anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sunt pocaitii? Ce au/ n-au voie sa faca?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Pocainţa înseamnă conştientizarea, mărturisirea (spovedania), părerea de rău (că ai săvârşit) dar asta nu e tot, trebuie să nu mai repeti păcatul respectiv, altfel nu duci la capăt pocainţa!

"Pocăinţă" în afara Bisericii înseamnă rămânerea în afara cadrului instituit de Fiul lui Dumnezeu pentru lucrarea harului lăsat de El apostolilor...

13 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pocainta este porunca lui Dumnezeu. A te pocai inseamna a te cai de pacatele facute, a cere iertare si a parasi pacatul.Cuvantul lui Dumnezeu este acelasi pentru toti oamenii.,, Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
10 nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
11 Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru.,,

| rasko a răspuns (pentru EmaS):

Imi poti spune si mie de ce religie aparti? Sau, intr-o alta ordine de idei, probabil ca individul/individa care a postat aceasta intrebare apartine de biserica ortodoxa, deoarece aproape 90% din populatia Romaniei este de religie ortodoxa, si atunci, de ce asemenea raspunsuri precum al tau nu vin din partea unui crestin ortodox?

| EmaS a răspuns (pentru rasko):

Ce stii tu despre credinta sau religie?!

| costis a răspuns:

"Ei e" pe mai multe carari. Insa de orice culoare ar fi, sustin ca detin secretul unic al drumului catre cer.

| EmaS a răspuns (pentru costis):

Este o singura cale.Isus este Calea!

| nesuferit a răspuns:

Pocatii sunt reprezinta ramura neoprotestanta. apelativu asta e mai mult o batjocura pentru sacrificiile pe care le fac.Consider ca religiile neoprotestante sunt mai aproape de biblie, decat ortodoxii, care sunt o gluma

| Alphawolf a răspuns (pentru nesuferit):

Ce sacrificii, de a separa lumea in buni si rai, de a indoctrina, de a dezinforma, sau ce?

| nesuferit a răspuns (pentru Alphawolf):

Habar nu am, intreab-o pe ema, ea face parte dintr-un cult "pocait". stiu doar ca sunt foartre stricti,

| sunrises a răspuns (pentru nesuferit):

Poate tu esti o gluma de ortodox, sad dar cand te referi la ortodocsi nu ii include aici pe toti cei care nu-si cunosc credinta, nu si-o respecta, si nu au astfel nici o relevanta pentru a o putea reprezenta.
Cei cu adevărat "ortodocşi" (care sunt mai putini, e adevarat) sunt cei care urmeaza calea "Ortodoxiei", a dreptei credinte şi Biserici. Vietii lor morale nu le poti reprosa nimic!

| nesuferit a răspuns (pentru sunrises):

Eu nu inteleg cum ai tras tu concluzia ca eu sunt ortodox, te rog, uimestema

| milan9 a răspuns:

În general se face mare confuzie în privinţa termenului de "pocăniţă"!

Pocăinţa înseamnă conştientizarea, mărturisirea, (spovedania), părerea de rău (că ai săvârşit) dar asta nu e tot. Trebuie să nu mia repeţi păcatul respective, altfel nu duci la capăt pocăinţa!

| MadalinutzaBufu a răspuns:

De fapt nu e porunca lui Dumnezeu.Este un lucru pe care il fac oamenii, ceri iertare si incerci sa obti iertare prin post si rugaciuni.E mai simplu de explicat asa happy.

| morningstar a răspuns (pentru MadalinutzaBufu):

Ba da, este chiar porunca lui Dumnezeu! E problema ta daca nu ai gasit pasajul biblic in care ni se cere sa ne pocaim, dar asta nu il desfiinteaza! De fapt, imi dau seama ca nici nu citesti Biblia. Nu se cere nicaieri in Biblie sa postim si sa ne rugam ca astfel sa fim iertati.E gresit, nu este simplu ceea ce crezi tu.