt convertiti la crestinism oameni, fara macar sa cunoasca despre ce presupune a fi crestin, prin urmare, fara sa respecte principiile Bibliei. Am destui „crestini" care isi injura Dumnezeul, caruia nasii i-au jurat ca ei il vor respecta (sau ma rog, n-am mai fost la vreun botez de mult timp). Din cauza celor doar cu numele de crestini, care sunt foarte multi la numar, ne urasc unii oameni de alta religie.

| VelaJohnny a răspuns (pentru VelaJohnny):

Am destui „crestini" colegi*

| T0T a răspuns (pentru VelaJohnny):

Ok ți-am înțeles răspunsul, fă o vizită prin Iran.

| VelaJohnny a răspuns (pentru Dandanache):

Isaia 2:2 spune ca „in zilele din urma". Pentru ca nu ti-a oferit explicatia completa, nu inseamna ca se înșală. Din punctul tau de vedere, e eronat, realizez. Chiar profetia in sine, daca o citesti atent, vei intelege ca are dreptate danay72. E clar ca nu e vorba de iudaism, pentru ca se spune „muntele casei lui Iehova (...) spre el se vor revărsa toate naţiunile." ci e vorba de alti inchinatori ai Dumnezeului lui Israel. E mult de discutat despre asta, fac un mic rezumat. Isus a poruncit sa se depuna marturie despre Dumnezeul care l-a trimis la „natiuni" adica la popoarele non-israelite, care nu i se inchinau tatalui lui. Cei ce faceau lucrul asta, vorbind despre invataturile lui Isus, au fost numiti crestini. Datorita lor, au putut ca oameni din toate natiunile sa vina, in sens figurativ, la muntele casei lui Iehova. Casa lui Iehova, sau templul construit de Solomon, era in orasul Ierusalim, iar Ierusalimul se afla pe muntele Sion situat. Era centrul inchinarii la Iehova, deci, reiese ca oamenii din natiuni ii vor aduce inchinare lui. Legat de a doua eroare sesizata de tine, exista si pentru ea un raspuns. Ma grabesc sa plec, daca vrei, continuam prin mesaje.

| danay72 a răspuns (pentru Dandanache):

Isaia a profețit ce avea sa se întâmple în ultimele zile.De fapt în Isaia2:2-4 exact asa incepe, spunând,, în zilele din urmă... nu vor mai învata războiul.,,

| Dandanache a răspuns (pentru danay72):

Bine. Dar, revenind la intrebare, care nu priveste situatia ideala din "ultimele zile", ci la situatia reala din ziua de astazi, ai un raspuns?

| milan9 a răspuns:

Daca nu ieseau ostenii lui Stefan cel Mare sa-si apere patria si sa-si salveze viata nu mai aveam astazi Biserica crestina, si desigur, nu am mai fi avut nici gargara si ipocrizia din partea sectelor crestine (lasitatea care te sustrage datoriei de a-ti apara tara)... Am fi avut insa numai secte islamice...

| Mayhem666 a răspuns:

Eu zic sa lasi mortii in pace, si sa-ti vezi de propria viata.
P.S. Raiul si Iadul nu existawinking

| Superior explică (pentru Mayhem666):

Ai putea inceta sa-mi dai aceleasi raspuns? Cred in ce vreau pana la urma... si ce cauti la Religie intruna daca tu esti ateu?

| Mayhem666 a răspuns (pentru Superior):

Intru la ce categorie vreau, daca sunt ateu, asta nu inseamna ca am voie numai la anumite categorii, iar la altele nu. Se vede ca esti crestin, pentru ca discriminezi foarte mult. Asa stiti voi sa faceti, iubiti prin discriminare.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru Mayhem666):

Are dreptate Alex. Crede in ce vrea.Asa si tu vezi de credinta ta si numai bruia pe ceilalti cu ideologiile tale.

| Mayhem666 a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Din cate imi amintesc, pe tine nu te-am bagat in seama. Nu te-a invatat mama ta sa nu intrii in conversatiile celorlalti?

| VelaJohnny a răspuns (pentru Mayhem666):

happy Hai sa fim seriosi, nici tu nu ai manifestat prea mult respect fata de el, ca si crestin. Si nici nu ai vreun motiv sa faci pe victima, din cauza faptului ca te-a facut ateu, deoarece chiar tu sustii asta. Puteai sa-l lamuresti mai frumos ca e vorba de categoria „religie", nu de vreun cult anume. Plus, raspunsul dat lui Bogdan, la fel, denota lipsa de respect...
Deci... inainte sa judeci pe cineva ca nu a manifestat vreo calitate, fa-ti o autoanaliza. Cu siguranta, esti de acord cu mine (chiar si daca esti ateu) ca faptul de a manifesta un anumit tip de iubire fata de toti oamenii (exista mai multe, frateasca, romantica etc laughing ) este o virtute mare. Ai putea lucra si tu la asta. Desigur, e greu sa iti pastrezi calmul si sa nu raspunzi la cearta cu cearta in anumite situatii, suntem oameni, reactionam in functie de mediu, la stres cu stres spre exemplu, deci un astfel de control e foarte greu de capatat, dar putem sa ne dam silinta, cat depinde de noi. Singura diferenta intre mine (ca si crestin) si tine, e ca eu ma stradui sa respect principiile Bibliei. La fel ar trebui sa faca si restul crestinilor. Lasand asta la o parte, nu poti spune ca ele indeamna la rau, ci indeamna sa manifesti virtuti/calitati. Deci, e un pic ciudat si anormal sa ii atragi atentia cuiva ca nu manifesta iubire, cand chiar nici tu nu o manifesti. E in natura lucrurilor, lasand la o parte principiile Bibliei. Cum e in natura lucrurilor sa iti iubesti parintii, sotia, copii, rudele etc. la fel de normal e sa manifesti iubire si fata de restul oamenilor. Daca nu tii cont de legea gravitatiei spre exemplu, se ajunge la probleme. La fel, daca nu tii cont de aspectul asta, se ajunge la esenta intrebarii: ura, egoism, conflicte, razboaie, superioritate si discriminare rasiala etc. Din cauza lipsei iubirii, oamenii au torturat oameni in lagare de concentrare. Nu ma intelege gresit, am vrut doar sa iti atrag atentia asupra unul lucru care, din pacate, in societatea asta indiferenta si nepasatoare, e greu de observat happy.

| Mayhem666 a răspuns (pentru VelaJohnny):

Ai dreptate, m-am manifestat gresit, dar am facut-o din cauza ca eram suparat atunci, si fara sa gandesc, am atacat pe cineva din cauza ca nu aveam pe cine sa ma descarc. Recunosc, ca ce am facut a fost gresit, si nu trebuia sa o fac. Multumesc!

| sublime89 a răspuns:

Fiecare armata implicata intr-un razboi credea ca D-zeu e de partea ei. Asta ii include pe nazisti. Sloganul armatei lor era "Gott mit uns" (D-zeu e cu noi). Nu intra nimeni in rai sau iad, pentru ca ele nu exista. E doar o iluzie pe care fiecare si-o face din dorinta de a se imbarbata. Te simti mai bine crezand ca creatorul universului e de partea ta, iar moralul conteaza enorm de mult in lupta.

| mentholinks a răspuns:

Nu stie nimeni ce s-a intamplat cu niciun mort. Sunt doar speculatii.

| TrăieşteClipa a răspuns:

"stiu ca armata lui Hitler e in Iad"
Stii pe naiba.
Asa te-au invatat sa crezi.

| Nilsson a răspuns:

Nu putem da verdicte referitor la cine ajunge sau nu in rai, dar cu siguranta cineva care stie ca nu e bine sa ucizi si se inroleaza in armata sa ucida oameni, nu e privit cu ochi buni de Dumnezeu.

M-a impresionat marturia unui refugiat sirian, care spunea ca avea urmatoarele optiuni: fie sa lupte de partea teroristilor ISIS, fie de partea guvernului criminal Assad, dar a ales sa fie de nicio parte si sa fuga din calea raului.

Iti recomand de asemenea sa cauti pe internet documentarul despre viata lui Desmond Doss, un crestin care a refuzat sa poarte arma in timpul WW2, si a fost primit ca asistent medical. In ciuda batjocurilor si persecutiilor, a ramas ferm, iar in timpul unei batalii a salvat zeci de soldati raniti. A primit 11 decoratiuni si medalii de onoare in decursul vietii sale.

| VelaJohnny a răspuns:

Sunt cu totii in Sheol.
https://www.jw.org/......in-biblie/

Trage tu concluzia daca crestinii au ce cauta pe frontul de lupta, dupa luni sau ani de antrenament pentru a ucide „inamici", fiind de fapt niste marionete ale liderilor politici, care sunt sacrificate pe campul de lupta, din cauza greselilor sau ambitiilor lor (evident egoiste), totul mascat sub sloganul „luptam pentru patrie" sau altele similare.

Luca 6:27 „Dar vouă, care ascultaţi, vă spun: Continuaţi să-i iubiţi pe duşmanii voştri, să le faceţi bine celor ce vă urăsc"
Matei 22:39 „A doua, asemenea ei, este: «Să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi"
Matei 26:52 „Atunci Isus i-a zis: „Pune-ţi sabia la loc, pentru că toţi cei care iau sabia de sabie vor pieri."

Din contra, cei ce vor sa se dovedeasca crestini adevarati, nu doar cu numele, trebuie sa manifeste iubire fata de semeni, si sa lase lucrurile pe seama lui Dumnezeu pentru a fi indreptate. Nu mai e acordata nici o autoritate de a lua viata cuiva, indiferent de ce a facut, astfel ca e un pacat. Scuzele „pai sa vezi ca asa am primit ordin, pentru a ne apara tara" sau „am ucis oameni pentru ca ne-au zis cei ce guverneaza ca asa se ajunge la pace" nu merg...

Ioan 13:34, 35 „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; aşa cum v-am iubit eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor şti toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire între voi"."

Isaia 2:4 „El va face judecată între naţiuni şi va îndrepta lucrurile cu privire la multe popoare. Din săbiile lor vor făuri brăzdare şi din suliţele lor, cosoare. Nicio naţiune nu va mai ridica sabia contra altei naţiuni şi nu vor mai învăţa războiul."

Cu siguranta, mor in zadar, pentru scopuri irealiste sau de scurta durata, iar actiunile lor incalca principiile Bibliei. Trist e multi sustin ca sunt crestini, dar n-au pus mana vreodata pe Biblie, probabil doar sa jure, dar nu si sa citeasca. Si pe Hitler, aproape toate religiile din Germania in perioada nazismului il vedeau ca pe un mesia, un trimis al lui Dumnezeu, au atarnat svastica in bisericile lor, au salutat „Hail Hitler!", iar „credinciosii", in frunte cu clerul, au sustinut interesele lui bolnave (in special catolicismul). Putini crestini au avut tupeul sa i se impotriveasca. Privit din punctul ăsta de vedere, pot spune ca atrocitatile naziste au fost comise, intr-o anumita masura, in numele religiei. Mai bine zis, s-au folosit de ea pentru a-si duce la indeplinire planurile, si au implicat-o foarte mult. Cei ce au incercat sa-l opreasca, folosind tot metoda lui Hitler, tot arme, tot sange varsat, tot ura, nu-s mai „sfinti". Catolicii au luptat contra catolicilor spre exemplu (nu comentez de alte culte ca agit prea mult spiritele), ce crestin in adevaratul sens al cuvantului ar face asta? Crestinii in general prefera sa iubeasca mai mult patria decat vietile celor de o credinta cu ei. Asta ii divizeaza, si se urasc intre ei, prostiti de lideri, doar din cauza faptului ca fac parte din tari diferite. Nu au respectat porunca lui Isus, astfel ca nu exista unitate intre ei. Deci, crestinatatea e in general, numai cu numele crestina. Cu ideile astea in minte, ca si crestin, cum sa te faci ucigas platit de liderul politic al tarii din care faci parte, si sa omori cu ura alti oameni din alta tara, doar pentru ca exista un conflict intre el si liderul acelei tari?

Coloseni 3:14 „Dar, pe lângă toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu iubirea, pentru că este o legătură perfectă a unităţii!"

| CatalinVictor1985 a răspuns:

HA HA HA. La intrebarea asta iti raspund eu. Oamenii fortati sa lupte nu patesc nimic. rai sau iad nu exista. Dar raman la parerea ca fiecare fiinta dupa ce moare da socoteala cuiva. nu lui dumnezeu ca nici ala nu exista. Dar cineva se ocupa de noi intr-un fel. Facem parte dintr-un sistem extrem de complicat, laudat, impresionant la nivel universal

| BogdantheDreamer a răspuns:

Preotul se roaga SI pentru sufletele lor in Biserica. Exista si o slujba de pomenire a eroilor.

"Pentru fericiţii întru adormire eroii, ostaşii şi luptătorii români, din toate timpurile şi din toate locurile, căzuţi pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea noastră, Domnului să ne rugăm."