| ADN30 a întrebat:

Ce speranta exista pentru cei dragi care au murit?

Răspuns Câştigător
| ada92 a răspuns:

Ioan 5:28, 29: „Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din mormintele de amintire vor auzi glasul său [al lui Isus] şi vor ieşi afară".
Revelatiaa 21:3-5 "Atunci am auzit un glas puternic de la tron care zicea: „Iată! Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi popoarele sale. Şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioară au trecut". 5 Cel ce stătea pe tron a zis: „Iată! Eu fac toate lucrurile noi!" Şi mai zice: „Scrie, pentru că aceste cuvinte sunt demne de încredere şi adevărate!"
Aceasta speranta minunata ne ofera Dumnezeu daca ascultam de el

32 răspunsuri:
| laurentiu80 a răspuns:

Sa se roage pentru sufletul celui adormit, sa plateasca pomelnice timp de 40 de zile la 7 Biserici, sa faca praznice colosale si sa dai de baut la tot satul, si Domnul Dumnezeu il va izbavi pe acel pacatos din iad. Doamne miluieste, Doamne miluieste!

| ADN30 explică (pentru laurentiu80):

Dar dupa Isus s-a facut asa ceva, sau dupa apostoli?
Unde se mentioneaza in Biblie ca trebuie facute aceste ritualiri?

| tomthecat a răspuns (pentru ADN30):

Nu scrie NICĂIERI în Biblie (Sfânta Scriptură) că trebuie făcute aceste ritualuri prin care se urmăreşte "scoaterea" din iad a celor care au murit fără Hristos şi fără Dumnezeu şi "transferul" lor în Rai. Astea sunt idei necreştine care sfidează litera şi spiritul Evangheliei, învăţături şi păreri omeneşti (foarte bine le-ai numit RITUALURI) care n-au nicio legătură cu învăţătura simplă şi curată a Cuvântului lui Dumnezeu.

CULTUL MORŢILOR (şi al încercării de a-i scoate din iad şi a-i duce în Rai) este un act de gravă idolatrie şi vedem acest lucru chiar din cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos :

"Un altul, care era dintre ucenici, I-a zis: „Doamne, dă-mi voie să mă duc mai întâi să-l îngrop pe tatăl meu. „Vino după Mine!", i-a răspuns Iisus, „şi lasă morţii să-şi îngroape morţii."
(Matei 8:21-22)

"Altuia i-a zis: „Vino după Mine!" „Doamne", I-a răspuns el, „lasă-mă să mă duc întâi să-l îngrop pe tatăl meu."
Dar Iisus i-a zis: „Lasă morţii să-şi îngroape morţii şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu!"
(Luca 9:59-60)

Din nefericire, unii se înşeală amarnic şi se bazează pe ideea că pot trăi cum au chef pe acest pământ (în întuneric şi păcat) pentru că oricum după moarte - no problem - cineva le va face parastase/slujbe/rugăciuni şi totul va fi foarte simplu adică vor fi scoşi din iad şi duşi în Rai...

P.S. Unora le mai trece prin cap o idee şi anume că Dumnezeu nu poate fi atât de "rău" să trimită oamenii în iad şi chiar dacă-i trimite acolo pentru o vreme, până la urmă tot îi va scoate de acolo şi-i va duce pe toţi cu grămada în Rai, indiferent de modul cum au trăit pe acest pământ, indiferent că în timpul vieţii lor trecătoare L-au înjurat, blestemat, sfidat pe Dumnezeu, indiferent că au acceptat să se bălăcească toată viaţa în mocirla păcatului şi a morţii spirituale...

Utopii sau mai bine zis, erezii...

CONCLUZIE : Domnul Iisus Hristos spune clar : "Vino după mine!" Deci am o propunere : HAI SĂ-L URMĂM CU TOŢII!"

Până să ne gândim ce vom face după moarte, mai bine ne gândim ce trebuie să facem ÎN ACEASTĂ VIAŢĂ pentru a fi mântuiţi... După moarte NU SE MAI POATE FACE NIMIC!

Răspuns utilizator avertizat
| tomthecat a răspuns (pentru miculprint):

Micule prinţ, "adevărurile" emise de tine se bazează pe opinii, reguli şi tradiţii omeneşti, în timp ce "inepţiile" mele au ca fundament BIBLIA - Sfânta Scriptură...

Cum e mai bine? Ca mine sau ca tine?!?

Propui să las omul să facă slujbe, parastase pentru morţi, etc, aşa cum este tradiţia? Nu cumva e mai bine să fac ce a spus Domnul nostru Iisus Hristos? Adică să fac ce scrie mai jos?

Ghici ce scrie în Biblia Ortodoxă (se pare că n-ai citit-o) :

"Iară altul din ucenicii Lui au zis Lui: Doamne, lasă-mă, mai înainte să mă duc şi să îngrop pre tatăl mieu. Iară Iisus au zis lui: VINO DUPĂ MINE şi lasă pre morţi să-şi îngroape pre morţii săi!" (Matei 8:21-22 Biblia Ortodoxă)

Micule prinţ, trebuie SĂ ALEGEM între cele două variante :

1) RESPECŢI litera şi spiritul Evangheliei, pui preţ pe învăţătura Sfintei Scripturi şi asculţi / împlineşti porunca Domnului Iisus Hristos care îţi spune "VINO DUPĂ MINE!", acest lucru fiind mai presus de orice, inclusiv mai presus de tradiţiile atât de mult trâmbiţate... "VINO DUPĂ MINE!" înseamnă să ne schimbăm vieţile şi să ne întoarcem la Domnul ACUM ÎN TIMPUL VIEŢII, nu după ce am murit şi nu se mai poate face absolut nimic!

2) NU RESPECŢI Cuvântul lui Dumnezeu, pui preţ pe tradiţia omenească, pe ritualuri şi obiceiuri religioase (forme fără fond) şi continui cu acatiste, parastase ("stropite" din belşug cu băuturi alcoolice cât mai tari care iau minţile) şi alte lucruri inutile şi ineficiente în planul mântuirii sufletului omului.

CE ALEGI?!?

P.S. Eu L-AM CITAT pe Domnul nostru Iisus Hristos, în niciun caz nu m-am pus în locul Lui, de unde ai mai scos-o şi pe asta?

| tomthecat a răspuns (pentru miculprint):

În primul rând, nu se vorbeşte cu "mă" şi nici cu "bă" că nu suntem pe uliţă ci pe un site unde trebuie să ne comportăm CIVILIZAT iar dacă tu nu ştii să fii un om civilizat, poţi să înveţi măcar de-acum înainte, niciodată nu este prea târziu...

Nu mai discutăm de expresii cum ar fi :
"eşti prea prost" sau "ca să nu te simţi mai prost decât eşti"...

Tu vorbeşti acum cu un "prost" care ştie să scrie şi să se exprime corect în limba română, în timp ce tu, marele "deştept" ai UN LIMBAJ DE MAHALA şi o scriere a unui om fără nici un fel de pregătire. Hai să-ţi prezint câteva mostre de "deşteptăciune" ca să vezi chiar tu cu ochişorii tăi :

"ia zi mi si mie" în locul formei corecte "ia, ZI-MI şi mie"

"ia o logic" în locul formei corecte "IA-O logic"

"ia vezi cum ztimize pe oameni" în locul formei corecte "ia vezi cum îi TRIMITE pe oameni"

"am să ţi spun" în locul formei corecte "am SĂ-ŢI spun"

"au să i dea datorie" în locul formei "au SĂ-I dea datorie"

"Svuza ma" în locul formei corecte "SCUZĂ-MĂ"

"asta nu i place lui Dumnezeu" în locul formei corecte "asta NU-I place lui Dumnezeu"

În concluzie, unde este învălmăşeală mai mare?!? În capul meu SAU ÎN CAPUL TĂU? Chiar nu eşti în stare să fii coerent în exprimare şi atent în redactarea unui text postat pe Internet?

În mod normal, dacă ar fi să judec după modul nepermis în care m-ai jignit (deşi nu meritam deloc acest tratament mizerabil) ar trebui să nu-ţi mai răspund deloc şi să te ignor complet.

Spre final, îmi ceri scuze (deci până şi tu îţi dai seama că ai sărit calul şi ai exagerat cu jignirile) dar eu mă întreb dacă nu cumva vei proceda la fel şi în viitor (mă aştept la orice).

DEPINDE DE TINE dacă vei mai primi vreodată vreun răspuns de la mine... Dacă regreţi sincer din toată inima şi-mi promiţi că nu se va mai repeta, vei găsi în mine un partener de dialog iar lupta nu va fi între noi doi (ca persoane) ci va fi o luptă a argumentelor solide. Violenţa de limbaj NU ÎNLOCUIEŞTE ARGUMENTAŢIA, înţelegi?!?

P.S. Locuieşti cumva în RFG (Rahova - Ferentari - Giurgiului)?!?

| usuk a răspuns:

Nu exista nici o speranta

| ADN30 explică (pentru usuk):

In Faptele 24:15 se spune :,, Şi am în Dumnezeu speranţa pe care o nutresc şi oamenii aceştia: că va fi o înviere atât a celor drepţi, cât şi a celor nedrepţi."
Acum intrebarea mea este: daca apostolul care a scris cartea biblica,, Faptele Apostolilor" a avut aceasta speranta ca va fi o inviere, atunci ma gandesc... nu este valabila si pentru mine si pentru toata lumea de pe Pamant aceasta speranta?

| usuk a răspuns (pentru ADN30):

Daca si cei nedrepti vor "invia" atunci iadu' ar fi inutil

| ADN30 explică (pentru usuk):

Sunt de acord. De fapt, unde apare in Biblie termenul,, IAD" ca sa credem ca exista un asemenea loc?

| milan9 a răspuns (pentru ADN30):

Fie ca sunt de fericire sau nefericire, locurile in care vor fi asezate sufletele sunt VEŞNICE!

Nu vrea nimeni varianta a doua, happy a îndepărtării de Sursa Vieţii şi a Fericirii, dar în CREŞTINISM, SCRIPTURA este cea LĂSATĂ SĂ SE PRONUNŢE, nu iniţiativele unuia sau altuia:

Luca16, 22: „Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

Ioan 5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre ÎNVIEREA VIEŢII şi cei ce au făcut cele rele spre ÎNVIEREA osândirii."

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

Ioan 5, 26: „Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu şi crede în Cel ce M-a trimis are VIAŢĂ VEŞNICĂ şi la judecată nu va veni (se deduce că "ceilaţi" vor veni, nu sunt morţi...). "

II Corinteni 5, 1: "Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, VEŞNICĂ, în ceruri."

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri VEŞNICE, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui VEŞNIC.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în VEŞNICIE.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda VEŞNICĂ.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel VEŞNIC.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel VEŞNIC, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă VEŞNICĂ, iar drepţii la VIAŢĂ VEŞNICĂ.

II Tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la VIAŢĂ VEŞNICĂ, iar alţii spre ocară şi ruşine VEŞNICĂ.

PENTRU ADN30

Uite aici câteva referinţe din Biblie, apropo de "unde apare" :

"Şi fiara a fost prinsă. Şi, împreună cu ea, a fost prins prorocul mincinos care făcuse înaintea ei semnele cu care amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei şi se închinaseră icoanei ei. Amândoi aceştia au fost aruncaţi de vii în iazul de foc care arde cu pucioasă."
(Apocalipsa 19:20 )

"Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor."
(Apocalipsa 20:10 )

"Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua."
(Apocalipsa 20:14 )

"Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în iazul de foc."
(Apocalipsa 20:15)

"Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."
(Apocalipsa 21:8 )

Notă : termenul arhaic "iaz" este sinonimul substantivului "iad"

| ADN30 explică (pentru tomthecat):

DEX-ul defineste cuvantul,, Iaz" :,, 1. Lac artificial format prin stăvilirea cu baraj de pământ sau prin abaterea unui curs de apă și destinat creșterii peștilor sau folosit pentru irigații, morărit etc. 2. Lac mic natural, format în albia unui râu, prin adunarea apei într-o adâncitură de teren. 3. Zăgaz (la un heleșteu)."
Iar cuvantul,, Iad" :,, Loc în care sufletele păcătoșilor ar fi supuse la chinuri veșnice; infern, gheenă. ♦ Fig. Situație chinuitoare, greu de suportat. "

Parerea mea este ca aceste doua cuvinte nu au acelasi sens (sinonime).

Lasă DEX-ul realizat de oameni care habar n-au teologie (am fost drăguţ şi n-am vrut să le zic ATEI)... Bineînţeles că e vorba despre nişte sinonime. Iadul nu este un "lac mic" natural ci este UN OCEAN DE FOC supranatural (este foarte interesant faptul că acel "foc" despre care se spune că "arde", n-are nicio legătură cu fenomenul fizic de combustie).

În concluzie, iadul = iazul de foc, poţi să-i spui "lacul" de foc sau cum vrei... Ideea e că nu e bine deloc să ajungi acolo...

| milan9 a răspuns:

Versetele care vorbesc de starea sufletelor sunt pline de speranta:

"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecclesiast 3, 11;

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam.
Luca16, 22-23: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat. (...) el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3

" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5

" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...

- Facere 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie."

"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecclesiast 3, 11:

"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi a fraţilor lor care vor fi omorâţi ca şi ei" (Apocalipsa 6, 9-11).

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

Indiferent că oamenii sunt buni sau răi, sufletele lor nu vor muri niciodată. Imediat după sfârșitul vieții, SUFLETUL ÎŞI CONTINUĂ EXISTENŢA. Până vom conștientiza asta prin experiența proprie, nu ne rămâne decât să credem cuvântul Scripturii (referitor la nemurirea sufletelor).

Păcatul este foarte mare, iar asta concret va însemna îndepărtare de Dumnezeu, o negare conştientă a Lui şi a promisiunilor Sale, a darurilor Sale!

Pe de altă parte, nici un suflet nu va muri, ci va trăi veşnic (depinde dacă în preajma lui Dumnezeu sau în îndepărtare totală de Darurile Sale) pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

Dacă asta se întâmplă cu un suflet obişnuit, cum ar putea muri vreodată un sfânt?
, SUFLETELE NU SUNT CHIAR ATÂT DE "moarte în pupuşoi" PE CÂT VOR UNII SĂ PARĂ CĂ SUNT:

Câtă bucurie şi speranţă insuflă următoarele versete ale Scripturi care se referă la VIAŢA VEȘNICĂ A SUFLETULUI după despărţirea de trup:

"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecclesiast 3, 11:

"Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat." - Luca16, 22

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24). Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu...

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" - Apocalipsa 6, 9-11

| Moisie a răspuns (pentru milan9):

Tu citezi versete din Luca?
Poi cine cucu meu e Luca incat sa citezi din el?
A ajuns cumva Dumnezeu?
Nu a fost nici macar un apostol al dulgherului Isus, ca nici ala nu e Dumnezeu pentru ca nasterea lui din Treime este atat de bine ascunsa in Biblie ca oridecate ori ai citi Biblia nu o gaseste nici macar Dracu!
Poi ce am ajuns atat de ramoliti mental incat sa-l urmam pe Luca si sa avem impresia ca primitivul asta aflat in cardasie cu criminalii si ucigasii sectei nazaritene apartinand religiei mozaice?
Poi cu ce tupeu ne ceri sa-l urmam pe unu aflat in cardasie cu ucigasii si sarlatanii si sa-l neglijam pentru el si banda lui pe bunul Dumnezeu cel care ne-0a creat?
Dar sa stii ca aia cu haina alba pentru suflet, aia din apoca-lipsa-mare, aia mi-a placut cel mai tare? Cum crezi ca statea acea haina alba pe duh?
O fi fost un fel de basescu gomflabil umflat cu pompa si apoi imbracat in straie de presedinte?

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Mai sunt parastase, pentru cine crede

| sublime89 a răspuns:

Din pacate ei nu mai exista, deci e cam greu sa mai existe ceva speranta pentru ei.

| oprescudorin11 a răspuns:

Depinde cum au trait, daca au fost religiosi, daca esti tu si i-ai iubit, poti sa te rogi pentru sufletul lor, daca nu? Nu au nici o sansa, nici macar plauzibila.

| ErrorFound a răspuns:

Speranta sa ce? Sunt morti...
Speranta sa reinvie? Speranta sa ajunga la fantomita sfanta? Speranta exista, dar asta nu inseamna ca se va si intampla.

| Moisie a răspuns:

Pentru cei care au murit nu mai exista absolut nicio speranta asta pentru ca Creatorul nu promite nimanui niciodata Raiul sau Iadul ci doar in loc ca un fel de umbra in Casa Mortilor numita Sheol!
Restul cu Iadul sau cu Raiul sunt promisiuni mincinoase ale "dumnezeului veacului acesta" adica ale Diavolului, care promite "viata vesnica" in imparatia sa care este IADUL!
Nu cred ca ti-ai dori celor dragi sa ajunga sa traiasca vesnic in IAD!

| ada92 a răspuns (pentru Moisie):

Observ ca esti un om inteligent, sunt de acord cu tine in ce priveste raiul si iadul dar nu inteleg de ce vorbesti asa urat despre biblie si despre scriitorii ei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura lor speranta e sa murim si noi!

| tasmania a răspuns:

Sa faci toate cele randuite pentru sufletele lor si sa te rogi ca Domnul sa aiba mila de ei la Judecata.

| puscahoreangaion a răspuns:

Depinde de viata care au dus-o!
daca au facut fapte mari si au crezut in CREATOR vor fi mintuiti?

| tomthecat a răspuns:

De-a lungul vieţii sale, "creştinul" are trei variante :

1. Să se întoarcă cu toată fiinţa sa spre Dumnezeu, să-şi ia crucea în spate şi să-L urmeze pe Domnul nostru Iisus Hristos, trăind în neprihănire, împlinind Cuvântul Sfânt, respectând litera şi spiritul Evangheliei.
Un asemenea om nu poate fi "surprins" de moarte şi chiar dacă ştie că va veni clipa trecerii în veşnicie, este liniştit şi plin de pace, pentru că are nădejde şi credinţă, ştie de unde vine şi unde se duce, ştie că existenţa sa nu se termină la mormânt, ştie că Domnul Iisus i-a pregătit şi lui un loc în Cer lângă Dumnezeu Tatăl Ceresc.

2. Să amâne întoarcerea la Domnul, să zică "lasă că mai am timp, voi vedea eu ce voi face la bătrâneţe, deocamdată n-am ieşit la pensie" şi să moară fără Hristos şi fără Dumnezeu, în fărădelegi şi păcate, în drăcuieli şi înjurături, în nelegiuire, curvie, beţie, droguri, ură, etc. Un asemenea om ratează mântuirea şi DUPĂ MOARTE NU SE MAI POATE FACE NIMIC PENTRU EL, degeaba se roagă preoţii sau rudele pentru sufletul lui, slujbele şi parastasele (plătite aiurea cu o grămadă de bani care ar putea fi folosiţi în alte scopuri nobile) NU-L POT SCOATE DIN IAD ŞI NU-L POT DUCE ÎN RAI, este un suflet pierdut pe veci pentru că în timpul vieţii sale, a întors spatele lui Dumnezeu, prin viaţa lui păcătoasă L-a batjocorit şi L-a răstignit din nou pe Domnul Iisus, prin nepăsarea şi necredinţa lui, nu a permis Duhului Sfânt să-i transforme inima şi viaţa, nu a ascultat chemarea Evangheliei şi a sfidat în mod sistematic Sfânta Scriptură, spunând că el n-are nevoie de Biblie pentru că el are "credinţa" lui sau "legea" lui (nu-şi dă seama, sărmanul, că orice om se află sub LEGEA PĂCATULUI ŞI A MORŢII până în clipa când se întoarce la Dumnezeu cu adevărat şi nu pricepe că poate fi transferat sub LEGEA DUHULUI DE VIAŢĂ doar prin credinţa sinceră în Domnul nostru Iisus Hristos).

Cei care spun că "se mai poate face ceva" pentru mântuirea unui asemenea om, nu vor decât să aibă un câştig mârşav (să-şi cumpere jeep-uri, să-şi construiască vile) de pe urma celor care nu cunosc adevărata credinţă (din nefericire, există destui din aceştia care se autoamăgesc şi se numesc "creştini") şi promit slujbe, rugăciuni, acatiste, etc, pentru "iertarea" şi "mântuirea" omului care a murit fără Hristos şi fără Dumnezeu în inima şi în viaţa lui. Aceşti oameni garantează că dacă le dai bani, sufletul mortului va ajunge la "loc cu verdeaţă" deşi Biblia spune clar că "oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar DUPĂ ACEEA vine judecata!" (vezi Evrei 9:27 Noul Testament).

În concluzie, nu se termină totul la mormânt aşa cum vor ateii ci există un DUPĂ ACEEA şi există o JUDECATĂ deci nici vorbă de salvat oamenii din iad pentru a fi "mutaţi în rai" adică cine a murit fără Hristos şi fără Dumnezeu dus a fost, s-a terminat cu el, nu mai poate fi scos în veci din fundul iadului oricât am dori noi acest lucru şi ne-am strădui prin tot felul de rugăciuni, acatiste, parastase pline cu băuturi alcoolice cât mai tari gen Stalinskaia...

3. Să se întoarcă la Dumnezeu pe patul de suferinţă, să-L primească pe Iisus Hristos ca Domn şi Mântuitor personal chiar şi atunci în ultimele zile / ore / clipe ale vieţii, să apuce să mărturisească (nu preotului sau pastorului, ci DOMNULUI) că este un om păcătos pierdut, că regretă din toată inima modul cum a trăit pe acest pământ şi că imploră iertarea lui Dumnezeu, dorind ca sângele preţios al lui Hristos să-l curăţească de orice păcat ştiut sau neştiut. Un asemenea suflet doreşte ca inima lui să fie cercetată şi schimbată de Duhul Sfânt, doreşte să se pregătească aşa cum se cuvine pentru trecerea în veşnicie, cere iertare tuturor celor pe care i-a urât, face dreptate tuturor celor pe care i-a nedreptăţit şi îşi închină inima lui Dumnezeu chiar dacă mai are foarte puţin de trăit. Este un om care moare plin de pace, având bucuria mântuirii. Este un om care ştie că în clipa morţii sale, Domnul Iisus Hristos îl va ţine de mână şi nu-l va lăsa singur în acele momente grele. Moartea nu este uşoară, dar dacă-L ai pe Dumnezeu, treci mult mai uşor în veşnicie, pe când cei care nu-L au pe Domnul, mor în chinuri, în urlete îngrozitoare, înjură şi bleastămă pe Dumnezeu până în ultimele clipe, îşi bleastămă ziua în care s-au născut, sfârşitul le este cumplit...

Domnul să ne ajute pe fiecare dintre noi ca să ne întoarcem cu adevărat la El, ACUM pentru că mâine s-ar putea să fie prea târziu şi nu se va mai putea face nimic... Să profităm ASTĂZI că mai avem încă o zi de har! Să nu dăm cu piciorul pentru că uşa harului lui Dumnezeu se va închide pentru totdeauna şi Cel care astăzi vrea să ne fie Mântuitor, mâine va fi Judecător!

Fiţi binecuvântaţi!

| ilovebreakingbad a răspuns (pentru tomthecat):

Dupa ce a murit nu ajunge nicaieri pentru ca nu exista nimic dupa moarte, nu e nici iad nici rai la fel cum nu exista nici lumea zanelor si cum nu exista nici dragoni si unicorni. nu se mai intampla nimic. e ca atunci cand ai adormit si nu visezi nimic. nu mai simte durere pentru ca a incetat din viata. si atat.

| tomthecat a răspuns (pentru ilovebreakingbad):

"nu există nimic"... nici măcar atei...

Întrebări similare