Slujba. Disecția vieții mortului. Strângere de fonduri. Lumânări arse. Mâncare, băutură, bârfă, petrecere
Sunt unii care se bucură că au scăpat de persoana respectivă. Dacă nu ai fost plăcut cât ai fost viu, mort nici atât.
Dacă n-ai fost la nici una, aia e.
Te bucuri când moare cineva pe care nu ai suportat, cineva care ți-a făcut viata un calvar si care toată viata a fost o țață sau dacă bărbat, atunci alcoolic și violent. Când ajungi sa îl conduci pe ultimul drum zici că și-a primit ce a meritat sau ca Dumnezeul i-a închis în sfârșit gura.
Capela este un loc civilizat unde se depune coșciugul cu cel decedat.
Decedatul este adus în coșciug, îmbălsămat, îmbrăcat de la morgă.
Capela a devenit înlocuitorul casei personale de unde se pleca cu decedatul.
Mai intră câte o persoană de etnie care fură cercei, fura inelul de pe deget, fura chiar și crucea. Mai scria acum ceva timp despre un incident de gen petrecut la mine în oras. Mortul care a fost furat chiar în capelă. De râs, de plâns... Cică și-au lăsat câteva ore mortul nesupravegheat și când au revenit nu tu haine, nu inel pe deget și altele.
Uite aici... Hainele nu i-au fost furate, însă...
https://www.gandul.ro/......i-19630754
Are dreptate Demon. Mai in gluma mai in serios este o metoda prin care se trece peste moartea cuiva. O singura faza ma uimeste si ma amuza in acelasi timp: toti sunt degajati si isi exprima durerea in felul lui dar atmosfera se schimba atunci cand apare EL. Ma refer aici la reprezentantul LUI pe Pamant. Toti devin evlaviosi, sunt deosebit de atenti la ce spun, atenti in jur la cand si cum sa facem cruce, etc.
Dupa ce pleaca totul revine la normal
(Ma refer strict din perspectiva unui crestin ortodox, astept si alte pareri de la alti membri ai altor culte religioase)
Esti inca copil insa vei avea timp sa te obisnuiesti cu inmormantarile...