| marinelpop a întrebat:

Ce spune Biblia despre transfuziile de sânge?

Răspuns Câştigător
| iurii75 a răspuns:

E adevărat că în biblie nu sînt menționate transfuziile de sînge, dar nu sînt menționate nici drogurile, țigările... Totuș n-am afirma că sînd acceptabile. Cît despre sînge, porunca de la levetic 17:14 rămîne în vigoare pentru creștini la faptele apostolilor 15:28, 29 (să vă abțineți de la sînge). Aceasta nu înseamnă că sîntem lipsiți de ceva bun, de fapt tot mai mulți medici optează pentru intervenții chirurgicale fără sînge (pacienții se refac mai rapid, sînt mai eftine, se evită pericolele asociate transfugiilor)

41 răspunsuri:
| DeliaDaniela a răspuns (pentru Thunderstruck):

Pai eu nu am zis ca ar trebui sa ne limitam in cercetari, chiar daca consideram ca am descoperit adevarul din biblie. mereu e bine sa cercetezi si sa iti pui intrebari, cu asta sunt de acord.
Nici eu nu cred in viata dupa moarte, nici macar nu mi se pare logica treaba asta. Dar cred in inviere, asa cum d-zeu ne asigura in biblie, ca „Va fi o înviere atât a celor drepţi, cât şi a celor nedrepţi".

| marinelpop explică (pentru ania):

Echivalează într-adevăr o transfuzie cu faptul de a mânca sânge?
În spital, când un pacient nu poate fi alimentat pe cale orală, este alimentat intravenos. Ei bine, dacă cineva, care n-a mâncat niciodată sânge, l-ar accepta sub formă de transfuzie, ar asculta oare de porunca de ‘a se abţine de la sânge’ (Fap. 15:29)? Să ilustrăm acest lucru luând cazul unei persoane căreia medicul i-a spus să se abţină de la alcool. Ar respecta persoana respectivă această prescripţie dacă nu ar mai bea alcool, dar şi l-ar injecta direct în venă?

| ania a răspuns (pentru marinelpop):

Nu cred că sângele e același lucru cu alcoolul.Alcoolul poate face rău, în doze mari și dacă-l bei nu numai dacă ți-l injectezi în venă. Încă n-am auzit pe nimeni să fi avut de suferit pentru că a băut prea mult sânge.
Cred că un pasaj biblic(când nu e vorba de o profeție, care se referă la viitor)nu poate însemna acum ce n-a însemnat atunci.Eu cred că cei din BIserica din Ierusalim care au scris scrisoarea, au înteles la ce se refereau interdicțiile și sunt convinsă că nu aveau în cap transfuziile de sânge pentru că pe vreamea aceea nu se practicau.Nu cred că are rost să inventăm interdicții inexistente în Biblie.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru ania):

Nu a murit nimeni pentru ca a baut sange, dar din pacate multi au murit din cauza operatiilor cu transfuzii de sange. Tot mai multi medici opteaza pentru operatii fara transfuzii, oare din ce motiv? SI da, oamenii nu stiau atunci de transfuzii de sange, dar oare d-zeu nu putea sti unde va ajunge lumea asta? El fiind omnipotent si atotstiutor, oare nu avea cum sa stie ca se va ajunge la transfuzii de sange?

| ania a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Și eu sunt reticentă în privința transfuziilor de sânge, știu că pot apare complicații. Mama mea a lucrat mulți ani la secția de tranfuzii, ca asistentă și știu că multe vieți au fost salvate prin această metodă. Totuși știu că chiar dacă se face transfuzie cu aceeași grupă de sânge pot apare probleme de incompatibilitate de aceea aș îmcerca întîi alte alternative, totuși nu cred că e justificat refuzul procedurii făcând apel la Biblie.

Da, ai dreptate. Multe vieti sunt salvate, din pacate insa si multe sunt pierdute.
Dar oare cel care ne-a creat nu este cel mai in masura sa ne dea sfaturi despre cum sa ne pretuim viata? Si daca el ne-a zis sa "ne abtinem de la sange", oare e corect ca noi sa nu respectam cuvantul lui? happy

| ania a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Dacă tu crezi că ate abține de la sânge înseamnă să nu faci apel la trasfuzii de sânge acționează conform încredințării tale.Și-n Biblie srie că ce nu vine din încredințare e păcat.

Răspuns utilizator avertizat
| DiandraDya a răspuns:

Pe scurt Biblia spune sa ne abtinem de la sange.

Imi cer mii de scuze ca raspund asa de tarziu, dar din cauza unor probleme nu am mai intrat in contact cu internetul de cateva luni.
referitor la raspunsul tau, creatorul nostru nu stie ce e cel mai bine pentru noi? Daca el ne-a zis "sa ne abtinem de la sange", oare nu spre binele nostru a zis? Ma bucur ca esti de acord cu mine, ca multe transfuzii au un rezultat negativ. happy

| DeliaDaniela a răspuns (pentru beautifulhouse):

Imi cer mii de scuze ca raspun atat de tarziu...
Si imi cer scuze si ca nu sunt la curent cu chestiile astea despre droguri... dar totusi sunt sigura ca ai prins esenta exemplului meu. Pentru mine cocaina si marijuana, e tot acelasi lucru happy Iarta-mi lipsa de stiinta, promit ca o sa ma documentez mai mult
Ideea principala banuiesc ca ai surpins-o, in ciuda greselii mele

Întrebări similare