Pe aici nu stie lumea din astea, intreaba-i ce parere au despre atei si o sa vezi cum o sa iti raspunda toti. :))
Doar cu link-uri te pot ajuta, poti cauta si tu pe net: "icoana maicii domnului sapte sageti" sau "our lady of seven sorrows" http://www.catholictradition.org/Mary/7sorrows.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Our_Lady_of_Sorrows
http://www.ortodoxia.md/......-domnului-
O persoana de alta religie (ca si binecunoscutul "Moisie") nu ar putea oare sa nu mai blasfemieze crestinismul atat de mult?
Ce pretentii are o persoana de alta religie sa inteleaga sau sa accepte invataturile crestine, evenimentele sau minunile prin care Dumnezeu S-a facut cunoscut?
Asa ca nu e mai de bun simt ca el sa lase credinta altora in pace si sa-si vada de religia sa?
Pentru ce oare ceasta calomniere si PERSECUTARE continua a crestinismului?
Care persecutare fratele "meleu"?
Ti-a dat in cap fiindca crezi? Eu presupun ca nu.
Isi bate si el joc de voi, ca pentru atei religia e comedie.
Sunt niste idei atat de idioate, dar voi nu va dati seama, fiindca vi s-a bagat in cap de mici.
Acum, daca tot te simti "persecutat"(auzi la el...) explica-mi de ce, pentru 2000 de ani, ereticii, ateii, agnosticii si ocultistii au fost arsi, decapitati si asasinati. De ce, bai, persecutatule?
Care persecutare fratele "meleu"?
Ti-a dat in cap fiindca crezi? Eu presupun ca nu.
Isi bate si el joc de voi, ca pentru atei religia e comedie.
Sunt niste idei atat de idioate, dar voi nu va dati seama, fiindca vi s-a bagat in cap de mici.
Acum, daca tot te simti "persecutat"(auzi la el...) explica-mi de ce, pentru 2000 de ani, ereticii, ateii, agnosticii si ocultistii au fost arsi, decapitati si asasinati.
De ce, bai, persecutatule?
Eu as vrea sa blasfemiez atat de tare crestinismul incat sa dispara. Ma poti invata tu? Asta a ta se cheama credinta sau religie ca nu mi-e clar. Daca se cheama religie cum poti crede in icoane cand una din cele 7 Porunci - coloana vertebrala a intregului crestinism - interzice inchinarea la idoli falsi?
Daca este credinta de unde a aparut? Icoanele tin de Evul Mediu, sunt cel mult reprezentari plastice, artistice daca vrei, dar nu au alta valoare. Asa ca pana la urma, in ce crezi tu? Cine dracu crezi ca isi pierde vremea sa calomnieze un sistem atat de prost? Se va distruge singur. Persecutare? Esti nebun? Crestinii persecuta orice secta nu le sustine afirmatiile. BOR-ul inchide site-uri si reviste. Eu sper din tot sufletul sa dea cativa dintre voi - cei mai tari in gura - la lei. Sa vezi dupa aia cum deveniti toti mielusei si va schimbati religia. Sunteti crestini de fatada, e numai gura de voi. Latrati oriunde puteti doar ca sa va vada lumea.
In rasaritul bizantin al Bisericii nu au existat persecutii. Iar in Apus, nu credinta a fost vinovata ci impostorii care au deturnat conducerea ei administrativa...
Pentru a nu se strecura nici o confuzie la intrebarea asta, e bine de stiut un lucru. Dumnezeu defineşte "idolul"- ca fiind o entitate fictivă (falsă) CE NU ARE NICI O LEGĂTURĂ CU EL (nu e deci cazul icoanelor care trimit gandul rugaciunii noastre spre Dumnezeu, nicidecum spre stratul cu vopsea sau blatul din lemn)!
Contextul temerii faţă de idoli are în vedere DOAR "CONCURENŢA", care Îl înlocuia pe Dumnezeu:
- iminenţa religiilor păgâne, (diferite de credinţa evreilor);
- iminenţa falşilor zei păgâni!
În afară de asta, contextul poruncii a doua este doar pentru Vechiul Testament! În Noul Testament se poate împumuta doar sensul ei figurat, "debarasat" de contextual evreiesc de acum 3500 de ani – "idolii" de astăzi fiind lucrurile care îi îndepărtează pe oameni de Dumnezeu şi le solicită timpul existenţei lor: tv, internet, vicii, păcate, etc…
"..."idolii" de astăzi fiind lucrurile care îi îndepărtează pe oameni de Dumnezeu şi le solicită timpul existenţei lor: tv, internet..."
Atunci ce cauţi pe net, milan?
Nu vrei să fii pe plăcut stăpânului tău imaginar, intri în păcat?
Dacă aş avea convingerile tale (prin absurd), mi-aş tăia net-ul...şi cablul, şi curentul, şi tot.
Ca dovada, iata ca deasupra Chivotului Legii şi DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI se aflau chiar STATUILE (sau "CHIPURILE CIOPLITE") ale HERUVIMILOR, şi asta char la porunca lui Dumnezeu!
Asta ce înseamnă? Inseamna că porunca a II-a se înţelege doar într-un strict context evreiesc de acum 3500 de ani, chiar si acolo referindu-se doar la ELIMINAREA CONCURENŢEI, a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu!
Ea nu se refera nicidecum la eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau zeci si zeci de obiecte de cult, inclusiv icoane recomandate chiar de Dumnezeu (tridimensionale chiar - "chipurile cioplite" ale heruvimilor din aur)…
Despre icoane nu trebuie sa stii, ci e suficient sa crezi!
Si eu CRED (dovada ca si ateii pot fi credinciosi) ca este vorba de sagetile lui Cupidon, care arata marile ei iubiri dupa ce sarmanul Iosif, fiind prea batran pentru o fata de-a pururi "virgina" a decedat.
Sau poate nu credeti Maria este de-a pururi fecioara
desi Isus a avut mai multi frati?
Si nici faptul ca crestinismul este religia iubirii si ca fara sa ai iubire in suflet nu il poti avea pe Dumnezeu in suflet?