| Ebixa a întrebat:

Ce semnificatie are ruperea perdelei din Templu?

5 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Nu vreau sa gresesc, dar am auzit la un radio crestin ceva in genul:
Cortul intalnirii din Vechiul Testament avea o perdea din cate stiu.Nu toata lumea putea veni in fata lui Dumnezeu.
Iisus cand a murit, perdeaua s-a rupt, toata lumea poate veni in fata Domnului Dumnezeu.

| danay72 a răspuns:

Evenimentele din preajma mortii lui Isus, intunericul supranatural, ruperea perdelei din templu si cutremurul au aratat ca Isus era Mesia sau fiul lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca unirea locului sfant cu locul prea sfant.erau despartite de perdeaua respectiva. dupa ce s-a rupt aceste doua locuri au devenit unul singur.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Ruperea în două a catapetesmei templului este o arătare clară a urmărilor morţii Domnului Iisus. Catapeteasma (perdeaua), care închidea accesul la locul prezenţei lui Dumnezeu, arăta că nimeni nu se putea apropia de El. Ruperea în două de sus şi până jos a perdelei, arăta că cei răscumpăraţi prin sângele Domnului Iisus au deplină libertate să intre în Locul Preasfânt. Dumnezeu a rămas acelaşi, El nu poate să sufere nelegiuirea, dar Fiul dragostei Sale a luat asupra Sa păcatele celor pe care i-a mântuit, astfel că ei au acces nestânjenit înaintea lui Dumnezeu, care nu mai vede nicio nelegiuire în ei. În felul acesta, curăţiţi de păcate, avem privilejul ca prezenţa Lui să strălucească peste noi. Crucea face să apară în faţa noastră sfinţenia dreptăţii lui Dumnezeu, care a găsit mijlocul de a ne îndreptăţi pe noi, păcătoşii, prin lucrarea Fiului Său.

| andreisirghi27as a răspuns:

Eu cred ca e catapeteasma. Catapeteasma e simbolul legii vechii adica a poruncilor date de Moise.Cu moartea si invierea Sa Mantuitorul da o lege noua, aceea a iubirii.Sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeu tau din toata inima ta si din tot cugetul tau, iar pe aproapele tau ca pe tine insusi.

Întrebări similare