| Nilsson a întrebat:

Ce simbolizeaza Babilonul in cartea Apocalipsei si ce inseamna mai concret pentru timpurile noastre indemnul de a iesi din Babilon?

"1. După acestea, am văzut un alt înger, pogorându-se din cer, având putere mare, şi pământul s-a luminat de slava lui,
2. Şi a strigat cu glas puternic şi a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare şi a ajuns locaş demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, şi închisoare tuturor păsărilor spurcate şi urâte.
3. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.
4. Şi am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieşiţi din ea, poporul meu, ca să nu vă faceţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi de pedepsele sortite ei;
5. Fiindcă păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nedreptăţile ei."

Apoc. 18

9 răspunsuri:
| danut a răspuns:

A iesi din "babilon" inseamna a te apropia mai mult de Dumnezeu si a te indeparta de "placerile si atractile" lumesti (pacatoase).

| Nilsson explică (pentru danut):

Pe langa ce ai spus crezi ca iesirea din Babilon inseamna si o parasire efectiva a oraselor si marilor aglomerari urbane?

https://www.amazingfacts.org/......the-cities

| danut a răspuns (pentru Nilsson):

La timpul potrivit.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Babilonul sau tara Sinear, este locul de nastere al noii lumi. Dupa potopul lui Noe istoria lumii incepe din Sinear. Aceasta ar fi prima cadere.
Dar in pasajele de mai sus se vorbeste de a doua cadere, din vremea regelui Nebucadentar, ce a robit tara lui Israel. Gasim acolo si despre nebunia regelui, care din mandrie a cazut, nebunia lui a durat 7 ani, mergand ca dobitoacele.

| Steregoi a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Apocalipsa 18:8:"Pentru aceea într-o singură zi vor veni pedepsele peste ea: moarte şi tânguire şi foamete şi focul va arde-o de tot, căci puternic este Domnul Dumnezeu, Cel ce o judecă."

Apocalipsa este o carte profetica. Cele din Apocalipsa 18 inca nu s-au implinit.

Apocalipsa 1:1a:"Descoperirea lui Iisus Hristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi cele ce trebuie să se petreacă în curând"

Apocalipsa 18:13:"Şi scorţişoară şi balsam şi mirodenii şi mir şi tămâie şi vin şi untdelemn şi făină de grâu curat şi grâu şi vite şi oi şi cai şi căruţe şi trupuri şi suflete de oameni." Aici observam lucruri folosite in ritualuri religioase precum mir, tamaie, vin, untdelemn, faina de grau.

Babilonul cel Mare sunt credintele gresite care nu se potrivesc cu realitatea inclusiv ateismul si religiile.

A iesi inseamna a abandona credintele gresite si ateismul. Printre credintele gresite se numara si teoria evolutionista si alte teorii pretins stiintifice si filozofii omenesti sau intelepciunea omeneasca imperfecta.

| Nilsson explică (pentru Steregoi):

"A iesi inseamna a abandona credintele gresite si ateismul"

Sunt de acord, dar ar trebui mai mult de atat.
Credinta trebuie sa se vada si prin niste fapte si actiuni concrete.

| LupusDei1993 a răspuns:

Inca se mai discuta despre cartea asta de povesti ce se contrazice verset cu verset? Nu va fi niciun sfarsit al lumii, doar in ziarele CanCan se scrie de asa ceva, si in filme fictive.

| unvecin a răspuns:

Ar trebui să lăsăm textul să vorbească și să unim cu locuri din Scriptură care pot aduce clarificări.

Cartea Apocalipsa folosește simbolic locuri geografice și timpuri istorice trecute dându-le însemnătate universală și viitoare. Scopul e de a scoate o învățătură duhovnicească. Vezi, de exemplu, Apocalipsa 11:8 „care, în înțeles duhovnicesc, se cheamă "Sodoma" și "Egipt"" - ducând cu gândul la păcătoșenia celor din Sodoma și a respingerii lui Dumnezeu de către faraon imediat înainte de Exod.

Marea strigare din Apocalipsa 18 e evident un mesaj către întreaga lume, deci Babilonul e un simbol. A ce? A confuziei (vezi turnul Babel), de unde și termenul „babilonie" (în dex: (Vorbire sau) scriere încâlcită, confuză. 3 învălmășeală. 4 Dezordine.). Mai mult, textul afirmă clar că Babilonul modern e un loc în care păcatul e pus la loc de cinste.

Într-o astfel de stare de lucruri, devenită universală, mesajul e necesar a fi dat tuturor oamenilor. Ei sunt chemați să iasă din Babilon, să se apropie de Dumnezeu și să părăsească păcatul. Și dacă toată lumea e un Babilon unde să ieși? E prea puțin vorba despre schimbarea unui loc geografic. Iisus se ruga: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzești de cel rău." (Ioan 17:15)

De exemplu, pe timpuri, Daniel lucra la curtea Babilonului. și totuși nu era în Babilon cu sufletul - el se ruga de 3 ori pe zi Dumnezeului adevărat. În schimb, evreii ieșiți din Egipt purtau Egiptul cu ei prin pustie și tot murmurau.

Și totuși, se poate alege o viață la țară, departe de confuzia orașelor. E mai sănătos și pentru corp și pentru minte și pentru suflet. Mult mai ușor e educă un om fiind înconjurat de lucrurile lui Dumnezeu pe care le vede în natură, decât în gălăgia vieții urbane unde e mai greu să-ți iei timp să meditezi la lucrurile spirituale.

Cred că timpul pentru a primi mesajul din Apocalipsa 18 a sosit. Păcatul e din ce în ce mai promovat, iar oamenii care mai au urechi de auzit sunt chemați să „Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului și nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiți-le." (Efeseni 5:10-11)

Când „oamenii își vor da sufletul de groază, în așteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ" (Luca 21:26), cei credincioși care au ascultat chemarea îngerului vor fi ocrotiți și salvați. Cartea Apocalipsa descoperă cum aceștia vor locui împreună cu credincioșii tuturor timpurilor (înviați la Revenirea lui Iisus) pe Noul Pământ, curățit de păcat. Numai ținând cont de acest final au venirea lui Iisus și jertfa Sa un rost veșnic.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Lumea fireasca, pacatoasa(cred).