| Cristi156 a întrebat:

Ce te-a facut sa fii ateu? Ai un motiv bine intemeiat prin care s-a produs schimbarea?

35 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Esti infectat mult prea tare de virusul crestin, nu cred ca mai poti sa scapi.Nu zi ca ai vrea, ceea ce e si normal-sa nu vrei, dar chiar daca ai vrea, nu cred ca o mai poti face.

| RAY a răspuns:

Eu unu nu cred ca din nimic o aparut un creator care sa fi creat universul din nimic

nu se poate demonstra ca nu exista nici ceilanti 27000 de zeii inventati de om

| Cristi156 explică (pentru RAY):

Dar crezi ca universul a aparut din nimic, in loc sa afirmi existenta lui DDumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru Cristi156):

Nu,nu cred ca din nimic o aparut universul, stiinta nu spune asa, daca ai fi trecut pe la scoala nici nu ai fi afirmat asa ceva

| M25M a răspuns:

Pentru ca rationamentul : " Dumnezeu este adevarat pentru ca Biblia spune ca Dumnezeu este adevarat, fiindca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu iar Dumnezeu spune in Biblia, ca aceasta este cuvantul Sau." mi se pare failibil.

| dragos9234 a răspuns:

Varsta.
Dupa o varsta incepi sa nu mai crezi nici in Mos Craciun, Dumnezeu...

| Cristi156 explică (pentru dragos9234):

De la ce varsta nu mai crezi in Mos Craciun, dar in Dumnezeu?

| dragos9234 a răspuns (pentru Cristi156):

Depinde...Unii nu mai cred in povesti de pe la 7-8 ani altii de la 14-15 ani.
Altii cred in povesti toata viata.

| HueyFreeman a răspuns:

Daca un fenomen nu poate fi observat si studiat, atunci cu siguranta el nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca am un motiv bine intemeiat: M-a parasit iubita.

| Aiwendil a răspuns:

Eu sunt crestina
Cristi, lasa-i in pace! Ce daca sunt atei? Stai in banca ta.Nu te mai lua la certa cu ei ca nu o sa-i poti schimba tu.Un om doar el singur se schimba.Ei n-au incercat sa te faca pe tine ateu asa ca stai locului ca iti faci numai rau.Ai voie sa-ti spui parerile la fel ca ei, dar nu mai incerca sa schimbi.

| Cristi156 explică (pentru Aiwendil):

Nu ma cert, vreau sa vad ce gandesc ei.

| RAY a răspuns (pentru Aiwendil):

Trebuie inteles faptul ca nu-i destul sa crezi in dumnezeu si sa faci voia lui, faptul ca spui da cred ca exista nu te ajuta cu nimic daca faci rau sa nu uitam de farisei ei credeau in dumnezeu in felu lor materialist si pacatos

| Aiwendil a răspuns (pentru RAY):

Dar eu asa sunt cred in El.Ca tu nu crezi nu am nicio problema.Singura conditie care o am e sa nu incerci sa-mi schimbi parerea, ca nici eu nu incerc sa o schimb pe a ta.
Acum ca existau niste nebunii asta e alta treaba.Stiu si eu ca in trecut multi crestii au facut rau, au omorat si au pacauit, dar si Stalin a facut rau lumii si din cauza asta uram rusii?

| Aiwendil a răspuns (pentru Cristi156):

Stiu ca tu nu te certi, dar e o linie foarte subtire cand vorbesti despre un subiect si a se lua la certa.Stiu din propria experienta.

| RAY a răspuns (pentru Aiwendil):

Daca nu era stalin Romania avea doar 25 la suta din teritoriu, hitler conducea europa nu isi imagina ce era daca nemti conduceau lumea, stalin a aparat europa stalin a omorat tradatori de tara asa cum tepes a omorat hoti, stalin e vazut ca un erou in rusia dar urat de americani

| Aiwendil a răspuns (pentru RAY):

Eu cunosc multe persoane care nu-l plac pe Stalin si comunismul.Cu o floare nu se face primavara.Si nu e adevarat, Stalin a aparat Europa pentru interes propriu, ca sa ia el dupa ce teritorii vrea.

| Memecy a răspuns:

Ce atata taraboi? Judecati si singuri "Realitatea este aceea pe care ti-o faci tu, sau cea pe care ti-o fac altii, dupa caz."

| Andr3y25 a răspuns:

Stiinta si oamenii de stiinta Stephen Hawking, Albert Einstein in special

| Essencest11 a răspuns:

Ratiune, logica si stiinta.
http://www.youtube.com/watch?v=Hq6tDuubZqE
sunt destule motive incluse in melodie :);)

| Cristi156 explică (pentru Essencest11):

Ratiunea, logica si stiinta nu pot demonstra inexistenta lui Dumnezeu.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Cristi156):

Nimic nu a demonstrat si nu va demonstra existenta lui dumnezeu. Sa cred in ceva ce nu a fost demonstrat ar insemna sa-mi mint psihicul. Impocrizia ma deranjeaza cel mai mult, mi se pare a fi o boala a caracterului.

Insa, ca sa fiu mai exact, nu numai de asta am renuntat la "religia mama". A inceput cu un eveniment care m-a marcat in viata... Apoi, nu stiu ce s-a intamplat, dar am inceput sa ma tot intreb "de ce?", "cum?" etc.; astfel am ajuns sa nu mai cred, deoarece religiile de azi nu sunt credibile, se opun firii omenesti. In fine, nu sunt ateu, insa am o privire mult mai realista, rationala si DE BUN SIMT fata de o asa-zisa "divinitate"... Si in acelasi timp "pot fi ceea ce sunt", mai exact "prima creatura a acestui Regat".

| Cristi156 explică (pentru BlackSulphur):

Deci nu ai un motiv bun.

| Mădă0611 a răspuns (pentru Cristi156):

Extraordinar!
Dar tu ai un motiv bun sa crezi in dumnezeu?

Ratiune, logica si stiinta demonstreaza ca nu e nevoie de un creator ca lumea sa existe, ca zeii oamenilor sunt inventii, ca experientele credinciosilor tin de psihicul lor, ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui, ca e imposibil ca Soarele sa fie creat dupa ce a fost creat Pamantul, ca suflet nu exista, deci nici viata dupa moarte, s.a.m.d.

| Cristi156 explică (pentru Mădă0611):

Biblia spune altceva, pe cine sa credem?

Ce spune biblia? Stiu ce spune, dar nu stiu la care parte te referi mai exact, sa stiu ce sa raspund.

Tu ai spus ca stiinta demonstreaza ca nu e nevoie de un Creator, dar Biblia relateaza facerea lumii prin cuvantul insuflat de Dumnezeu. El nu poate fi inteles de mintea umana, deoarece El e Creatorul iar noi creatiile. Stiinta este un subiect creat de oameni care cerceteaza si cunoaste lumea din jur, ratiunea si logica sunt niste procese cognitive pentru a cunoaste lumea din jur, dar nu in afara ei. Dumnezeu nu poate fi incadrat in stiinta, aici intervine Credinta.

| trolololo a răspuns (pentru Cristi156):

Eu nu am crezut niciodată in Dumnezeu. Când eram mic ma ducea bunica-mea la biserica, dar eu nici o treaba nu aveam. Ziceam și eu rugăciunile dar nu aveau nici o valoare pentru mine. Practic nu ma interesa. big grin Ulterior am aflat de ateism, agnosticism, etc.
Momentan încă trăiesc.

Asta e o minciuna gogonata, o inventie a oamenilor pentru a nu da sau cauta raspunsuri, sau chiar pentru a nu-si pune intrebari "nu poate fi inteles de mintea umana", "e in afara lumii", "e imaterial, nu poti cere dovezi materiale", pai fiind creatia lui si fiinda interactioneaza cu ea, ar trebui sa existe cel putin o dovada, dar ciuciu, in schimb, exista dovezi ca evreii au furat din credintele altora, ca mai tarziu, crestinii au modificat noul testament, si inca il modifica.

Biblia relateaza facerea lumii asa cum credeau niste primitivi ca a fost: lumina, apa in stare lichida, plante, toate inainte sa existe Soarele. Zeci sau sute de miliarde de oameni (7 miliarde + cati au murit) rezultati dintr-o singura familie (a lui Noe, incestul no 2 din biblie)?

Imagineaza-ti o echipa de programatori care fac un joc pe calculator, dar aici fiind vorba de unul singur. Personajele create in joc pot intelege ce e in afara "lumii lor"?

Aia din joc nu gandesc, iar daca ar gandi, ar observa cand jucatorul se joaca, dumnezeu o fi creatorul, pentru tine, dar e si "jucatorul". Ti-am zis, asta cu "in afara lumii" e o minciuna ca lumea sa nu mai ceara dovezi. Pai atunci zi ca esti agnostic si gata, ca zeul evreilor interactioneaza cu creatia lui, deci ar trebui sa existe dovezi materiale.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Cristi156):

"Dumnezeu nu poate fi incadrat in stiinta, aici intervine Credinta. "

Adica degeaba-l cauti ca nu o sa-l gasesti? Wow! Intr-un anumit fel, noi suntem creatia lui si nu putem sa-l percepem decat prin credinta (Adica intr-un fel zis sperand ca el exista, insa fiind convinsi ca el exista!)... Sigur asta merge mana-n mana cu ratiunea, logica etc.

| MadaSweet18 a răspuns:

Pe mine iubitul meu m-a facut sa devin atee, mi-a deschis ochii si mi-a dat raspunsul prin stiinta la mai multe intrebari pe care nu puteam sa le inteleg prin religie.

| Actaar a răspuns:

Mi-am dat seama ca crestinismul e idiotesc