| SilentRain a întrebat:

Ce spune Biblia de existența dinozaurilor?
De ce nu apar in biblie? Oare asta nu ar trebui sa pună puțin creștinii pe gânduri?
Exista dovezi concrete că dinozauri au existat, dar nici măcar un pasaj in biblie care sa ii menționez

11 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Biblia nu e o carte de biologie, după cum o carte de medicina nu e una de astronomie. La fel pot întreba și eu de ce o carte de medicina nu pomenește absolut nimic despre planete. Dezinteresul nu e o dovada a greșelii, ci a focusarii pe un anumit subiect, sau mai multe, care nu au nici o legătură cu ceea ce am vrea sa se spună

| Mayhem666 a răspuns:

Daca imi amintesc corect, a spus cineva o data (aici pe site acum cativa ani) de un anumit pasaj in Biblie, care arata existenta dinozaurilor. Spunea ceva de niste soparle mari. Bineinteles, as putea sa gresesc, din moment ce s-a intamplat acum mult timp, si poate ma inseala memoria.
In orice caz, nu conteaza daca Biblia zice ca au existat sau nu, de existat au existat, si avem dovezi solide ca sa sustinem teoria asta. Aici deja nu mai sunt speculatii, deja sunt dovezi concrete si palpabile.

| cristi202 a răspuns (pentru Mayhem666):

Sunt doua pasaje în Biblie care pomenesc de ceva asemănător dinozaurilor. Dar chiar nu îmi aduc aminte unde, ca îți arătam unde

| CostinAlamariu a răspuns:

Te întreb ceva, ce însemnătate teologică ar avea menționarea dinozaurilor?

Dacă răspunsul tău este "niciuna" atunci ai aflat de ce nu sunt incluși în Biblie.

Biblia este o carte despre Dumnezeu, mai precis despre Hristos-Dumnezeu, nu despre... orice altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apar. Să nu uităm de leviatanul despre care se relatează în cartea Iov.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe vremea lui Noe când a fost potopul atunci nu au mai supraviețuit toate speciile ci doar cele alese să intre în arcă.

| chuckmanson a răspuns (pentru anonim_4396):

Leviatanul era doar o descriere a unui crocodil de Nil.

| cristi202 a răspuns (pentru chuckmanson):

Cam mare crocodilul ala...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce spune Biblia de existența dinozaurilor?
Nu spune nimic.
De ce nu apar in biblie?
Pentru ca Biblia nu a aparut acum miliarde de ani in urma atunci cand au aparut dinozaurii.

| h379m3973423 a răspuns:

Scrie că Pământul a devenit pustiu și gol(deci era populat înainte). Nu știm nimic dinaintea lui Adam din Biblie pentru că oricum nu contează. Că știi sau că nu știi oricum mori.

| Michael11 a răspuns:

Iov cap 40

15 Uită-te la hipopotamul căruia i-am dat viaţă, ca şi ţie! El mănâncă iarbă ca boul.
16 Uită-te ce tărie are în coapse şi ce putere are în muşchii pântecelui său!
17 Îşi îndoaie coada tare ca un cedru şi vinele coapselor lui sunt întreţesute.
18 Oasele lui sunt ca nişte ţevi de aramă, mădularele lui sunt ca nişte drugi de fier.
19 El este cea mai mare dintre lucrările lui Dumnezeu. Cel ce l-a făcut l-a înzestrat cu o suliţă1.
20 El îşi găseşte hrana* în munţi, unde se joacă toate fiarele câmpului.
21 Se culcă sub lotus, în mijlocul trestiilor şi mlaştinilor.
22 Desişul lotusului îl acoperă cu umbra lui, sălciile pârâului îl înconjoară.
23 Dacă se întâmplă ca râul să iasă din matcă, el nu fuge: chiar de s-ar năpusti Iordanul în gâtlejul lui, el ar rămâne liniştit.
24 Crezi că-l poţi prinde lovindu-l în faţă? Sau crezi că-i vei putea străpunge nasul cu ajutorul laţurilor?

Am citit undeva despre cuvantul "behemot" care a fost tradus aici cu hipopotam. Autorul spunea ca acest animal "behemot " nu mai exista azi si ca de fapt in acest text ar fi vorba despre dinozaur. Se spune in acest text ca hipopotamul are coada ca un cedru dar de fapt el are o coada mica.