Sa stai in liniste, sa nu-ti imaginezi nimic si sa te concentrezi pe cuvintele rugaciunii. Poti s-o fac in locul unui acatist daca vrei, dar nu e vorba de ideal sau neideal. Daca iti place mai mult rugaciunea pe metanier decat un acatist atunci fă asta. Eventual vorbeste cu duhovnicul tau sa-ti dea binecuvantare si un Canon.
Buna, cumpara-ti o carte de rugaciuni de la biserica daca nu ai si spune rugaciunile de dimineata, de seara, pentru sanatatea mamei, pentru ce nevoi mai ai si sunt scrise acolo.
Mai mult iti poate spune duhovnicul tau ce este potrivit pentru tine. Daca ti-a dat Canon, nu te poti apuca tu sa il schimbi.
Se poate spune si Rugaciunea lui Iisus, se pot spune si acatiste, nu e gresit nicicum, unii se simt mai bine cu unele, unii cu altele.
La care din ele te referi mai exact :
>. Iata, dar, cum trebuie sa va rugati: "Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau;- -- (Mat.6:9).<
>. In vremea aceea, Isus a luat cuvantul si a zis: "Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. ---(Mat.11:25).<
>. Apoi a mers putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant si S-a rugat, zicand: "Tata, daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu." (Mat.26:39).<
>. S-a departat a doua oara si S-a rugat, zicand: "Tata, daca nu se poate sa se indeparteze de Mine paharul acesta, fara sa-l beau, faca-se voia Ta!" (Mat.26:42).<
>. El zicea: "Ava - adica: Tata - Tie toate lucrurile Iti sunt cu putinta; departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi, faca-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiesti Tu." (Marc.14:36).<
>. In ceasul acela, Isus S-a bucurat in Duhul Sfant si a zis: "Tata, Doamne al cerului si al pamantului, Te laud pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tata, fiindca asa ai gasit cu cale Tu. ----(Luc.10:21). Isus zicea: "Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!" Ei si-au impartit hainele Lui intre ei, tragand la sorti. (Luc.23:34).<
>. Isus a strigat cu glas tare: "Tata, in mainile Tale Imi incredintez duhul!" Si, cand a zis aceste vorbe, Si-a dat duhul. (Luc.23:46).<
>. Au luat, dar, piatra din locul unde zacea mortul. Si Isus a ridicat ochii in sus si a zis: "Tata, Iti multumesc ca M-ai ascultat. (Ioan.11:41).<
>. Tata, proslaveste Numele Tau!" Si din cer s-a auzit un glas care zicea: "L-am proslavit si-L voi mai proslavi!" (Ioan.12:28).<
>. Dupa ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer si a zis: "Tata, a sosit ceasul! Proslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul Tau sa Te proslaveasca pe Tine, (Ioan.17:1)
Si acum, Tata, proslaveste-Ma la Tine insuti cu slava pe care o aveam la Tine, inainte de a fi lumea. (Ioan.17:5)
Eu nu mai sunt in lume, dar ei sunt in lume, si Eu vin la Tine. Sfinte Tata, pazeste, in Numele Tau, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei sa fie una, cum suntem si Noi. (Ioan.17:11)
Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis. (Ioan.17:21)
Tata, vreau ca acolo unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca sa vada slava Mea, slava pe care Mi-ai dat-o Tu; fiindca Tu M-ai iubit inainte de intemeierea lumii. (Ioan.17:24)
Neprihanitule Tata, lumea nu Te-a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, si acestia au cunoscut ca Tu M-ai trimis.---- (Ioan.17:25)
Girly97 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: