Pai acum ceva timp am avut ocazia sa cunosc un musulman.Ei nu consuma bauturi alcoolice si nu mananca carne de porc ..Cat statuse in gazda la noi, tipul respectiv se retragea de vreo 5 ori pe zi sa se roage lui Alah *Dumnezeul musulmanilor., cu fata indreptata catre Mecca, orasul sfant al religiei islamice. Tipul era de prin Medgidia iar asta vara am stat in gazda la o doamna musulmana foarte de treaba.Am si vizitat o moschee.Ei inainte de rugaciune se spala pe maini si pe fata iar in moschee femeile stau mai in spate fata de barbati.Macar o data in viata orice musulman trebuie sa fi mers in pelerinaj in orasul Mecca. Atunci cand moare un membru al comunitatii lor, inmormantarea are loc in aceiasi zi cu decesul iar defunctul este inmormantat dezbracat si impachetat intr-un fel de sac
Ca orice religie, are doua parti, una prin care atrage cu tot felul de sfaturi bune, invataturi etc, care de fapt nici macar nu le apartin, fie sunt preluate din alte religii, fie din experienta societatii, nicidecum nu sunt transmise de vreun spiridus dornic sa fie pupat in fund, si o parte de rahat in carei direct sau indirect adeptii sunt asmutiti impotriva celor care nu sunt adeptii ei si sunt "invatati" sa faca diverse porcarii in numele si slava spiridusului. Pana la urma trebuie orice spiridus de asta sa aiba niste pretentii ca altfel nu e spiridus.
Momeala pentru fraieri e aceeasi ca si la crestini, adica "viata vesnica" intr-un loc cool. Bineinteles o tampenie, o fantezie, dar sunt inca destui tantalai care pun botul la astfel de amagiri.
Ei, si la fel ca la crestini, prin asta credinciosii sunt manipulati sa faca tot felul de rahaturi sub amenintarea ca altfel nu vor mai primi cadoul...
Ma rog, discutia e lunga, dar una peste alta, ca orice religie, e doar un mijloc de manipulare. Stii vorba aia, pe afara e vopsit gardul si inauntru e leopardul. Mai exact, nu crede toate tampeniile menite sa te atraga, intelege ca totul e doar manipulare.
Trebuie sa intelegi un lucru, in istorie toate excesele care au avut baza religioasa nu sunt generate de unii care nu au respectat invataturile religiei respective, cum incearca sa induca in eroare liderii religiosi, ci au fost momente in care spalarea pe creier a credinciosului a fost folosita in scopul in care religia este promovata si perpetuata.
Religia e doar o parghie politico-economica prin care gloata de credinciosi este convinsa sa faca diverse lucruri, prin promisiuni si amenintari.
Musulmanii cred că Islamul este ultimul din mesajele dumnezeiești, de asemenea, că Muhammad este ultimul profet și mesager al lui Allah, ei cred și în toți profeții și apostolii care au fost trimiși pentru umanitate înainte de Profetul Mohamed, precum Avraam, Iosif, Moise, Isa ibn Maryam și mulți alții, care sunt sau nu menționați în Coran, cred în scrierile lor și în mesajele pe care le-a dat Allah lor pentru a le explica oamenilor, precum Tora, Psalmii și Evanghelia.
Mohamed a fost baiat destept.
A vazut la crestini ce potential are spalarea creierelor si a aplicat aceleasi tehnici la el in ograda.
La fel cum crestinii au furat dumnezeul evreilor, a furat si el acelasi dumnezeu.
Bencherif trebuia sa primeasca funda. E musulman, deci cunoaste religia mult mai bine
Este religia islamă/islamistă, musulmani sunt cei care o practică.
Este același cancer ca și creștinismul.
Religia islamă are vreo 1.5 miliarde de adepți și creștinismul vreo 2 miliarde de adepți, deci cam jumătate din populația planetei este spălată pe creier cu religii apărute în perioade relativ chiar foarte noi de timp, religia islamă din ce-am văzut a apărut cam prin secolul 7 e.n
https://adevaruldespreislam.blogspot.ro/
Este vorba despre religia islamica, iar adeptii acestei religii sunt musulmani.
Cuvântul „islam" înseamnă pace și supunere. Pacea face referire la pacea cu noi înșine și cu ceea ce ne înconjoară, iar supunerea înseamnă supunere față de Voinţa lui Allah. Un sens mai larg al cuvântului „islam" este acela de a obține pacea prin supunerea faţă de Voinţa lui Allah. Aceasta este o religie unică, cu un nume care semnifică o atitudine morală și un mod de viață.
Cuvântul „musulman" face referire la persoana care I se supune Voinței lui Allah. Acest lucru se face mărturisind că: „Nu există altă divinitate demnă de adorare în afară de Allah și Mohammed este Robul şi Mesagerul lui Allah."
Într-un sens mai larg, oricine I se supune de bunăvoie Voinţei lui Allah este musulman. Astfel, toți profeții care l-auprecedat pe Profetul Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) sunt considerați musulmani. Coranul îl menționează în mod specific pe Avrām (Pacea fie asupra sa!), care a trăit cu mult înainte de Moise și Hristos (Pacea fie asupra lor!), spunând că: „(...) el nu a fost nici iudeu, nici creştin. El a fost credincios adevărat şi întru totul supus lui Allah (musulman) (...)" [Traducerea sensurilor Coranului cel Sfânt, 3:67],
pentru că el s-a supus Voinţei lui Allah.
Allah este cuvântul arab pentru „un Singur Dumnezeu". Allah nu este numai Dumnezeul musulmanilor, ci al întregii creații, pentru că El este Creatorul și Susținătorul acesteia.
In acest raspuns am incercat sa fiu cat mai scurt si la obiect. Bineinteles ca totul este mult mai complex si mai detaliat, si nu se poate explica in 2-3 randuri. Pentru alte detalii nu ezitati sa imi scrieti aici sau in mesaj privat.
Alex întreabă: